Üdv.
A következő problémára keresek megoldást:
Adott egy dokumentum, amelyben van egy táblázat. Ennek a táblázatnak bizonyos celláit szeretném megjeleníteni egy pár oldallal lejjebb egy másik táblázatban, automatikusan. A cellák tartalmazhatnak számot, szöveget és ezeket vegyesen egyaránt. Calc-ban ez nem okoz gondot, de Write-ban már kifogott rajtam. Próbáltam hiperhivatkozással, képlettel, de eddig semmi. Pontosabban képlettel már elértem azt, hogy az egyik táblázat cellái a másikban megjelennek, de csak akkor, ha számot tartalmaz; amint szöveg, vagy szám és szöveg kerül bele, az eredmény "0". A részleges eredmény arra utal, hogy nagyon egyszerű a megoldás, de még nem jöttem rá.
Előre is köszönöm a segítséget!
[Megoldva] Táblázat celláinak másolása másik táblázatba
[Megoldva] Táblázat celláinak másolása másik táblázatba
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tom-ee 2014. április 19., szombat 12:01-kor.
OpenOffice 4.1.1 a Windows 7-en
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Táblázat celláinak másolása másik táblázatba
Az a funkció, amit te próbálsz használni az (csak) arra való, hogy a Writer táblázatokban is elérhető legyen néhány alapvető SZÁMÍTÁSI funkció. Kifejezetten szövegkezelésre alkalmas függvények létezéséről Writer táblázatok eseten nem tudok.... képlettel már elértem azt, hogy az egyik táblázat cellái a másikban megjelennek, de csak akkor, ha számot tartalmaz; amint szöveg, vagy szám és szöveg kerül bele, az eredmény "0". A részleges eredmény arra utal, hogy nagyon egyszerű a megoldás, de még nem jöttem rá.
1.: Megoldási javaslat:
A (Fájl – Tulajdonságok – Egyéni tulajdonságok) menüpontban egyéni tulajdonságokat (Szöveg, Szám, dátum, Logikai érték) létrehozva és szerkesztve olyan mezőtartalmakat tudsz több helyre is beszúrni (Beszúrás - Mezők – Egyéni – Dokumentuminformáció – Egyéni...) , amik automatikusan megváltoznak a táblázatban, ha a Fájl - Tulajdonságoknál szerkeszted azokat.
Így hozhatsz létre a szövegben, táblázatokban több helyen is automatikusan frissülő tartalmakat.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Táblázat celláinak másolása másik táblázatba
2.: Megoldási javaslat:
„Változó” mező használata. A mező tartalmát dupla rákattintás után közvetlenül tudod módosítani. Két funkciót kell használnod: a Változó beállítása és a Változó megjelenítése funkciókat.
Ugyancsak több helyre (akár több táblázatcellába) be tudod szúrni, de egyetlen helyen megváltoztatva mindegyik megjelenés azonnal frissülni fog az új tartalomra..
„Változó” mező használata. A mező tartalmát dupla rákattintás után közvetlenül tudod módosítani. Két funkciót kell használnod: a Változó beállítása és a Változó megjelenítése funkciókat.
Ugyancsak több helyre (akár több táblázatcellába) be tudod szúrni, de egyetlen helyen megváltoztatva mindegyik megjelenés azonnal frissülni fog az új tartalomra..
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
Re: [Megoldva] Táblázat celláinak másolása másik táblázatba
Szia! Sajnos csak nemrég tudtam kipróbálni a javaslatokat idő hiányában, de a 2. mindenképpen működőképes. Köszönöm a segítséget!
OpenOffice 4.1.1 a Windows 7-en