Sziasztok!
A következő a problémám:
Excel 2007-ben működött a DARABHATÖBB fügvénnyel az, hogy ha azt szeretném, hogy számolja meg a cellák számát amik, 2 vagy akár 3 feltételnek is megfelelnek. Keresgettem a fórumon, de nem találtam rá sehol megoldást.
Csatolok egy mintaadatokkal feltöltött fájlt, kérlek segítsetek!
Üdv.
Zoli
Darabhatöbb
-
Darabhatöbb
- Csatolmányok
-
- abc.ods
- Ez a minta fájl!
- (12.65 KiB) Letöltve 288 alkalommal.
Openoffice 3.3.0 Windows XP SP3
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Darabhatöbb
Így első ránézésre a "Calc" program adatbázis függvényeire lehet szükséged...
(nem az "Base" adatbázis kezelőt értem ezalatt!)
AB.DARAB
AB.DARAB2
AB.MAX
AB.MIN
AB.MEZŐ
AB.SZUM
stb...
Lásd a súgót!
(nem az "Base" adatbázis kezelőt értem ezalatt!)
AB.DARAB
AB.DARAB2
AB.MAX
AB.MIN
AB.MEZŐ
AB.SZUM
stb...
Lásd a súgót!
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Üdv!
Van egy másik lehetőség is. Mégpedig a kimutatástábla. Ez nagyon hasznos funkció, ha egy adattömbből - mint a te esetedben - sokféleképpen kell "lekérdezéseket" készíteni.
Mellékelek a mintafájlod alapján egy példát. (Azt nem tudom, hogy hogyan lehetne befolyásolni az adatok és összegek feliratait
)
Anti
Van egy másik lehetőség is. Mégpedig a kimutatástábla. Ez nagyon hasznos funkció, ha egy adattömbből - mint a te esetedben - sokféleképpen kell "lekérdezéseket" készíteni.
Mellékelek a mintafájlod alapján egy példát. (Azt nem tudom, hogy hogyan lehetne befolyásolni az adatok és összegek feliratait

Anti
- Csatolmányok
-
- abc_kimutatastablaval.ods
- (12.06 KiB) Letöltve 314 alkalommal.
Üdv!
Most volt egy kis időm meglesni ezt a függvényt az online súgóban.
A DARABHATÖBB(feltételtartomány; feltétel1; [feltételtartomány2;feltétel2]…) függvény a DARABTELI-t használja, csak nem jövök rá, hogy milyen logika szerint
:
???(DARABTELI(feltételtartomány1;feltétel1);DARABTELI(feltételtartomány2;feltétel2);...)
Angol függvénnyel:
???(COUNTIF(feltételtartomány1;feltétel1);COUNTIF(feltételtartomány2;feltétel2);...)
Anti
Most volt egy kis időm meglesni ezt a függvényt az online súgóban.
A DARABHATÖBB(feltételtartomány; feltétel1; [feltételtartomány2;feltétel2]…) függvény a DARABTELI-t használja, csak nem jövök rá, hogy milyen logika szerint

???(DARABTELI(feltételtartomány1;feltétel1);DARABTELI(feltételtartomány2;feltétel2);...)
Angol függvénnyel:
???(COUNTIF(feltételtartomány1;feltétel1);COUNTIF(feltételtartomány2;feltétel2);...)
Anti
-
Köszönöm a válaszokat! Anti, szerintem is a darabteliket használja, de nem tudom hogyan tudnám őket egymásba ágyazni. az office súgóban olvastam, hogy össze lehet rakni a DARAB és a HA függvényt a DARABHATÖBB kiváltására, de Openoffice-ban sehogy sem akar működni.
Ha valaki tudja, kérem segítsen!
Üdv.
Zoli
Ha valaki tudja, kérem segítsen!
Üdv.
Zoli
Openoffice 3.3.0 Windows XP SP3
- Zizi64
- Globális moderátorok
Az LibreOffice-ban (de szerintem már régóta, tehát az OpenOffice-ban is) jó pár függvénynek létezik "tömbfüggvény" változata is. Ilyen a legegyszerűbb SUM() magyarul SZUM() függvény is. Lásd a súgót. A mellékelt fájlban láthatod a használatát.
A függvényt tömbfüggvénnyé változtatni SHIFT-CONTROL-ENTERrel lehet. A tömbfüggvény jelzője a képlet előtt és után megjelenő (NEM beírandó!) kapcsos zárójel.
A függvényt tömbfüggvénnyé változtatni SHIFT-CONTROL-ENTERrel lehet. A tömbfüggvény jelzője a képlet előtt és után megjelenő (NEM beírandó!) kapcsos zárójel.
Sok sikert!