Mentés átriányitott mappába

Általában minden ami máshova nem fér
charlie
Önkéntesek
Kapcsolat:

Mentés átriányitott mappába

Hozzászólás Szerző: charlie »

Namost, a meloba a dokumentumok konyvtar a felhasználo home mappájába van iranyitva (tehát \\kisozlgalos\homes\user), viszont ha az ember menteni akar, az ooo a \\kiszolgalo\homes-ba akar turkalni. De ugye mivel oda még konyvtarlistazasi joga sincs, ezen fennakad, és a userek meg engem csesztetnke, hogy mivan.

Ez most valami bug, vagy mi, hogy nem tudja lekovetni az átiranyitast? De ha bejon a párbeszedablak, ott már minden rendbe megy. Csak rogton azutan nem, hogy rabokok a mentes gombra.

ötletek?
antiuhu
Önkéntesek

Re: Mentés átriányitott mappába

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!

Tényleg csak ötleteket tudok mondani (mivel hálózatban nem használtam még OOo-t). Amennyiben minden usernek külön neve (userID, vagy UID) van, akkor a home alatt mindegyiknek létrejön egy saját mappa. Amennyiben a belépésnél a saját nevével és jelszavával lép be akkor csak a sajátját látja, tehát csak ezeket tudja írni olvasni (vagy a többit látja de nem tud írni rá). Létezik a felhasználókhoz egy csoport azonosító is (GroupID, vgay GID). Amennyiben ez azonos az összes felhasználónál, akkor be lehet állítani, hogy a csoport összes tagja írni, olvasni stb. tudja az adott könyvtár tartalmát. Tehát röviden: lehet, hogy a felhasználói jogosultságokban nincs minden jól beállítva.
A másik amire tippelni tudok, az a samba beállításoknál (persze ha ezt használjuk a megosztásokra) a jogosultságok beállítása. Ezt a /etc/samba/smb.conf fájl szerkesztésével lehet megoldani (vagy grafikus felületen a samba-config paranccsal - rendszergazdai jogok kellenek hozzá).
Összegzés: szerintem a felhasználóknak kell megfelelő jogot adni a megosztás mappára, így ott szabadon elvégezhetik az olvasás/mentés műveleteket.
Anti
Válasz küldése