Üdv !
OpenOffice munkafüzetben be lehet-e állítani egy cellát, hogy számolja, mindig mutassa, hogy egy adott mappában mennyi kép van ?
Segítséget előre köszönve
Ursus
mappa+cella
-
mappa+cella
Openoffice.org 3.1.0
Windows 7 Ultimate x64
Windows 7 Ultimate x64
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: mappa+cella
Tehát, ha jól értem, neked az Apache OpenOffice/LibreOffice Calc programban a programon kívüli, valamelyik adattárolód egy adott mappájában kellene megszámolni a képeket? Egyféle kiterjesztésű képeket, vagy összevéve MINDENFÉLE raszteres és vektorgrafikus formátumokat?
A dolog megvalósítható, de csak makróval megy. A makrót pedig olyan eseményhez kell rendelni, hogy megfelelő időközönként lefusson, és az adat frissüljön.
Ehhez a beépített Basic értelmezői és az API (az AOO/LO programozási felületének = Application Programming Interface) függvényeit kell tanulmányoznod és alkalmaznod. Ha kezdő vagy, akkor erre néhány hónapod - de inkább éved - rámegy. (más, szintén beépített programnyelvvel is)
Ha nem vagy kezdő, akkor némi segítséggel sikerülhet. De a segítéshez több részletet kell tudnunk magáról a feladatról is.
A dolog megvalósítható, de csak makróval megy. A makrót pedig olyan eseményhez kell rendelni, hogy megfelelő időközönként lefusson, és az adat frissüljön.
Ehhez a beépített Basic értelmezői és az API (az AOO/LO programozási felületének = Application Programming Interface) függvényeit kell tanulmányoznod és alkalmaznod. Ha kezdő vagy, akkor erre néhány hónapod - de inkább éved - rámegy. (más, szintén beépített programnyelvvel is)
Ha nem vagy kezdő, akkor némi segítséggel sikerülhet. De a segítéshez több részletet kell tudnunk magáról a feladatról is.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
-
Köszönöm a gyors választ ! Kezdő vagyok. Fotós munkámhoz lenne szükség erre a feladatra. Csak a JPG állományok számát szeretném, hogy megjelenítsék adott cellák.
Egy F nevű meghajtón belül készítettem egy Rendelés nevű mappát, s azon belül méretek szerint mappákat. (9x13, 13x18, 10x15, 30x40, stb.)
Ennek megfelelően készítettem egy munkalapot, ahol összeadom a képeket s azok árát. Minden méretnek saját oszlopa van. Valahogy így:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/178 ... 180503.jpg
Szeretném, ha a "példányszám" sorok celláiban mindig automatikusan megjelenne az adott mappa JPG képeinek száma, így azonnal láthatnám mindig, hogy pontosan mennyi pénzre dolgoztam. Példa: a 9x13 nevű oszlop példányszámot jelző cellájában jelenjen meg az F meghajtó/Rendelés/9x13 nevű mappája JPG fájl-jainak száma.
Ez lenne a feladat.
Köszönettel
Ursus
Egy F nevű meghajtón belül készítettem egy Rendelés nevű mappát, s azon belül méretek szerint mappákat. (9x13, 13x18, 10x15, 30x40, stb.)
Ennek megfelelően készítettem egy munkalapot, ahol összeadom a képeket s azok árát. Minden méretnek saját oszlopa van. Valahogy így:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/178 ... 180503.jpg
Szeretném, ha a "példányszám" sorok celláiban mindig automatikusan megjelenne az adott mappa JPG képeinek száma, így azonnal láthatnám mindig, hogy pontosan mennyi pénzre dolgoztam. Példa: a 9x13 nevű oszlop példányszámot jelző cellájában jelenjen meg az F meghajtó/Rendelés/9x13 nevű mappája JPG fájl-jainak száma.
Ez lenne a feladat.
