[Megoldva] Szűrés oszloponként

Táblázatkezelő
mjani111

[Megoldva] Szűrés oszloponként

Hozzászólás Szerző: mjani111 »

Sziasztok!

Szeretném, hogy a munkalapon a szűrés csak oszloponként működjön,tehát az első oszlop szűrése ne vonatkozzon a másodikra,és a többire.
Így sablonként elmenteném és nem kéne írogatnom állandóan.
Próba.xls
(47.5 KiB) Letöltve 201 alkalommal.
Üdv
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mjani111 2013. július 6., szombat 18:37-kor.
LibreOffice 5.3 Win10
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Szűrés oszloponként

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Igazi megoldást nem tudok, csak néhány tanácsot próbálok adni:

- ha Apache OpenOffice-t vagy LibreOffice-t használsz, akkor ne idegen fájlformátumokba ments. Ennek előbb-utóbb csúnya és fájdalmas adatvesztés lesz az eredménye. Használd a szabványos, natív ODF formátumokat.
http://www.hwsw.hu/hirek/47924/kormanyz ... ffice.html
Az XLS nem szabványos fájlformátum! (Az XLSX szabványos ugyan, de az AOO/LO számára ugyanúgy "idegen", külső formátum. Nem ezeknek a szerkesztésére tervezték.

- szervezd át úgy a táblázatodat, hogy egy munkalapra csak egyetlen külön szűrendő tartomány essen,

- vagy a "rövidebb" táblákat tedd ugyanazon munkalap az első soraiba, majd a következő sorokban folytasd a többi táblával, és használj mindegyik táblára külön szűrőket. Így, bár továbbra is minden oszlopra érvényes lesz a szűrő, de mégsem érinti a többi tábládat.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
mjani111

A mentés formátuma csak véletlen volt,nem ebben használnám.
Viszont a külön munkalap nem lenne jó megoldás,nem tudnám egyben kinyomtatni,és nagyon bonyolult lenne kezelni is.
Ez csak egy példa táblázat volt,még több oszlop és sor lenne az igaziban,és az lenne a cél, hogy gyorsan lehessen kezelni az esetleges változásokat amik vonatkoznak a termékekre,nem kéne állandóan kézzel beírni, hanem a listából választanánk.
Talán valami legördülő lista is jó lenne de az sem megy.

"- vagy a "rövidebb" táblákat tedd ugyanazon munkalap az első soraiba, majd a következő sorokban folytasd a többi táblával, és használj mindegyik táblára külön szűrőket. Így, bár továbbra is minden oszlopra érvényes lesz a szűrő, de mégsem érinti a többi tábládat."

Ezt nem értem.
LibreOffice 5.3 Win10
Zizi64
Globális moderátorok

"- vagy a "rövidebb" táblákat tedd ugyanazon munkalap az első soraiba, majd a következő sorokban folytasd a többi táblával, és használj mindegyik táblára külön szűrőket. Így, bár továbbra is minden oszlopra érvényes lesz a szűrő, de mégsem érinti a többi tábládat."

Ezt nem értem.
Akkor én se.

Én úgy vettem ki a szavaidból, hogy teljesen egymástól független adatokat tartalmazó táblákat (oszlopokat) tettél egymás mellé, és elvárnád, hogy a szűrők is egymástól függetlenül szűrjék le az adatokat a különböző oszlopokban.
Erre lehetett volna az a megoldás, amit javasoltam, hogy az egymástól teljesen független oszloptartalmakat helyezd át olyan területre - másik munkalapra, vagy olyan sorokba, ahol nincs további oszlopokban semmiféle olyan adat, amit nem akarsz ezekkel együtt leszűrni. (mert tudtommal a SZŰRŐ mindig úgy működik, ahogy te is tapasztaltad...)

még több oszlop és sor lenne az igaziban, és az lenne a cél, hogy gyorsan lehessen kezelni az esetleges változásokat amik vonatkoznak a termékekre,nem kéne állandóan kézzel beírni, hanem a listából választanánk.
Ezt a hozzászólást olvasva már egészen mást látok a problémád mögött:
Nem egy meglévő adathalmazt akarsz kezelni, hanem az adathalmaz létrehozását akarod egyszerűsíteni.
Te - ezek alapján - valószínűleg az "Adatérvényesség" funkciót keresed. Ezt egyszer egy-egy cellára beállítva (belső lista, vagy máshol található cellatartomány alapján) kvázi "formázásként" tovább másolhatod a többi BEVITELI cellára, ahol is egy legördülő menü fog rendelkezésedre állni az adatbevitel megkönnyítésére, beállítástól függően megengedve, vagy tiltva az eddig létező adatoktól való eltérést.

Menü: Adatok - Érvényesség
A használatát elolvashatod a súgóból is.
Sok sikert!
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Zizi64
Globális moderátorok

Hasonló, adatbevitelt megkönnyítő eszköz az "Automatikus szöveg- vagy számkiegészítés"

A beállítása elérhető az Eszközök - Cellatartalom - Automatikus bevitel menüpont alatt.
Az oszlopban már megtalálható adatok alapján bevitel (gépelés) közben felkínálja a már létező adatok egyikét, amit Enter ütésével tudsz elfogadni.

Engem személy szerint idegesít a programnak ez a funkciója, ezért én általában kikapcsolom.
Sok sikert!
mjani111

"Nem egy meglévő adathalmazt akarsz kezelni, hanem az adathalmaz létrehozását akarod egyszerűsíteni.
Te - ezek alapján - valószínűleg az "Adatérvényesség" funkciót keresed."

Én igazából egy adathalmazt szerettem volna kezelni,de amit írtál úgy néz ki jó lesz,most nézegetem de egyenlőre úgy tűnik működik.

KÖSZÖNÖM! :D
LibreOffice 5.3 Win10
Válasz küldése