Calc: Mentés nem történik?

Táblázatkezelő
Pandinvs

Calc: Mentés nem történik?

Hozzászólás Szerző: Pandinvs »

Üdv!

Már másodjára fordul elő egy hónapon belül... :crazy: Két napi munkám veszett kárba. A 3.2.1-es OO-ról van szó, nem tudom, hogy ez hiba-e és javításra került-e a 3.3.0-ban, amit most telepítettem. Szóval adott egy munkafüzet, amelyet vagy 3 napja szerkesztek. Be van állítva az automatikus mentés 1 percenként. Miután befejeztem, elküldtem az állományt mint kész munkát és visszajelzést kaptam, hogy nincs készen, pedig kész volt. Ma újfent megnyitom a dokumentumot, és az egy nappal korábbi verziót töltötte be és nem a készet. Most akkor nem értem, az automatikus mentés nem működik (pedig lehet látni időnként a progress bar-t? Bár elég valószínűtlen, hogy manuálisan ne mentettem volna küldés előtt, akkor sem logikus, elvégre egy nappal korábbi verzió lett visszatöltve, ami óta rengeteg változtatás volt.
Van erre valamilyen atombiztos megoldás? Olvastam a fórumon hasonló helyzetet, de ez nem pont ua.
OpenOffice.org 3.3.0 (Build:9567)
Windows 7 SP1
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Calc: Mentés nem történik?

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Néhány fontos dolgot még közölhetnél/megvizsgálhatnál.

1: Milyen médiára történt a mentés?
2: Milyen formátumban dolgoztál, mentettél?
3: Mekkora fájlméretről van szó?

Bár még nekem is megvan a Go-OO alapú OxygenOffice-om, de már a LibreOffice 3.4.5-öt használok, érdemes mindig a legfrissebbre cserélni! (A LibO3.5.0-t még nem telepítettem.)
"Eredeti" (Star, Sun, Oracle, Apache) OOo-t már régen nem használok.

Az automatikus mentésről ezt mondja a súgó:
Dokumentumok automatikus mentése

Biztonsági másolat létrehozása egy dokumentum minden mentésekor
1. Válassza az Eszközök - Beállítások - Megnyitás és mentés - Általános lehetőséget.
2. Jelölje be a Biztonsági másolat készítése mindig lehetőséget.
Ha a Biztonsági másolat készítése mindig lehetőség ki van választva, akkor a fájl régi változata mentésre kerül a biztonsági másolat könyvtárba a fájl aktuális változatának mentésekor.
Biztonsági másolat könyvtár létrehozásához válassza az Eszközök - Beállítások - LibreOffice - Elérési út lehetőséget, majd a párbeszédablakban módosítsa a Biztonsági másolatok elérési utat.
A biztonsági másolatnak ugyanaz a neve, mint a dokumentumnak, de a kiterjesztése .BAK. Ha a biztonsági másolat mappa már tartalmaz ilyen fájlt, akkor ez figyelmeztetés nélkül felülíródik.

Helyreállítási információk automatikus mentése megadott időközönként

1. Válassza az Eszközök - Beállítások - Megnyitás és mentés - Általános lehetőséget.
2. Jelölje be az Automatikus helyreállítási adatok mentése négyzetet, majd válassza ki az időtartamot a léptetőgomb segítségével.
Ez a parancs menti a dokumentum helyreállításához szükséges információkat összeomlás esetén. Ráadásul összeomlás esetén a LibreOffice automatikusan megkísérli minden megnyitott dokumentum automatikus helyreállítási információjának mentését - ha lehetséges.
Biztonsági mentés.png
Tehát nem pontosan értem: a te verziódban milyen Automatikus mentés funkció van?
Ez az én verziómban "Biztonsági másolatot" jelent, (legalábbis csak erről tudok): egy második fájlt ami ".bak" kiterjesztéssel lesz elmentve egy kijelölt mappába.
A főpéldány mentéséről te gondoskodsz. Erre utalhat a kilépéskor a figyelmeztetés: "A dokumentum tartalma megváltozott. Menti a módosításokat?"

Nagyobb fájloknál az egy perces Biztonsági mentési ciklus nem akadályozza a munkát?
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Válasz küldése