Feltételes szöveg

Szövegszerkesztő
dobragab

Feltételes szöveg

Hozzászólás Szerző: dobragab »

Sziasztok!

Egy - talán már ismert - problémával fordulok hozzátok. Writer-ben csináltam feltételes szöveget, aminek a feltételében (vagy az Akkor-Egyébként részben, mindegy) adatbázis-mezőre szeretnék hivatkozni. A LibreOffice súgója (és az OOo-é is) erre azt mondja, hogy az alábbi formátumban kell:
adatbazis.Munkalap1.Neme
Ez így működik is, de abban a pillanatban, amint a "neme" helyett valami olyan áll az adatbázis fejrészében, amiben van szóköz, pl. "Vásárlás értéke", és beírom:
adatbazis.Munkalap1.Vásárlás értéke
akkor megszűnik működni. Próbáltam idézőjellel is, mindenhogy, de a szóköz nagyon nem tetszik neki. Nagy nehezen rájöttem, hogy ha átírom a átírom a fejrészt "Vásárlás_értéke"-re, abban a pillanantban működik:
adatbazis.Munkalap1.Vásárlás_értéke
Ez félmegoldásnak tökéletes, de ha sok ilyen értéket kell vizsgálnom, a táblázatot szétcseszi a sok _. Van erre bármi áthidaló megoldás?
Remélem, érthető a leírás, ha nem, csinálok próbadokumentumokat.

Köszi előre is.
dobragab
Win7 x64 LO 4.1.3
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Feltételes szöveg

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Remélem, érthető a leírás, ha nem, csinálok próbadokumentumokat.
Kezdd mindig azzal!
A segítőkész ember is csak ember; tehát egészségesen LUSTA, de jóindulatú.
Ritka dolog az, hogy egy hiba pont a közelmúltban (hogy emlékezzen is rá az ember) és pont ugyanúgy bukik ki másoknál, mint éppen most nálad. Tehát a példafájl-csatolmány (más esetekben akár csak egy képernyőkép is) rengeteget mond és jelent a reménybeli segítő számára.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
dobragab

Re: Feltételes szöveg

Hozzászólás Szerző: dobragab »

Rendben, gyorsan összedobtam őket. Ha váltok a két rekord között (F4-kiválasztás-adatokat mezőkké) akkor látszik a probléma.
Csatolmányok
adatbázis-feltétel-pb.odt
(10.22 KiB) Letöltve 94 alkalommal.
adatbazis.ods
(9.05 KiB) Letöltve 93 alkalommal.
Win7 x64 LO 4.1.3
Válasz küldése