Ékezetes karakter
- r4zoli
- Site Admin
Ékezetes karakter
Admin levélből, ha tudja valaki a megoldást:
Nem találtam sem a gyik-ban sem a fórumokban megoldást arra, hogy a hosszú magyar ékezetes karakterek orosznak jelennek meg nekem egy word dokumentumban. Most telepítettem először az OF-et és frissítettem is erre a 2.4-es verzióra, de semmi változás, most ciril karakter jelenik meg az ékezetes helyén.
Nem találtam sem a gyik-ban sem a fórumokban megoldást arra, hogy a hosszú magyar ékezetes karakterek orosznak jelennek meg nekem egy word dokumentumban. Most telepítettem először az OF-et és frissítettem is erre a 2.4-es verzióra, de semmi változás, most ciril karakter jelenik meg az ékezetes helyén.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
- Kami
- Önkéntesek
- Kapcsolat:
Re: Ékezetes karakter
Fontprobléma?
Magyar/Unicode fontokkal is így jelenik meg?
Magyar/Unicode fontokkal is így jelenik meg?
-
HosszuGabor
Kedves Kollégák!
OOo 2.4.1-gyel dolgozom WinXP alatt. Unicode SMP karaktereket szerettem volna megjeleníteni, de csak dupla négyszögeket kapok. Pedig ugyanezen gépen a Ms Office XP megjeleníti ezeket a karaktereket.
Elvileg az OOo is kezeli az SMP (65K feletti Unicode karakterkódok) karaktereket, de mégsem műxik.
Tud valaki segíteni?
Köszi
Gábor
OOo 2.4.1-gyel dolgozom WinXP alatt. Unicode SMP karaktereket szerettem volna megjeleníteni, de csak dupla négyszögeket kapok. Pedig ugyanezen gépen a Ms Office XP megjeleníti ezeket a karaktereket.
Elvileg az OOo is kezeli az SMP (65K feletti Unicode karakterkódok) karaktereket, de mégsem műxik.
Tud valaki segíteni?
Köszi
Gábor
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x
- r4zoli
- Site Admin
A beállításoknál ha engedélyezed a komplex szövegelrendezést (CTL) akkor változik valami?
Az users levelezési listán található fontodat feltéve, beillesztés speciális karakterként, az összes beszúrható és látható normálisan odt szöveges dokumentumban, ha doc formátumba elmentem akkor is, winXP SP3 alatt.
Egy minta dokumentumot fel tudnál tölteni, hogy lássuk a problémát?
Az users levelezési listán található fontodat feltéve, beillesztés speciális karakterként, az összes beszúrható és látható normálisan odt szöveges dokumentumban, ha doc formátumba elmentem akkor is, winXP SP3 alatt.
-
HosszuGabor
-
HosszuGabor
A CTL engedélyezve van nálam is.r4zoli írta:A beállításoknál ha engedélyezed a komplex szövegelrendezést (CTL) akkor változik valami?
Igen, készítettem egy minta iratot. A http://nimrud.eet.bme.hu/hosszu/proba.doc helyről lehet letölteni.
Köszi szépen előre is.
Gábor
- r4zoli
- Site Admin
Az openSuSE 11.0 alatt 2.4.1-el jó minden, winXP alatt is megpróbálom.
szerkesztés: winXP SP3 alatt 2.4.1 FSF változat és a 3.0.0RC3 alatt is jól látható az összes jel.
Nincs igazi ötletem, mi lehet nálad a probléma.
szerkesztés: winXP SP3 alatt 2.4.1 FSF változat és a 3.0.0RC3 alatt is jól látható az összes jel.
Nincs igazi ötletem, mi lehet nálad a probléma.
-
HosszuGabor
Sajnos nálam továbbra is a word alatt tökéletesen látszanak az SMP karakterek, míg ugyanazon doksi használatával OO Writer alatt nem. A CTRL-C/CTRL-V-vel se tudom áttenni a Word-beli sMP karaktert Writer alá. Ugyanazon font BMP-be eső karaktereit tökéletesen megjeleníti a Writer.
Köszi az eddigi segítségedet, úgy látszik a Wordöt kell erre használnom :S
Üdvözlettel
Gábor
Köszi az eddigi segítségedet, úgy látszik a Wordöt kell erre használnom :S
Üdvözlettel
Gábor
Üdv!
Most néztem meg két gépen, hogy mi a helyzet ezekkel a betűkkel -hátha közelebb kerülünk a megoldáshoz. Az eredmény:
MS vista, business OOo2.4.1 FSF (ez tölthető le az oldalról) a fontkészlet telepítése után az openoffice simán megjeleníti.
