Tizedespont kontra tizedesvessző
-
- Önkéntesek
Tizedespont kontra tizedesvessző
A magyar OOo-t használom (OxygenOffice), de saját billentyűzetkiosztást definiáltam. A numerikus tasztatúrán levő pont (".") karakterre (ugye a Del fölött van) ténylegesen a pontot definiáltam, mert zavart, hogy a magyar billentyűzeten oda bár pont van rajzolva, de vesszőt ír ki ha lenyomom. Ez főleg amiatt zavaró, mert a legtöbb program, ha tizedestörtet ütök be, a pontot használja, azaz tizedespontot, ami réges-rég megszokottabb nekem is mint a tizedesvessző, hiába hogy a (bocs de szerintem hülye) magyar szabvány tizedesvesszőt ír elő. Nekem már amiatt is megszokottabb a tizedespont, mert én a számítógépes pályafutásomat a C-64 idejében kezdtem, ahol elő sem fordult a nyelvi beállításoknak még a gondolata sem, örült az ember, ha magyar ékezetes karaktereket elő tudott hekkerkedni valahogy a képernyőre, pláne a nyomtatóra!
Na szóval a billentyűzetkiosztásom remekül működik, egyedül az a baj, hogy az OOo Calc ragaszkodik a tizedesVESSZŐhöz! Természetesen magyar beállításokkal óhajtom használni az egész OOo-t, úgy is van beállítva, de ezt az egy tulajdonságot nem óhajtanám igénybe venni belőle. A nyelvi beállításoknál találtam ugyan egy jelölőnégyzetet a tizedesjelre, azzal a szöveggel, hogy
"Megegyezik a területi beállításéval (,)"
ez be volt pipálva, na én kiszedtem a pipát, de nem találtam semmi mezőt ahol beírhattam volna, hogy ha nem a területi beállítás szerinti a tizedesjelölő, akkor én mit használok annak. Újra is indítottam ezután az OOo-t, de akkor se változott semmi.
Szóval hogyan állíthatnám át őkelmét, hogy bár maradjon magyar beállításokkal, de kivéve a tizedesvesszőt, mert azt tizedespontnak akarom?
Köszi előre is a segítséget!
Na szóval a billentyűzetkiosztásom remekül működik, egyedül az a baj, hogy az OOo Calc ragaszkodik a tizedesVESSZŐhöz! Természetesen magyar beállításokkal óhajtom használni az egész OOo-t, úgy is van beállítva, de ezt az egy tulajdonságot nem óhajtanám igénybe venni belőle. A nyelvi beállításoknál találtam ugyan egy jelölőnégyzetet a tizedesjelre, azzal a szöveggel, hogy
"Megegyezik a területi beállításéval (,)"
ez be volt pipálva, na én kiszedtem a pipát, de nem találtam semmi mezőt ahol beírhattam volna, hogy ha nem a területi beállítás szerinti a tizedesjelölő, akkor én mit használok annak. Újra is indítottam ezután az OOo-t, de akkor se változott semmi.
Szóval hogyan állíthatnám át őkelmét, hogy bár maradjon magyar beállításokkal, de kivéve a tizedesvesszőt, mert azt tizedespontnak akarom?
Köszi előre is a segítséget!
Linux másfajta • 2.4.X • Linux másfajta
-
- Önkéntesek
Re: Tizedespont kontra tizedesvessző
Az LC_NUMERIC környezeti változót állítsd be, pl. bash alól így kell:
export LC_NUMERIC="C"
Berakhatod valami automatikusan elinduló fájlba, pl. ~/.bash_profile, és akkor magyar környezet mellett tizedesvessző helyett tizedespontod lesz, az OOo pedig átveheti a területi beállítást.
export LC_NUMERIC="C"
Berakhatod valami automatikusan elinduló fájlba, pl. ~/.bash_profile, és akkor magyar környezet mellett tizedesvessző helyett tizedespontod lesz, az OOo pedig átveheti a területi beállítást.
