[Megoldva] _x000D_
[Megoldva] _x000D_
Van egy táblázat, amit valaki Excel 7-ben készített, és karbantart. Ha megnyitom ezt a táblát a Calc programmal, az egyik szöveges mező, amiben betűk, pontok és "/" jelek vannak, úgy jelenik meg, hogy a végére odakerül egy "_x000D_" szöveg. Vajon ez mitől van, és hogyan lehetne elejét venni? Csak olvasni szeretném az xlsx táblázat adatait, de megijeszt, hogy nem azt látom, amit beleírtak, az OpenOffice még hozzátesz valamit. 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára editor 2012. szeptember 20., csütörtök 17:57-kor.
Libre Office Verzió: 6.2.3.2. Windows 8.1 Windows 10
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: _x000D_
Egy példafájl alapján még csodálkozni is jobban tudnánk, mert jómagam még sosem láttam ilyen jelenséget...
Szerkesztett: Egyébként, ha jobban belegondolok, ez egy "kocsivissza karakter", amit a cellán belül a konverzió során valamiért nem értelmezett sortörésnek a Libre/OpenOffice Itt is ilyesmiről írnak: http://programmerjournal.wordpress.com/2012/07/17/sed/ Csakhogy a szabályos sortöréshez a LibreOffice CR+LF, azaz: x000D, x000A karaktersorozatot használ. A régi MSDOS rendszereknél, néhány Windows programnál is (például soros vonali terminálprogramoknál) be kellett állítani, hogy a CR egyben CR+LF szekvenciát is jelentsen, vagy valóban csak "kocsivissza" vezérlés történjen, azaz a következő beérkező karakterek az előbb teleírt sort írják-e felül, vagy a következő sorban folytatódjon a kiíratás. |
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Re: _x000D_
Sajnálom, ezek a problémák általában sokmegás nagy file-okban fordulnak elő, és képtelen vagyok reprodukálni kis példafile-ban. Az eredetit meg nem tehetem közzé, mert nem az enyém. Csak gondoltam, hátha látott már valaki ilyet, és tudja, mi a megfejtés.
Re: [Megoldva] _x000D_
Hogy honnan és mi került bele, azt nem tudom, de az Excelben semmi nem látszott. Wordbe átmásolva úgy tűnt, mintha két bekezdésjel lenne egymás után, de az egyikkel semmit nem lehetett csinálni. Végül Notepad++-ban sikerült leirtani a belefészkelődött nemtudommiket, a notepad-ben idézőjelnek és dupla sornak látszott.
Az nem segített, hogy az Excelben másolás-visszaillesztés-csak az érték.
Szóval az eredeti tartalomban volt a hiba.
Az nem segített, hogy az Excelben másolás-visszaillesztés-csak az érték.
Szóval az eredeti tartalomban volt a hiba.