MS windowsXP sp2 OO02.4.4 FSF a fontkészlet telepítése után itt is maradnak a dupla négyzetek.
Feltételezésem szerint nem a fontkészlettel lehet a baj, hanem az xp-nek (sp2) van valami hiányossága. De majd megnézem még másik gépeken is.
Anti
Most néztem meg két gépen, hogy mi a helyzet ezekkel a betűkkel -hátha közelebb kerülünk a megoldáshoz. Az eredmény:
MS vista, business OOo2.4.1 FSF (ez tölthető le az oldalról) a fontkészlet telepítése után az openoffice simán megjeleníti.
MS windowsXP sp2 OO02.4.4 FSF a fontkészlet telepítése után itt is maradnak a dupla négyzetek.
Feltételezésem szerint nem a fontkészlettel lehet a baj, hanem az xp-nek (sp2) van valami hiányossága. De majd megnézem még másik gépeken is.
Anti
-
HosszuGabor
Üdv!antiuhu írta: Feltételezésem szerint nem a fontkészlettel lehet a baj, hanem az xp-nek (sp2) van valami hiányossága. De majd megnézem még másik gépeken is.
Anti
A gépemen Windows XP Service Pack 3-mal és Microsoft .NET-keretrendszer 2.0 Service Pack 1-gyel van frissítve (bár ez utóbbinak nem hiszem, hogy sok szerepe lenne a hibában). De hiba, mert a SP3-as frissítés előtt sem, s utána sem kezeli az OO 2.4.1 writer az SMP karaktereket. A Word pedig igen. az IE és a FFox szintén.
Köszönöm a segítséget, ha valami kiderül a vizsgalatokból, kíváncsian várom.
Üdvözlettel
Gábor
Tiszteletem!
Megnéztem még pár helyen:
- egyik ismerősnél winxp sp2 OOo 2.4 fsf a fontkészlet telepítése után ugyanúgy csak kockák jelennek meg.
- Itthon UHU 2.1 OO0 2.4 fsf a fontkészlet telepítése után maga a fontkészlet sem elérhető. (Gnome fontnézőben megjeleníti ugyan, de hozzáteszi, hogy érvénytelen unicode)
Megnéztem a rovásírásos fórumtémában említett fontforge programmal is a betűkészletet. Ez egy hibaüzenetet adott ki (a csatolt képen látható). Megjegyzem, hogy még nem használtam a fontforge-t.
Anti
Megnéztem még pár helyen:
- egyik ismerősnél winxp sp2 OOo 2.4 fsf a fontkészlet telepítése után ugyanúgy csak kockák jelennek meg.
- Itthon UHU 2.1 OO0 2.4 fsf a fontkészlet telepítése után maga a fontkészlet sem elérhető. (Gnome fontnézőben megjeleníti ugyan, de hozzáteszi, hogy érvénytelen unicode)
Megnéztem a rovásírásos fórumtémában említett fontforge programmal is a betűkészletet. Ez egy hibaüzenetet adott ki (a csatolt képen látható). Megjegyzem, hogy még nem használtam a fontforge-t.
Anti
- Csatolmányok
-
- fontforge hibaüzenet
- Képernyőkép-Warnings.png (9.91 KiB) Megtekintve 5564 alkalommal
-
HosszuGabor
Köszi!
Mivel egyik gépen működik, a másikon nem, így teljesen tanácstalan vagyok. Sajnos a fontokat (nemcsak az UTF kódolásút) a Word és a Writer különbözőképpen kezeli. Készítettem egy fontot, amelynek két karakterét a Writer nem jelezte ki, míg a Word igen. Pedig ezek a BMP alsó részében voltak, nem SMP-vel kapcsolatos probléma. S ez nem is fog sztem megszűnni a későbbiekben sem, amikor talán már a teljes Unicode kódtartományt kezeli a MS.
Üdvözlettel
Gábor
Mivel egyik gépen működik, a másikon nem, így teljesen tanácstalan vagyok. Sajnos a fontokat (nemcsak az UTF kódolásút) a Word és a Writer különbözőképpen kezeli. Készítettem egy fontot, amelynek két karakterét a Writer nem jelezte ki, míg a Word igen. Pedig ezek a BMP alsó részében voltak, nem SMP-vel kapcsolatos probléma. S ez nem is fog sztem megszűnni a későbbiekben sem, amikor talán már a teljes Unicode kódtartományt kezeli a MS.
Üdvözlettel
Gábor