Tömbfüggvény eredménye mint tartomány

Táblázatkezelő
editor
Önkéntesek

Tömbfüggvény eredménye mint tartomány

Hozzászólás Szerző: editor »

Szervusztok, vannak tömbfüggvények, melyek területe dinamikusan változik a bemeneti paraméterek függvényében. Például ha egy külső táblázat egy tartományát hivatkozásként mint tömböt beteszem egy Calc munkalapra, ott az eredménytömb a forrástömb méretével változik.

Az lenne a kérdésem, hogy a tömbfüggvény eredményét mint tartományt el lehet-e nevezni, és ha igen, hogy kell ezt csinálni? Hogy ha erre a névre hivatkozok, akkor az mindig a tömbfüggvény aktuális eredménye által elfoglalt cellatartományt jelölje ki.
Libre Office Verzió: 6.2.3.2. Windows 8.1 Windows 10
editor
Önkéntesek

Re: Tömbfüggvény eredménye mint tartomány

Még szerkeszteni sem tudom a tömbfüggvényt, ha nem tudom pontosan kijelölni a területet, amit az eredmény éppen elfoglal. Nagyon fontos lenne, hogy név alapján kijelölhető legyen az eredmény-tömb, mert így gyakorlatilag kezelhetetlen.
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Még szerkeszteni sem tudom a tömbfüggvényt, ha nem tudom pontosan kijelölni a területet, amit az eredmény éppen elfoglal. Nagyon fontos lenne, hogy név alapján kijelölhető legyen az eredmény-tömb, mert így gyakorlatilag kezelhetetlen.
Most már teljesen elvesztettem a fonalat:
A tömbfüggvény területét te jelölöd ki a létrehozásakor, akár be is színezheted a hátterét, hogy emlékezz rá, hogy hol van, és hogy mekkora...
Ha bárhová rákattintasz a tömbfüggvényre - szerkeszteni ugyan ekkor még nem tudod a képletet - de látod, hogy mekkora területre hivatkozik. Az én értelmezésem szerint az eredmények megjelenési területe pont ekkora.

Vagy te tudsz valahogy dinamikusan változó területű tömbfüggvényt létrehozni?
Hogyan?
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
editor
Önkéntesek

Van egy adathalmaz, amit valaki más szerkeszt, Excel munkafüzetben. Ez az állomány elérhető egy hálózati drive-on, ha másra nem, hát olvasásra. Ebben a munkafüzetben vannak elnevezett tartományok, aki karbantartja a munkafüzetet, akár ki is terjesztheti az elnevezett tartonányt nagyobb cellaterületre. Ha én behivatkozom ezt a tartományt a nevével, akkor a függvényt egyetlen cellába írom tömbfüggvényként, de az eredmény több, esetemben többszáz cellát fog elfoglalni. Nem tudhatom, hogy mennyit, annyit, amekkora legutóbbi frissítéskor az elnevezett tartomány volt.

Egyébként jó lenne, ha pivotokat is el tudnék nevezni, azok meg szeretik változtatni a méretüket a tartalom függvényében. Ez egyelőre csak vágy, pivot eredményre még nem tudok hivatkozni, pedig szeretnék.
Válasz küldése