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x
-
- Önkéntesek
Hát én beraktam a bashrc és a zshrc fájlba is, hogy
export LC_NUMERIC="."
de nem változott semmi! Beraktam az .xinitrc fájlba is (startx-el megyek grafikus üzemmódba) de még akkor se változott semmi. De közben egy másik problémát is felfedeztem, amitől rángani kezd a szemhéjam idegességemben: megpróbálom beütni azt a tizedestörtet, hogy
4.3
s erre a hülye calc kicseréli arra a DÁTUMRA, hogy 2008-04-03 !! Eszméletlen! És sehol nem találok benne opciót, hogy ezt a kéretlen szolgáltatását kikapcsolhassam! Nem tudom ki volt az az okos tervező, aki úgy vélte, egy NUMERIKUS számításokat végző szoftvertermékben gyakoribb lesz a dátumok beírkálása, mint a tizedestörteké...
A writer nagyon jó, de őszinténszólva a calc eddig nem tudta magát megkedveltetni velem.
export LC_NUMERIC="."
de nem változott semmi! Beraktam az .xinitrc fájlba is (startx-el megyek grafikus üzemmódba) de még akkor se változott semmi. De közben egy másik problémát is felfedeztem, amitől rángani kezd a szemhéjam idegességemben: megpróbálom beütni azt a tizedestörtet, hogy
4.3
s erre a hülye calc kicseréli arra a DÁTUMRA, hogy 2008-04-03 !! Eszméletlen! És sehol nem találok benne opciót, hogy ezt a kéretlen szolgáltatását kikapcsolhassam! Nem tudom ki volt az az okos tervező, aki úgy vélte, egy NUMERIKUS számításokat végző szoftvertermékben gyakoribb lesz a dátumok beírkálása, mint a tizedestörteké...
A writer nagyon jó, de őszinténszólva a calc eddig nem tudta magát megkedveltetni velem.
-
- Önkéntesek
De én nem ez írtam, hanem azt, hogy export LC_NUMERIC="C". Ez a változó egy nyelvkódot vár, nem a tizedeselválasztó karaktert. C nyelven a tizedeselválasztó a pont. Ha sikerül eljutnod odáig, hogy a pont lesz a tizedeselválasztó, akkor nem fogja dátummá konvertálni a tizedestörteket.Poliverzum írta:Hát én beraktam a bashrc és a zshrc fájlba is, hogy
export LC_NUMERIC="."
de nem változott semmi!
-
- Önkéntesek
Nos, beraktam a bashrc, a zshrc sőt a $HOME/.xinitrc állományba is, hogy
LC_NUMERIC="C"
de semmi sem változott! Holott legalábbis a .xinitrc okvetlenül le kell fusson az OOo indulása előtt, merthogy a grafikus felületet a startx paranccsal indítom!
De különben sem értem, miért kell nekem ilyen bonyolult módon állítgatni ezt a dolgot. Miért nem lehet szimplán megmondani az OOo-nak, hogy én, amikor őt használom ezt a jelet akarom tizedesjelnek?! Mert mi van ha én az OOo-ban mást akarok e célra mint a többi progiban?! Különösen érthetetlen ez annak fényében, hogy VAN egy jelölőnégyzet arra, hogy a területi beállításokkal megegyező jelet akarok-e e célra, az ember tehát azt hinné mert logikus lenne, hogy ha ezt nem pipálom ki, megadhatok neki valami egyéni jelet. De NEM. Ezt pedig nem értem. Mi a célja egyáltalán akkor annak a jelölőnégyzetnek, mert egyelőre úgy tűnik semmi, akár kipipálom akár nem, mindenképp azt csinálja! És különben is, ha Windows alatt használnám az OOo-t ott miféle bashrc állományba írnám be az LC_NUMERIC-et?! Bár mindegy, mert ugye ez a módszer nem működik. De kihangsúlyozom, ha működNE, akkor is rém nehézkes ez a módszer. Pillanatnyilag ugyan boldog lennék egy nehézkes de működő módszerrel is, de a jövőben ezen akkor is okvetlenül illene változtatni!
LC_NUMERIC="C"
de semmi sem változott! Holott legalábbis a .xinitrc okvetlenül le kell fusson az OOo indulása előtt, merthogy a grafikus felületet a startx paranccsal indítom!