Köszönettel
Ursus
Openoffice.org 3.1.0
Windows 7 Ultimate x64
Windows 7 Ultimate x64
- Zizi64
- Globális moderátorok
128 KiB-ig ide a fórum felületére töltsd fel a csatolmányokat, mert a linkelt dolgok előbb-utóbb eltűnnek és nem állnak a rendelkezésre a későbbi érdeklődők számára. Ez most megtettem helyetted.
A feladat kapcsán megnézem, hogy én mire jutok, és visszajelzek, de az se egy-két nap...
Valószínűleg egy .ots sablon makrókkal felvértezve lesz az eredmény - ha sikerül -, ami az általad beírt elérési útvonalról beolvassa a mappa tartalmát (mármint a neveket), és megszámolja a .jpg (és .JPG) végződésűeket.
Ez a MUNKA viszont meghaladja az ingyenes segítség kereteit. Kíváncsiságból próbálom meg, de az esetleges működőképes eredményt némi föníciai találmányért adom át.
Ez a fórum a programcsomag felhasználóinak az önkéntes találkahelye; önkéntes alapon, és ellenszolgáltatás nélkül - passzióból, szórakozásból - segítő emberekkel, és nem hivatalos support-ot biztosító hely. Support-ot, támogatást egyébként lehet vásárolni a fejlesztőktől az Apache OpenOffice-hoz és a LibreOffice-hoz is (de nem itt, nem ezen a fórumon).
Van az az időmennyiség, amit például én se tudok rászánni "csak úgy" egy ilyen kérdésre, kérésre.
Ha így is érdekel a dolog, akkor jelezz vissza.
A feladat kapcsán megnézem, hogy én mire jutok, és visszajelzek, de az se egy-két nap...
Valószínűleg egy .ots sablon makrókkal felvértezve lesz az eredmény - ha sikerül -, ami az általad beírt elérési útvonalról beolvassa a mappa tartalmát (mármint a neveket), és megszámolja a .jpg (és .JPG) végződésűeket.
Ez a MUNKA viszont meghaladja az ingyenes segítség kereteit. Kíváncsiságból próbálom meg, de az esetleges működőképes eredményt némi föníciai találmányért adom át.
Ez a fórum a programcsomag felhasználóinak az önkéntes találkahelye; önkéntes alapon, és ellenszolgáltatás nélkül - passzióból, szórakozásból - segítő emberekkel, és nem hivatalos support-ot biztosító hely. Support-ot, támogatást egyébként lehet vásárolni a fejlesztőktől az Apache OpenOffice-hoz és a LibreOffice-hoz is (de nem itt, nem ezen a fórumon).
Van az az időmennyiség, amit például én se tudok rászánni "csak úgy" egy ilyen kérdésre, kérésre.
Ha így is érdekel a dolog, akkor jelezz vissza.
Sok sikert!
- Zizi64
- Globális moderátorok
Ha magad látnál inkább neki a dolognak, akkor itt van néhány kiindulási információ:
https://forum.openoffice.org/en/forum/v ... hp?t=41231
https://wiki.openoffice.org/wiki/Docume ... Library%29
https://wiki.openoffice.org/wiki/Docume ... le_Control
https://forum.openoffice.org/en/forum/v ... hp?t=41231
https://wiki.openoffice.org/wiki/Docume ... Library%29
https://wiki.openoffice.org/wiki/Docume ... le_Control
Sok sikert!
-
Úgy gondoltam, hogy a felvetett kérdés egyszerű, pár mozdulatos művelettel megoldható, csak esetleg én a zöldfülű nem találom a program menükben. Időm azonban több van, mint föníciaim, akkor inkább megkímélnélek a plusz fáradságtól, s magam vágnék bele. Mindenképp köszönet a készségért és az útba igazításért, ez is bőven sok egy vakon tapogatózónak.
Openoffice.org 3.1.0
Windows 7 Ultimate x64
Windows 7 Ultimate x64