Sziasztok!
Szeretnék egy olyan animációt készíteni, ahol egy fólián belül bizonyos szövegek csak kattintásra jelennek meg. Ugyanakkor valószínűleg olyan helyen kellene ezt prezentálnom, ahol nincs OpenOffice. Emiatt pdf-ben kellene elmentenem. Ekkor viszont csak a teljes diák kerülnek mentésre, azaz csak az az állapot, amikor az animációk már lejátszódtak. Hogyan tudnám úgy elmenteni pdf-be a prezentációt, hogy minden egyes "megjelenés animáció" esetén készítsen egy ennek megfelelő oldalt a pdf-fájlba?
Előre is köszönöm!
Üdv!
Zoli
"animacio" es pdf
"animacio" es pdf
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
-
timar
- Önkéntesek
Re: "animacio" es pdf
Az OOo nem tud dinamikus PDF oldalakat exportálni, tehát csak azt lehet, hogy minden animációs fázisnak készítesz külön slide-ot.
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x
És azt sem tudja, hogy minden egyes animációhoz a pdf-ben egy új lapot rendeljen?
Pl.
Impress file:
Címsor ami mindig megjelenik
-kép (kattintásra jelenik meg)
-szöveg(kattintásra jelenik meg)
Ebből pdf file:
1.oldal: Csak címsor
2.oldal: Címsor és kép
3.oldal: Címsor és kép és szöveg
Nem tudom pontosan mi az a dinamikus pdf, de ha a példának megfelelően mentődne el a prezentáció, akkor semmilyen "dinamikára" nincs szükség a pdf-en belül. Csupán több oldalból fog állni a pdf, mint ahány dia a prezentációban volt.
Más nézőpontból: a pdf-be exportálás előtt a prezentációban szereplő animációkat át lehet-e konvertálni (automatizáltan) új fóliákra?
Ilyenre sincs valami beállítás,plug-in, macro?
Üdv!
Zoli
Pl.
Impress file:
Címsor ami mindig megjelenik
-kép (kattintásra jelenik meg)
-szöveg(kattintásra jelenik meg)
Ebből pdf file:
1.oldal: Csak címsor
2.oldal: Címsor és kép
3.oldal: Címsor és kép és szöveg
Nem tudom pontosan mi az a dinamikus pdf, de ha a példának megfelelően mentődne el a prezentáció, akkor semmilyen "dinamikára" nincs szükség a pdf-en belül. Csupán több oldalból fog állni a pdf, mint ahány dia a prezentációban volt.
Más nézőpontból: a pdf-be exportálás előtt a prezentációban szereplő animációkat át lehet-e konvertálni (automatizáltan) új fóliákra?
Ilyenre sincs valami beállítás,plug-in, macro?
Üdv!
Zoli
-
timar
- Önkéntesek
Nem tudok ilyen kiterjesztésről. Ez tényleg egy járható út lenne, ha ilyen lenne.
Ami a PDF-et illeti, a PDF formátum képes lenne az átmenetek és animációk kezelésére, pl. a MS Powerpoint + Adobe Acrobat páros szépen működik így. Van egy „Save Animations in Adobe PDF” és egy „Save slide Transitions in Adobe PDF” jelölőnégyzet az Acrobat PDFMaker beállítópanelén. A probléma az OOo-val van, az még nem tart itt a PDF kezelésben.
Javasolhattam volna a Flash (.SWF) exportot is, de ezzel is ugyanaz a baj, az animációkat nem menti bele a Flash-fájlba, holott ha valami, akkor a Flash igazán alkalmas volna erre.
Szerintem vagy használj "Portable OOo"-t, ha ráfér a pendrive-odra, és akkor nem gond, hogy a helyszínen nincs OOo telepítve, vagy ments a kész prezentációt PPS-be, és akkor Powerpointtal le lehet játszani.
Ami a PDF-et illeti, a PDF formátum képes lenne az átmenetek és animációk kezelésére, pl. a MS Powerpoint + Adobe Acrobat páros szépen működik így. Van egy „Save Animations in Adobe PDF” és egy „Save slide Transitions in Adobe PDF” jelölőnégyzet az Acrobat PDFMaker beállítópanelén. A probléma az OOo-val van, az még nem tart itt a PDF kezelésben.
Javasolhattam volna a Flash (.SWF) exportot is, de ezzel is ugyanaz a baj, az animációkat nem menti bele a Flash-fájlba, holott ha valami, akkor a Flash igazán alkalmas volna erre.
Szerintem vagy használj "Portable OOo"-t, ha ráfér a pendrive-odra, és akkor nem gond, hogy a helyszínen nincs OOo telepítve, vagy ments a kész prezentációt PPS-be, és akkor Powerpointtal le lehet játszani.
Valószínűleg ppt-be fogom elmenteni, csak ezt nem szeretem. Volt már, hogy pár dolgot nem, vagy máshogy jelenített meg, ami képes elrontani a gondosan megtervezett prezentációt.
Hol lehet erre az opcióra szavazni? Én hozzájárulnék egy szavazattal, hogy ezt is vegyék a fejlesztések to-do listájába.
Üdv!
Zoli
Hol lehet erre az opcióra szavazni? Én hozzájárulnék egy szavazattal, hogy ezt is vegyék a fejlesztések to-do listájába.
Üdv!
Zoli
-
timar
- Önkéntesek
PDF animáció: http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=79453
Flash animáció: http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=16036
Flash animáció: http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=16036