De különben sem értem, miért kell nekem ilyen bonyolult módon állítgatni ezt a dolgot. Miért nem lehet szimplán megmondani az OOo-nak, hogy én, amikor őt használom ezt a jelet akarom tizedesjelnek?! Mert mi van ha én az OOo-ban mást akarok e célra mint a többi progiban?! Különösen érthetetlen ez annak fényében, hogy VAN egy jelölőnégyzet arra, hogy a területi beállításokkal megegyező jelet akarok-e e célra, az ember tehát azt hinné mert logikus lenne, hogy ha ezt nem pipálom ki, megadhatok neki valami egyéni jelet. De NEM. Ezt pedig nem értem. Mi a célja egyáltalán akkor annak a jelölőnégyzetnek, mert egyelőre úgy tűnik semmi, akár kipipálom akár nem, mindenképp azt csinálja! És különben is, ha Windows alatt használnám az OOo-t ott miféle bashrc állományba írnám be az LC_NUMERIC-et?! Bár mindegy, mert ugye ez a módszer nem működik. De kihangsúlyozom, ha működNE, akkor is rém nehézkes ez a módszer. Pillanatnyilag ugyan boldog lennék egy nehézkes de működő módszerrel is, de a jövőben ezen akkor is okvetlenül illene változtatni!
-
- Önkéntesek
Utánanéztem egy kicsit jobban.
1. Az OOo nem nézi az LC_NUMERIC-et, és nem nézi a Windowsban a Területi beállítások panelről testre szabható tizedeselválasztót sem. Ha az OOo-ban a Területi beállítások értéke Alapértelmezett, akkor a rendszer területi beállításainak alapértelmezéseit fogja használni.
2. A Tizedesjel [ ] Megegyezik a területi beállításéval funkciója az, hogy beállítható segítségével, hogy milyen jelet küldjön az alkalmazásnak a numerikus billentyűzeten levő . vagy , billentyű. Ez rosszul, illetve nem egyértelműen van fordítva, javítani kell.
3. Az OOo területi beállításait nem lehet testre szabni. Illetve a hexa editor mindig működik: program/localedata_others.[dll/so]-ban lehet átírni, a "Hungarian" szó után jön sorba a dátumelválasztó, az ezreselválasztó és harmadikként a tizedesjel.
4. Ha nem zavar, hogy ettől a dátumformátumok, rendezés stb. is változik, az Eszközök->Beállítások->Nyelvi beállítások->Nyelvek->Területi beállítások listából válaszd ki pl. az amerikai angolt.
1. Az OOo nem nézi az LC_NUMERIC-et, és nem nézi a Windowsban a Területi beállítások panelről testre szabható tizedeselválasztót sem. Ha az OOo-ban a Területi beállítások értéke Alapértelmezett, akkor a rendszer területi beállításainak alapértelmezéseit fogja használni.
2. A Tizedesjel [ ] Megegyezik a területi beállításéval funkciója az, hogy beállítható segítségével, hogy milyen jelet küldjön az alkalmazásnak a numerikus billentyűzeten levő . vagy , billentyű. Ez rosszul, illetve nem egyértelműen van fordítva, javítani kell.
3. Az OOo területi beállításait nem lehet testre szabni. Illetve a hexa editor mindig működik: program/localedata_others.[dll/so]-ban lehet átírni, a "Hungarian" szó után jön sorba a dátumelválasztó, az ezreselválasztó és harmadikként a tizedesjel.
4. Ha nem zavar, hogy ettől a dátumformátumok, rendezés stb. is változik, az Eszközök->Beállítások->Nyelvi beállítások->Nyelvek->Területi beállítások listából válaszd ki pl. az amerikai angolt.
-
- Önkéntesek
Kedves Tímár, én a magam OxygenOffice-jában nem találtam program/localedata_others.so állományt - ami ehhez legjobban hasonlít neve szerint, az nálam a liblocaledata_others.so.1.1
Ennek a 0x73e68 pozícióján kezdődik egy Hungarian string (elég érthetetlen módon minden betű után egy 0x00 karakter áll... nem értem miért...) de e string után csak 3 db 0 bájt jön! (Utána meg egy "HU" karakterpáros). Ennek ellenére a harmadik nullabájt helyére beírtam a tizedespontot (kódja 0x2e), el is mentettem, de az OOo indulása után semmi sem változott. Erre visszaállítottam az eredeti állapotot.
Pedig muszáj lenne így megoldani, mert engem igenis zavarna a totál angol beállítás. Kizárólag a tizedespontot szeretném belőle!
És kérlek hass oda a megfelelő helyen az "Illetékes Személyek"-nél, hogy ugyan legyen már lehetőség nekem meghatározonom a tizedesjel milyenségét! Igazán oly kicsin múlna, egy nyamvadt karakterbeviteli mező, amibe beírom a nekem tetsző karaktert, oszt' jól van! De nekem az is megfelel ha valami konfig állományba kell beírnom, s nincs hozzá GUI.
