Súlyos probléma ?!?

Általában minden ami máshova nem fér
Pandinvs

Súlyos probléma ?!?

Hozzászólás Szerző: Pandinvs »

Üdv!

OpenOffice.org 3.30 build 9567. Op. rendszer Win7SP1. Ez a probléma amit alább leírok, a korábbi verzióknál is fennállt. A Calc-ról van szó, mert a többi alkalmazást nem használtam ennyire sűrűn. Egy munkafüzetet folyamatosan szerkesztgetek. Nyilván, sűrűn mentem ki a munkát, és az automatikus mentés is be van kapcsolva. Van telepítve egy kiterjesztés is amelynek a segítségével feltölthetem a fájlt a GoogleDocs-ba (ooo2gd_3.0.0.oxt by Przemyslaw Rumik). Ez nem engedélyezi a feltöltést, ameddig a fájlt nem mentettem el, tehát fel sem merülhet, hogy az utolsó állás ne lett volna mentve. Ehhez képest, amikor másnap újfent megnyitottam a táblázatot nem az utolsó állást töltötte be, hanem egy sokkal korábbit.
Jó volna tudni, hogy mi okozza ezt a problémát. Több órai munkám veszett kárba. most, korábban pedig több napi ugyanezen probléma miatt ... :crazy:
Kérem, aki tud valamilyen orvosságot rá, minél előbb közölje itt a fórumon vagy PÜ-ben (akkor bemásolom ide is, mások okulására)
OpenOffice.org 3.3.0 (Build:9567)
Windows 7 SP1
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Súlyos probléma ?!?

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Egy munkafüzetet folyamatosan szerkesztgetek.
Nyilván, sűrűn mentem ki a munkát,
1.: Milyen formátumba?

2.: Milyen médiára?

és az automatikus mentés is be van kapcsolva.
3.: És próbáltad már elővenni a .bak fájlt? Abban is adatvesztést tapasztaltál?

Ehhez képest, amikor másnap újfent megnyitottam a táblázatot nem az utolsó állást töltötte be, hanem egy sokkal korábbit.
4.: Biztos, hogy a legújabb verzióját vetted elő a fájlnak? (én nagyobb munkát mindig számozva fejlesztgetek tovább: (Munkám001.ods, Munkám002.ods... stb). Így biztosabban megmaradnak az adataim egy esetleges teljes összeomlás után is (pl. tápfeszültség kimaradás, pendrájv véletlen kihúzás esetén is...

5.: Mekkora fájlméretről beszélünk a te esetedben?

LibreOffice-val ilyen probléma nekem még nem nagyon fordult elő
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Pandinvs

Zizi64 írta:
Egy munkafüzetet folyamatosan szerkesztgetek.
1.: Milyen formátumba?
Natív .ODS
2.: Milyen médiára?
Helyi lemezre
és az automatikus mentés is be van kapcsolva.
3.: És próbáltad már elővenni a .bak fájlt? Abban is adatvesztést tapasztaltál?
Megpróbáltam, de ugyanaz a verzió... a dolog érdekessége, hogy megint megnyitottam a fájlt és mentettem is... a BAK fájl azonban nem változott
Ehhez képest, amikor másnap újfent megnyitottam a táblázatot nem az utolsó állást töltötte be, hanem egy sokkal korábbit.
4.: Biztos, hogy a legújabb verzióját vetted elő a fájlnak? (én nagyobb munkát mindig számozva fejlesztgetek tovább: (Munkám001.ods, Munkám002.ods... stb). Így biztosabban megmaradnak az adataim egy esetleges teljes összeomlás után is (pl. tápfeszültség kimaradás, pendrájv véletlen kihúzás esetén is...
Egyetlen verziója volt a fájlnak. Mindhárom alkalommal amikor ez a dolog előfordult, a fájl dátuma mindig egy nappal korábbi volt.

5.: Mekkora fájlméretről beszélünk a te esetedben?
39 kB

LibreOffice-val ilyen probléma nekem még nem nagyon fordult elő
Ez OpenOffice. A Libre-ben nem ment a kiterjesztés amit már említettem.

A segítőkészséged, minden esetre köszönöm!
Windows 7 SP1
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

A Libre-ben nem ment a kiterjesztés amit már említettem.
Én ugyan nem használom ezt a kiterjesztést, de itt van némi információ róla:
http://askubuntu.com/questions/69077/ho ... ibreoffice
Nem tudom persze, melyik Libre verzióval van gondod, melyik Java csomagot használod,
melyik gd verziót használod:
http://code.google.com/p/ooo2gd/downloads/list
stb...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Pandinvs

Az ooo2gd 3.0.0-ás verzió, tehát a legújabb. Nem gondolnám, hogy volna köze a mentési problémához, mert ez fennállt azelőtt is, hogy feltelepítettem volna. Mindössze azért tettem róla említést, mert kisegítő információnak találtam azt, hogy a GD-ba való feltöltéskor is ugyanaz a verziójú fájl lett feltöltve, amelyik hiányos volt. Ebből következik, hogy a feltöltés előtti végső mentés is csak látszatra történt meg, pedig az ooo2gd nem is engedi a GD-ba való feltöltést, ha előtte nem történt mentés.
Windows 7 SP1
Válasz küldése