Bocsánat, remélem most már megy a makro is. Ezt a tanulotabla1.ods-t Ubuntu12.04 Libre Office 3-al hoztam létre, nem tudom számít-e vagy mindegy?
Próbálkozom az általad ajánlott VKERES függvénnyel, ami a kigyűjtésre tényleg jó lenne de én mást is szeretnék egy füst alatt elvégeztetni (pl. cella hátérszínének megváltoztatása) és hát beviteli cellát is csak egyet szeretnék. Minden OK. lenne, ha a Makrorögzítő nem "fényképként" kezelné a létrehozásakor megnyitott Keresés ablakot a beleírt adatokkal, hanem frissítené... már megint itt tartok!
Felfedeztem, hogy a Makro szerkesztés módban meg lehet nézni, mit is csináltam a rögzítés folyamán (bocs, nekem újdonság) és áttanulmányoztam. Szerencsére a konkrét adatok olyanok, mint idegen nyelvű könyvben a képek, ezért többé-kevésbé értettem is, hogy mit látok. Hát nem nyugodtam meg! A látottakból vettem a fentebb írt "fényképként" jelzőt, mert a Kereső alkalmazás egy utasításhalmazban van a konkrét, létrehozáskor beírt értékekkel. A Makro futtatásakor a kereső ablakba beírt adatok nem változnak. Persze nem értem, miért csodálkozok: A Makro korlátainak felsorolásakor (
https://help.libreoffice.org/3.4/Common ... a_Macro/hu ) két pont is erre utal. Mondjuk az, hogy "Az ablakok megnyitása nincs rögzítve" ebben a formában nem igaz, mert rögzül, csak a makro futásakor nem nyit újat.
Nézzétek el nekem, hogy ilyen alap dolgokat írok le, de rengetegszer olvasom felmerülő kérdéseimmel kapcsolatban (ritkán kérdezek) a fórumokat (Ubuntu,OpenOffice, elektronika,stb.) és nagyon szoktam örülni, ha a kérdező megírja azokat a lépéseket, amik megvilágították az agyát! Hátha lesz, aki tudja hasznosítani, amit kiokoskodtam. És egyúttal kérem, hogy ha hülyeséget írtam, szóljatok.
Kedves Zizi64! Most már értem, miért nem lelkesedsz a Makrorögzítőért. Várom véleményedet, illetve hogy merre induljak tovább.
Lenne egy napirenden kívüli kérdésem is: Létezik olyan utasítás, függvény, bármi amivel az egyik cellából egy másik cellára tudok ugrani? Konkrétan mondjuk a B12 cellában szerepel a V218 adat. Erre a cellacímre szeretnék átugrani! Pl. olyan, hogy UGORJ(B12)