Ennek a 0x73e68 pozícióján kezdődik egy Hungarian string (elég érthetetlen módon minden betű után egy 0x00 karakter áll... nem értem miért...) de e string után csak 3 db 0 bájt jön! (Utána meg egy "HU" karakterpáros). Ennek ellenére a harmadik nullabájt helyére beírtam a tizedespontot (kódja 0x2e), el is mentettem, de az OOo indulása után semmi sem változott. Erre visszaállítottam az eredeti állapotot.
Pedig muszáj lenne így megoldani, mert engem igenis zavarna a totál angol beállítás. Kizárólag a tizedespontot szeretném belőle!
És kérlek hass oda a megfelelő helyen az "Illetékes Személyek"-nél, hogy ugyan legyen már lehetőség nekem meghatározonom a tizedesjel milyenségét! Igazán oly kicsin múlna, egy nyamvadt karakterbeviteli mező, amibe beírom a nekem tetsző karaktert, oszt' jól van! De nekem az is megfelel ha valami konfig állományba kell beírnom, s nincs hozzá GUI.
-
- Önkéntesek
Eddig jó.Poliverzum írta: az nálam a liblocaledata_others.so.1.1
Unicode mond valamit számodra?Poliverzum írta:(elég érthetetlen módon minden betű után egy 0x00 karakter áll... nem értem miért...)
Sajnos rosszul írtam, a Hungary után jön, de azért rájöhettél volna:Poliverzum írta: de e string után csak 3 db 0 bájt jön! (Utána meg egy "HU" karakterpáros). Ennek ellenére a harmadik nullabájt helyére beírtam a tizedespontot (kódja 0x2e), el is mentettem, de az OOo indulása után semmi sem változott. Erre visszaállítottam az eredeti állapotot.
hu Hungarian HU Hungary . , : stb.
A megfelelő forrásfájl: hu_HU.xml
Ott a hexa editor, csak nem tudod használni. Az OOo-ban több száz súlyosabb probléma van, aminek megoldása előbbre való, mint hogy nem konfigurálható a tizedesjel.Poliverzum írta:És kérlek hass oda a megfelelő helyen az "Illetékes Személyek"-nél, hogy ugyan legyen már lehetőség nekem meghatározonom a tizedesjel milyenségét! Igazán oly kicsin múlna, egy nyamvadt karakterbeviteli mező, amibe beírom a nekem tetsző karaktert, oszt' jól van! De nekem az is megfelel ha valami konfig állományba kell beírnom, s nincs hozzá GUI.
-
- Önkéntesek
Kedves Tímár, igazán érthetetlen az indulatos válaszod. Hogyhogy nem tudom használni a hexa editort?! Talán illik disztinkciót alkalmazni, hogy valaki a hexa editor mint szoftvertermék kezelésével nincs tisztában, vagy nem ismeri egy konkrét bináris állomány "szintaktikáját", amit szerkesztenie kell vele! Én az utóbbi esetben szóról-szóra követtem az utasításaidat, melyekről magad is elismerted hogy tévesek voltak, s akkor most engem szídsz?!
Azt még mindig nem értem, mi köze a minden karakter utáni nulla-bájtoknak az unicode-hoz, amikor úgy tudom a 128 alatti kódú karakterek mind maradtak egybájtosak. Na de bár ez a nemtudásom lenne a legnagyobb bajom!
De különben a mostani tipped sem vált be. Beírtam a Hungary utáni 3-adik, sőt később negyedik pozícióra is a "." karaktert, de semmi nem változott. Csatolva küldöm a fájl megfelelő (eredeti) részének Heme hexa editorral készült képernyőképét, s kérlek írd meg, te melyik pozícióra szúrnád be azt a kódot. A hexa editort tudom kezelni, de azért bátran nevezz hülyének, hogy nem tudom, HOVA kell írnom ebben a fájlban! Sajna a Hungary utáni rész mind csak 0 bájtokkal van teli, sehol nem látok vessző-karaktert hogy tudjam, na ezt kéne kicserélnem!
Azt még mindig nem értem, mi köze a minden karakter utáni nulla-bájtoknak az unicode-hoz, amikor úgy tudom a 128 alatti kódú karakterek mind maradtak egybájtosak. Na de bár ez a nemtudásom lenne a legnagyobb bajom!
