Nyomtatás felébe-harmadába (miért???)

Szövegszerkesztő
matulabaacsi
Önkéntesek

Nyomtatás felébe-harmadába (miért???)

Hozzászólás Szerző: matulabaacsi »

Vannak előre elkészített különféle méretű boríték címzéseihez használható writer fájljaim. Namost kisméretű (C6) borítékra fekvő oldalelrendezésre van beállítva a téma, a nyomtatási képen is ez jelenik meg, ám a nyomtatóból a szöveg 2/3-a nyomtatódik csak ki, jobbról mindig lehagyja a maradék harmadot. Először azt hittem a nyomtatónál van gond, de tüzetesebben utánanézve a Fájl/Nyomtatás alatt egy kicsi előnézeti képen úgy jelenik meg a doksi, hogy álló beállításban fog kimenni a nyomtatóra. ???
Nem értem, ha jól be van állítva, mi okozza hogy a végleges nyomtatásban pedig fekvő helyett állóba marad. Mint ha nem tudná értelmezni, hogy változnak az oldal tájolások.

Ötlet?
(ui. Libre Office 3.3-at telepítettem a nyomtatós gépre, mivel a 3.4 még béta)
• by: matulabaacsi
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Nyomtatás felébe-harmadába (miért???)

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!
(ui. Libre Office 3.3-at telepítettem a nyomtatós gépre, mivel a 3.4 még béta)
A 3.4.0 már nem béta, hanem stabil kiadás, de valóban célszerűbb még a 3.3.2-felrakni igazán éles helyzetekre...

Milyen típusú nyomtatóról van szó?
Mintafájlt tudsz ide feltölteni, hogy láthassuk a beállításokat?
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
matulabaacsi
Önkéntesek

Nyomtatónk egy oldtimer: Canon BJC-250 de mai napig jól működik. :)

csatolt dosik:
Borítékok.rar
(31.61 KiB) Letöltve 102 alkalommal.
(Boríték C6 kicsi esetén tűnt föl a gond.)
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Nem ismerem azt a nyomtatót, úgyhogy csak találgatós kérdéseim vannak válasz helyett:
- mindig problémás volt ez a nyomtató, vagy csak most vált azzá?
- nincs annak a nyomtatónak valamilyen "elforgatás" paramétere bekapcsolva?
- fizikailag fekvő, vagy álló helyzetben kell a borítékokat betenni a nyomtatóba?
- az rendben van, hogy a lap fekvőre van állítva, de a nyomtató is?

A fájlod nálam EpsonDX4450-nel és PDFCreatorral is fekvőként jelenik meg a Fájl-Nyomtatás opciónál...
Boríték.png
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
matulabaacsi
Önkéntesek

Ue a nyomtató tökéletesen dolgozott mindennel, köztük Ooo-val Goo-val is. Majd szombaton leszedem a 3.3-at és felteszem a 3.4-et rá, hátha megjavul... :)

Ill most meg is nézem mingyárt a 3.4-ből hálón át a saját gépemről!!! Lássuk csak...
matulabaacsi
Önkéntesek

Nos ez van alaphelyzetben:
Kép

Kép

Kép

A nyomtatón ez van alapértelmezettnek jelölve ezen a landscape tájolású doksinál. Ha nézek egy normál A/4-es doksit, akkor ott a normál portrait beállítást érzékeli automatikusan. Szerintem valami bug ez vagy nem tudom...

Az XP beleszól itt a nyomtatásba, vagy azt a LiO közvetlenül a printer vezérlőjével kommunikálja le hardver szinten?
matulabaacsi
Önkéntesek

Eszembe jutott, hogy anno az XP telepítésénél szépen felismerte a nyomtatót (annak bekapcsolásakor), így nem is volt képben utánna, hogy a gyári drivert telepítsem.
Nos, a probléma máig fennáll makacs módon, így ráraktam a Canon gyári XP driverét.

Érdekes módon ez sem okozott lényeges változást! Aztán még reseteltem is a nyomtatót, hátha az a baja, de nem!
Észrevettem, ha nincs is bekapcsolva a nyomtató akkor is úgy mutatja a nyomtatandó képet (de csak a Fájl/Nyomtatás mód esetén, sima Nyomtatási kép parancsnál nem!), tehát szerintem nem is a LiO rontja el, hanem a windows...
A nyomtató beállításainál elvileg alapértelmezettnek A/4-es formátum van beállítva, de megnéztem, ha ilyen fekvő tájolású C/6 formátumú kisborítékot nyomtatnék, ott a lapméret már customra vált, viszont a tájolást nem állítja át és ezért marad le a fele a papírról. (A/4-es lapon nyomtattam, tehát nem az van hogy nem volt jól elhelyezve a boríték és "lenyomtatott" róla!)

Gőzöm sincs mit csinálhat a windows belül, de korábban ue. XP-nél, ue. a nyomtatóval sosem volt ilyen probléma. Ezután már mondom felrakok más szövegszerkesztőket (AbiWord és Angel Writer) és az XP WordPad-jéből is csináltam egy próbanyomtatást (előtte egy ODT»RTF konverziót) és a probléma mindenütt ua. :lol:
Nem akarom elhinni hogy emiatt újradobjam az XP-t... :?
matulabaacsi
Önkéntesek

Vissza, minden! A C/6 papírméretdefiníció hibás valahol legbelül. Ha A/4-ből indulok el és custom állítom be a méreteket, tájolást, akkor helyes minden előkép és a nyomtatás is!
Válasz küldése