Függvénynevek angolul - hogyan?

Táblázatkezelő
sombrero

Függvénynevek angolul - hogyan?

Hozzászólás Szerző: sombrero »

Sziasztok!

A Calc -ban a függvénynevek most magyarul szerepelnek. Szeretném visszaváltani angolra, de nem találom sehol az erre szolgáló beállítást. Azt olvastam, lehet valahogy.
Jó ez a magyarosítás, amikor a barátnőmnek kell segíteni a másnapi Excel vizsgájára tanulni, de idegbeteg leszek, ha nekem kell ilyen függvényeket leírnom, hogy ÖSSZEFŰZ(), meg VÉL()...

Nem tudjátok, hogy kell ezt megoldani?
Open Office 3.2.1 (build 9502)
Mac OSX 10.6.4
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Függvénynevek angolul - hogyan?

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!

Eszközök - Beállítások - OpenOffice.org Calc - Képlet - "Angol függvénynevek használata" jelölőnégyzet
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
sombrero

Üdv!

A Mac -es verzióban nincs az "eszközök" menüben "beállítások" almenüpont. készítettem róla screenshotot, hogy néz ki.
Szerintem ha lenne, az "Openoffice.org" főmenü "tulajdonságok" pontjában találnám meg, de ott se volt semmi erre vonatkozó opció.
Erről a részről is készítettem három képet:

Kép

Kép

Kép

Kép
Mac OSX 10.6.4
Zizi64
Globális moderátorok

Üdv!

Bocsánat, nem néztem, hogy MAC esetében kellene ezt megtenni.
Nekem WindowsXPprofSP3-on és OxygenOffice3.2.1-el működik a dolog.

Viszont, azt hiszem rossznak mondható a hír, amit találtam a 3.2.1 verzió bejelentésének időpontja körüli dátummal:
http://www.openoffice.hu/2010/05/upstre ... 3-2-1-rc2/

Az alábbi hozzászólások sajnos lehet, hogy még mindig aktuálisak(??) (Nem tudom, sose volt MAC a közelemben...)
Szeretném visszakapcsolni az angol függvényneveket a Calc-ban, ahogy az az RC1-ben még működött. A beállításoknál azonban nincs meg a “Képlet” lap a “Számítás” és a “Rendezett listák” között.
A látvány itt megtekinthető:
http://kepfeltoltes.hu/100603/V_g_lap01 ... es.hu_.jpg

Kíváncsi lennék a megoldásra.
Válasz:
timar
2010. június 3. csütörtök - 11:39 | Közvetlen hivatkozás

Az angol függvénynevekre az FSF.hu (vagy go-oo) alapú buildekben lehet visszakapcsolni, ez a cikk pedig az upstream buildekről szólt. Azért adtam hírt az upstream buildekről, hogy akinek nem Windowsra vagy Linuxra kell az OOo, az innen beszerezheti. Windowsra lesz FSF.hu build, mindjárt kész.
Illetve:
http://www.openoffice.hu/2009/10/a-micr ... ar-nyelve/
a hírben az alábbi hozzászólások szintén erről szólnak (régebbi hír):
fish
2009. október 7. szerda - 05:26 | Közvetlen hivatkozás

Az OpenOffice-os táblázatkezelő ismeri már a magyar függvényneveket?
Válasz

Válasz:
Tímár András
2009. október 7. szerda - 07:54 | Közvetlen hivatkozás

Nem, de most már tényleg meg akarom csinálni. :) OOo 3.3-ra (fél év múlva) szeretném, természetesen választható módon, hogy az angol függvénynevek is használhatók maradjanak.
Sok sikert!
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
sombrero

Kösz!

Akkor várok a 3.3 -ig, addig valahogy ÖSSZEFŰZ -ök, és FKERES -ek. :)

Üdv:
Dani
Mac OSX 10.6.4
Pandinvs

Hozzászólás Szerző: Pandinvs »

A 3.3.0-ás OpenOffice.org-ban sincs a fentebb említett Calc beállításnál meg az angolra váltás lehetősége. Igazság szerint, az FSF kiadással voltak gondjaim, de abban át lehetett váltani az angol függvénynevekre. Egy korábbi FSF verzióval készült táblázatnál gond nélkül átalakította a függvény neveket magyarra, aminek nagyon nem örülök. Nincs valamilyen kiegészítő, amivel mégis csak át lehet váltani angol függvény nevekre, anélkül, hogy más verziót telepítenék?
OpenOffice.org 3.3.0 (Build:9567)
Windows 7 SP1
Zizi64
Globális moderátorok

Nincs valamilyen kiegészítő, amivel mégis csak át lehet váltani angol függvény nevekre, anélkül, hogy más verziót telepítenék?
Tudtommal nincs... Olyan verziót kell feltenni, amiben ezt már megírták a fejlesztők.

Én egyébként már jó ideje áttértem a Go-OO ágra, majd az OxygenOffice-ra, most pedig a Go-OO-n alapuló LibreOffice-t használom.

Esetleg próbálkozz meg a kezelőfelület nyelvének váltogatásával...
De az is egyszerűbb a LibreOffice esetében, mert a telepítője alapértelmezésben tartalmaz minden nyelvet (amire egyáltalán fejlesztés történt) és nem utólag kell hozzávadászni egy-egy nyelvi csomagot, mint az "eredeti" OOo-hoz (bár mivel azt nem követem egy ideje, lehet, hogy ott is történt már ez ügyben valami...)
A függvénynevek ugyanis mindig egyetlen (nevezzük angolnak) nyelven tárolódnak el a fájlban, csak a helyi beállítások és a program verziójának függvényében jelennek meg a képernyőn más "nyelven".
Sok sikert!
Válasz küldése