De különben a mostani tipped sem vált be. Beírtam a Hungary utáni 3-adik, sőt később negyedik pozícióra is a "." karaktert, de semmi nem változott. Csatolva küldöm a fájl megfelelő (eredeti) részének Heme hexa editorral készült képernyőképét, s kérlek írd meg, te melyik pozícióra szúrnád be azt a kódot. A hexa editort tudom kezelni, de azért bátran nevezz hülyének, hogy nem tudom, HOVA kell írnom ebben a fájlban! Sajna a Hungary utáni rész mind csak 0 bájtokkal van teli, sehol nem látok vessző-karaktert hogy tudjam, na ezt kéne kicserélnem!
-
- Önkéntesek
Érdekes, hogy a linuxos binárisban eltér a sorrend attól, mint amit én látok Windowson. Ez okozta a félreértést. Neked a 73E06 sorban levő 2C-t kell 2E-re cserélned. (Nyilván vesszőt kell pontra cserélni, nem nulla bájtot másra...)Poliverzum írta: De különben a mostani tipped sem vált be. Beírtam a Hungary utáni 3-adik, sőt később negyedik pozícióra is a "." karaktert, de semmi nem változott. Csatolva küldöm a fájl megfelelő (eredeti) részének Heme hexa editorral készült képernyőképét, s kérlek írd meg, te melyik pozícióra szúrnád be azt a kódot.
-
- Önkéntesek
Ööö... most nem tudom, elfelejtettem elküldeni a köszönetnyilvánításomat, vagy netán az valamiért ki lett moderálva?!
- r4zoli
- Site Admin
Valószínűleg elfelejtetted, mert itt eddig még nem lett kimoderálva senki.
De még lehet, a spamek biztosan.
Ha valakinek a témájába beleírok azt mindenki látni fogja.

De még lehet, a spamek biztosan.
Ha valakinek a témájába beleírok azt mindenki látni fogja.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
-
- Önkéntesek
Na hát akkor hála és köszönet Tímár úrnak, mert most már végre megoldódott a problemusz! Szóval hurrá meg juhé, és van nagy boldogság stb.
De örömömet megkeseríti egy halvány gondolat. Ha kijön Linux alá egy újabb OOo, akkor ott is pontosan ezen a helyen kell-e átírni a bájtot, vagy ha nem, hát honnét tudom meg, hogy melyik állomány melyik bájtját szerkesszem?
De örömömet megkeseríti egy halvány gondolat. Ha kijön Linux alá egy újabb OOo, akkor ott is pontosan ezen a helyen kell-e átírni a bájtot, vagy ha nem, hát honnét tudom meg, hogy melyik állomány melyik bájtját szerkesszem?
-
- Önkéntesek
Valószínűleg ugyanebben a fájlban lesz, és kb. ugyanarra, de biztos nem pontosan ott. Legfeljebb megkérdezed még egyszer.Poliverzum írta: De örömömet megkeseríti egy halvány gondolat. Ha kijön Linux alá egy újabb OOo, akkor ott is pontosan ezen a helyen kell-e átírni a bájtot, vagy ha nem, hát honnét tudom meg, hogy melyik állomány melyik bájtját szerkesszem?

-
- Önkéntesek
Hm, hát köszi szépen, akkor majd zavarlak vele. De TÉNYLEG nem lehetne megkérdezni a "fejeseket" ezügyben, hogy csináljanak e célra valami állandó módszert?! Hisz oly kicsin múlna a dolog! Valami olyasmi mondjuk, hogy GUI nem is kéne hozzá, csak ellenőrzi, hogy van-e valami szöveges rc fájl a $HOME valami könyvtárában, ha nincs, megy minden ahogy eddig is, ha van, beolvassa belőle a beállításokat, oszt' jól van! Szerintem nem egy nagy meló annak, aki ért ehhez.
Nekem 2.4 -nél localedata_others.dll (647168 byte) 0x2050C offset - ',' átírva '.' és a területi beállítások angolról magyarra
állítva a tizedespont már tökéletesen működik.
üdv,
ka
állítva a tizedespont már tökéletesen működik.
üdv,
ka
-
Üdv Mindenkinek!
Természetesen 3.0 verziónál minden más... Az itt leírtak Linux alatt értendők.
