Hivatkozás másik dokumentumba nem működik?

Táblázatkezelő
csanyipal

Hivatkozás másik dokumentumba nem működik?

Hozzászólás Szerző: csanyipal »

Üdvözletem!

Van két Munkafüzetem, az egyik munkafüzetben alkalmaznék egy CELLA függvényt, amely a másik munkafüzet egyik cellájára mutat:

Kód: Egész kijelölése

=CELLA("contents";'file:///win-adatok-1/Iskola/OsztalyFonok_vagyok/6.c_osztalyom/NaploBizonyitvanyKitoltesetSegitoTablazatok/6oszt_NaploBizonyitvany_KitoltesetSegitoTablazat.ods'#$Névsor.B2)
A függvény nem adja meg a cella tartalmát, hanem a #HIV! hibajelzést küldi.

Amennyiben ugyanezt a függvényt használom, csak nem egy másik munkafüzet cellájára mutat, akkor helyesen mutatja a cella tartalmát.

Mi az oka ennek a jelenségnek?

Üdvözlettel, Pál
Üdvözlettel, Pali
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Hivatkozás másik dokumentumba nem működik?

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

A
'win-adatok-1'
a meghajtód gyökérkönyvtára lenne? Az URL-ben a gyökértől (Windowsban a meghajtó betűjelétől) kezdve meg kell adni az elérési utat...

nálam működik a

=CELL("contents";'file:///E:/Dokumentumok/Zizi_munka/OOo_Fórum/Másik_igen_hosszú_és_ékezetes_betűket_is_tartalmazó_nevű_fájl.ods'#$Munkalap1.A1)
hivatkozás is, (én angol függvényneveket használok, de ez nem lehet gond), és a működik "sima hivatkozás is:

='file:///E:/Dokumentumok/Zizi_munka/OOo_Fórum/Másik_igen_hosszú_és_ékezetes_betűket_is_tartalmazó_nevű_fájl.ods'#$Munkalap1.A1)
Ez esetben csak beírod a célcellába, hogy "egyenlő" (=); aktiválod a másik fájlt, rákattintasz a kívánt cellára és aztán: Enter. A vezérlés ekkor visszaugrik a célfájl célcellájára, és már meg is jelent benne az áthozott adat.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
laszlogonda
Önkéntesek
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: laszlogonda »

Viszont ha azt a file-t amire hivatkozol, átmásolod, vagy átnevezed, már problémák lesznek, illetve ha úgy akarsz egy cellában hivatkozást létrehozni, hogy a file a pendrive-on van, az is gond lehet, mert nem minden esetben ugyanaz lesz a hivatkozott file elérési útvonala.
SuSe11.4 + OO, XP SP3 + OO
csanyipal

Zizi64 írta:A
'win-adatok-1'
a meghajtód gyökérkönyvtára lenne? Az URL-ben a gyökértől (Windowsban a meghajtó betűjelétől) kezdve meg kell adni az elérési utat...

nálam működik a

=CELL("contents";'file:///E:/Dokumentumok/Zizi_munka/OOo_Fórum/Másik_igen_hosszú_és_ékezetes_betűket_is_tartalmazó_nevű_fájl.ods'#$Munkalap1.A1)
hivatkozás is, (én angol függvényneveket használok, de ez nem lehet gond), és a működik "sima hivatkozás is:

='file:///E:/Dokumentumok/Zizi_munka/OOo_Fórum/Másik_igen_hosszú_és_ékezetes_betűket_is_tartalmazó_nevű_fájl.ods'#$Munkalap1.A1)
Ez esetben csak beírod a célcellába, hogy "egyenlő" (=); aktiválod a másik fájlt, rákattintasz a kívánt cellára és aztán: Enter. A vezérlés ekkor visszaugrik a célfájl célcellájára, és már meg is jelent benne az áthozott adat.
Érdekes, nálam nem működik a CELLA() függvénnyel, viszont ez a másik megoldás igen, a CELLA() függvény nélkül, csak a

='file:///win-adatok-1/Iskola/OsztalyFonok_vagyok/6.c_osztalyom/NaploBizonyitvanyKitoltesetSegitoTablazatok/6oszt_NaploBizonyitvany_KitoltesetSegitoTablazat.ods'#$'1.'.B6
képlettel már megjelenik a másik fájlból a cella tartalma.
A merevlemezemen a /win-adatok-1/ könyvtár egy partíció, és mindkettő munkafüzet ebben a /win-adatok-1/ könyvtárban van.
Szeretném tudni, miért nem működik a CELLA() függvénnyel is.
Üdvözlettel, Pali
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Nem tudom... Talán a Debian GNU/Linux wheezy/sid-et és a LibreOffice 3.4.5 OOO340m1 -et egyszerre használók tudnak ebben segíteni...

De mi ez a végződés(?):

...Tablazat.ods'#$'1.'.B6
Ez tényleg így működik nálad, vagy csak másolási hiba eredménye?

Esetleg a "file:" utáni "/" jelek számával kísérletezhetsz még: úgy tudom, nem minden operációs rendszerben, és nem minden esetben pont 3 (///) kell hogy legyen...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
csanyipal

Zizi64 írta:
Nem tudom... Talán a Debian GNU/Linux wheezy/sid-et és a LibreOffice 3.4.5 OOO340m1 -et egyszerre használók tudnak ebben segíteni...

De mi ez a végződés(?):

Ez tényleg így működik nálad, vagy csak másolási hiba eredménye?

Esetleg a "file:" utáni "/" jelek számával kísérletezhetsz még: úgy tudom, nem minden operációs rendszerben, és nem minden esetben pont 3 (///) kell hogy legyen...
A

tényleg így működik nálam, s nem másolási hiba eredménye.
A "file:" utáni "/" jelek számával kísérletezve sem jutottam megoldáshoz.

Na, nem nagy baj, köszönöm szépen az eddigi segítséget is!!
Üdvözlettel, Pali
Válasz küldése