Sziasztok!
Láttam, hogy korábban volt ez még téma:
http://forum.openoffice.org/hu/forum/vi ... ?f=6&t=206
Sajnos az r4zoli leírásával nem jutottam sikerre.
A kérdésem továbbra is az: van arra lehetőség, hogy elérjem (makro stb. bűvészkedés nélkül), hogy egy kattintással a számomra szimpatikus dátumformátumot szúrjam be?
Szer
Datum alapformátum - átállítás
Datum alapformátum - átállítás
Ubuntu 20.04 • Libreoffice 7.6 • Windows 11
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Datum alapformátum - átállítás
Nem a Default formátum állítása amit javaslok, és nem is makró (bár szerintem azzal a legkényelmesebb ezt megoldani).
A Szövegblokk (Autotext) funkciót használja ez a megoldás az angol fórumon. Acknak hozzászólását keresd!
http://forum.openoffice.org/en/forum/vi ... 71&t=34392
A szövegblokk funkció ugyebár arra való, hogy néhány előre megadott (egyértelmű) azonosító karakter begépelésével egy eltárolt hosszabb szöveget lehessen a dokumentumba gyorsan beemelni. (például egy sokszor előforduló, cikornyás üdvözlő szöveget). Szerencsére nem csupán formázatlan formában képes eltárolni, hanem formázva is, sőt a megformázott mezőt a beállított formátumával együtt, és valóban frissülő vagy fix dátummező alakban tárolja el, és illeszti be a legközelebbi alkalommal, amikor előhívod az azonosító karakterek segítségével.
...Végül is makró ez is, csak nem te rögzíted, vagy nem neked kell a kódot megírni, neked csak a beillesztendő tartalmat kell egyszer megszerkeszteni és belevenni a listába.
A Szövegblokk (Autotext) funkciót használja ez a megoldás az angol fórumon. Acknak hozzászólását keresd!
http://forum.openoffice.org/en/forum/vi ... 71&t=34392
Try this:
1) File > New > Text Document
2) Insert > Fields > Date; Insert > Fields > Time
3) Edit > Select All
4) Edit > Autotext > Name: TimeStamp; Shortcut: TS; Autotext > New; Close
Now, in the document again, type the two letters "ts" then press F3. You should get the content saved in the autotext, including the time and date fields, inserted in the document. The inserted fields will have whatever formats were in effect when the autotext was defined.
You can edit an existing autotext, or you can just replace it by assigning new content to the existing name.
A szövegblokk funkció ugyebár arra való, hogy néhány előre megadott (egyértelmű) azonosító karakter begépelésével egy eltárolt hosszabb szöveget lehessen a dokumentumba gyorsan beemelni. (például egy sokszor előforduló, cikornyás üdvözlő szöveget). Szerencsére nem csupán formázatlan formában képes eltárolni, hanem formázva is, sőt a megformázott mezőt a beállított formátumával együtt, és valóban frissülő vagy fix dátummező alakban tárolja el, és illeszti be a legközelebbi alkalommal, amikor előhívod az azonosító karakterek segítségével.
...Végül is makró ez is, csak nem te rögzíted, vagy nem neked kell a kódot megírni, neked csak a beillesztendő tartalmat kell egyszer megszerkeszteni és belevenni a listába.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
- Zizi64
- Globális moderátorok
Nem működött a makró, vagy nem tudod, hogy hogyan is kellene azt használni?Láttam, hogy korábban volt ez még téma:
viewtopic.php?f=6&t=206
Sajnos az r4zoli leírásával nem jutottam sikerre.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
A sugóból vett idézetek alapján próbáltam beállítani, de sajnos nem őrzi meg ... úgyhogy marad - itt is - a makrós megoldás.Zizi64 írta:
Nem működött a makró, vagy nem tudod, hogy hogyan is kellene azt használni?
Ezt szerettem volna kikerülni (mert egy kicsit "írtózok" a makrótól), de ... most itt az alkalom egy kicsit ismerkedni vele
Köszönöm szépen a javaslatokat! (az kiderült számomra, hogy ez nemcsak egy gyors átállítási kérdés, hanem annál több kell hozzá)
Szer
Ubuntu 20.04 • Libreoffice 7.6 • Windows 11