még a SUN-os időkben kezdtem használni és ajánlani mindenkinek az OOO-t, több ezer gépre telepítettem, hivatalokat fertőztem meg vele és ölre mentem ha kellett. Az Apache óta többször csalódtam, talán most utoljára, mivel ilyen hibát nem lehet elfelejteni:
Hetek óta naponta bővítek egy általam létrehozott egyszerű dokumentumot (csak szöveg, semmi képlet, semmi script), közben egyszer elszállt a windows-hibernálásom, egy alkalommal teljesen kifagyott a soffice.exe, viszont a biztonsági mentéseknek hála mindig sikerült visszaállítani a dokumentumot minimális veszteséggel.
Első rendellenességet egy nappal ezelőtt tapasztaltam:
- A második munkalap azon cellatartományában amelybe pár perccel azelőtt vágólapról plain-text-et illesztettem be sikeresen, megjelent az első munkalap ugyanazon indexű cellatartalma, felülírva az előzőleg beillesztett és szerkesztett tartalmat.
Mivel elképzelni sem tudtam, hogy mi történhetett, kijavítottam a tartalmakat és folytattam a munkát. - ma megint kifagyott a soffice.exe, helyreállításnál ismételten megjelentek cellatartalmak az előző munkalapról, kijavítgattam, kitöröltem néhány üresen maradt sort, elmentettem, bezártam az alkalmazást.
- újranyitás után az első oldalon tömegesen jelentek meg cellatartalmak a második munkalapról, felülírva az eredeti tartalmakat és a második oldalon eszközölt sortörlések erre a munkalapra is hatással voltak.
Jelentős adat és bizalomvesztés.