Amit szerkeszteni kell:
liblocaledata_others.so
Mentsük el az eredetit (biztos, ami biztos)!
cp liblocaledata_others.so liblocaledata_others.so.orig
Nyissuk meg egy bináris szerkesztővel, pl: mc - F3 - F4
Majd keressünk rá a P.h.i.l.i.p.p.i.n.e.s szövegre. (F7 gomb)
Kereső mintája: 0x50 0 0x68 0 0x69 0 0x6C 0 0x69 0 0x70 0 0x70 0 0x69 0 0x6E 0 0x65 0 0x73 0. Kb a 0xF4F40 pozíciónál lehet.
Utána jönnek a magyar beállítások. Először van a beállítás, utána az ország megnevezése, régen fordítva volt. Keressünk magyar szavakat és hónapneveket. Ha találunk, akkor jó helyen járunk.
Keressünk számformátumot: F.i.x.e.d.F.o.r.m.a.t.s.k.e.y.1.
Kereső mintája: 0x46 0 0x69 0 0x78 0 0x65 0 0x64 0 0x46 0 0x6F 0 0x72 0 0x6D 0 0x61 0 0x74 0 0x73 0 0x6B 0 0x65 0 0x79 0 0x31 0
Az összes számformátumnál a ',' kicserélése '.'-ra. (F2 szerkesztés gomb)
A dátumoknál nem, de a D.A.T.E._.T.I.M.E után és a D.E...D.U...m.e.t.r.i.c előtt volt két gyanus vessző. Na azokat is.
A végét ez jelzi:
H.u.n.g.a.r.i.a.n...H.U.
0x48 0 0x75 0 0x6E 0 0x67 0 0x61 0 0x72 0 0x69 0 0x61 0 0x6E 0 0 0 0x48 0 0x55 0
Calc elindítása, s láss csodát. A Magyar beállítás '.'-ot használl.
Mindenkinek sok sikert.
Természetesen 3.0 verziónál minden más... Az itt leírtak Linux alatt értendők.
Amit szerkeszteni kell:
liblocaledata_others.so
Mentsük el az eredetit (biztos, ami biztos)!
cp liblocaledata_others.so liblocaledata_others.so.orig
Nyissuk meg egy bináris szerkesztővel, pl: mc - F3 - F4
Majd keressünk rá a P.h.i.l.i.p.p.i.n.e.s szövegre. (F7 gomb)
Kereső mintája: 0x50 0 0x68 0 0x69 0 0x6C 0 0x69 0 0x70 0 0x70 0 0x69 0 0x6E 0 0x65 0 0x73 0. Kb a 0xF4F40 pozíciónál lehet.
Utána jönnek a magyar beállítások. Először van a beállítás, utána az ország megnevezése, régen fordítva volt. Keressünk magyar szavakat és hónapneveket. Ha találunk, akkor jó helyen járunk.
Keressünk számformátumot: F.i.x.e.d.F.o.r.m.a.t.s.k.e.y.1.
Kereső mintája: 0x46 0 0x69 0 0x78 0 0x65 0 0x64 0 0x46 0 0x6F 0 0x72 0 0x6D 0 0x61 0 0x74 0 0x73 0 0x6B 0 0x65 0 0x79 0 0x31 0
Az összes számformátumnál a ',' kicserélése '.'-ra. (F2 szerkesztés gomb)
A dátumoknál nem, de a D.A.T.E._.T.I.M.E után és a D.E...D.U...m.e.t.r.i.c előtt volt két gyanus vessző. Na azokat is.
A végét ez jelzi:
H.u.n.g.a.r.i.a.n...H.U.
0x48 0 0x75 0 0x6E 0 0x67 0 0x61 0 0x72 0 0x69 0 0x61 0 0x6E 0 0 0 0x48 0 0x55 0
Calc elindítása, s láss csodát. A Magyar beállítás '.'-ot használl.
Mindenkinek sok sikert.
Kiss Vilmos
Nekem is hasonló lenne a problémám.
Ha megkérnélek titeket akkor valaki leírná, hogy windows-os LibreOffice 3.4.4 alatt hogyan lehet a fent leírtakat beállítani.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Ha megkérnélek titeket akkor valaki leírná, hogy windows-os LibreOffice 3.4.4 alatt hogyan lehet a fent leírtakat beállítani.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Win XP SP3, LibreOffice 3.4.4
-
- Önkéntesek
Ugyanúgy, a localedata_others.dll-ben van. Windowsra van sok ingyenes hexa editor, pl. XVI32.