Elcsúszik a rajz

Táblázatkezelő
KPeti01

Elcsúszik a rajz

Hozzászólás Szerző: KPeti01 »

Sziasztok!

Szakdogámat írom és szeretném egy cella szegélyének jobb felső sarkához illeszteni egy kör középpontját, de nyomtatási nézetben, vagy ha nagyítok/kicsinyítek, a kör mindig elcsúszik. Nem igazán találtam ilyen témát és persze sürgősen megoldást kellene találnom erre a gondra, ezért kérem segítségeteket!

Előre is köszi!
LibreOffice 3.6.0.4 (Build az.: 932b512); Windows 7
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Elcsúszik a rajz

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

"nyomtatási nézetben, vagy ha nagyítok/kicsinyítek, a kör mindig elcsúszik."

Ha csak "virtuálisan", a képernyőn csúszik el, akkor ne foglalkozz a problémával. Gondolom a papírra kinyomtatott példány és esetleg egy PDF fájl a végső formátum. Azt ellenőrizd, hogy ezeknél is fennáll-e az elcsúszás.

Sajnos az egyéb grafikus objektumok, például az "űrlapelemek" (vezérlők: gombok, legördülő listák) a LibreOffice verzióváltáskor (én inkább a LO-t használom) többször is durván elcsúsztak nekem is (a valóságban is, nem csak a monitoron), és nem csak kis mértékben. Volt úgy, hogy a szépen szétszórtan elhelyezett elemek összegyűltek a a munkalap bal fölső sarkában az újabb verzióval történő megnyitáskor!
Legutóbb 3.5.4-3.5.7 verziókról frissítettem több példányt 3.6.3-ra, és a grafikonokat újra létre kellett hoznom, a közvetlenül a cellák fölé helyezett vezérlő elemekről meg végleg lemondtam: a fájlba mentett saját eszköztárral oldottam meg a gombok helyett, a legördülő listák helyett meg "adatérvényesség" funkciót használok már egy ideje.

Mert egyébként ilyenkor újra fel kellett tennem ezeket az elemeket a lapra, és a következő verzióváltásig a helyükön maradtak...
:-(

Az aláírásodban jelzett verzióval történt mindez?... Esetleg egy mintafájlt is feltölthetsz ide, megvizsgálás céljából.

Egyébként hogyan illeszted rá "pontosan" a cella keretre a kört: Csak úgy "szemre"? Mert tudtommal ilyen illesztési lehetőség nincs... (Kiszámolod esetleg, hogy a cellaméretekkel hány centin van az aktuális szegély, és azokat a koordinátákat írod be a Méret és pozíció ablakban? Ez az gondolom magában hordozza az elcsúszás lehetőségét, hiszen a cellaméretek a tartalmuktól függően automatikusan is megváltozhatnak, és akkor magukkal rántják a többi cella pozícióját is a grafikus felülethez (réteghez) képest - vagyis ilyenkor nem a kör mozdul el, hanem a cellák kerete...)
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Elcsúszik a rajz

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Az angol fórumon itt volt szó arról, hogy hogyan lehet egy cellához igazítani makróval egy grafikus objektumot:
http://forum.openoffice.org/en/forum/vi ... =9&t=34544
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Válasz küldése