Sziasztok!
Van egy a pdb.org-ról letöltött lista. A lények hogy egy oszlop lenne a lánc hossza - vagyis hogy hány db aminosav van benne, ami egy szám. De valamiért egy aposztrof van minden szám előtt (') ezért nem is tudja számként kezelni a calc.
A gond ott van, hogy amikor erre rákeresek nem talál semmit sem, se ha simán a (') van beírva se ha (\')-ként keresek rá. Hogy lehetne eltüntetni az aposztrófokat?
Aposztrof cseréje
-
- Önkéntesek
Aposztrof cseréje
Ubuntu 13.10 - LO 4.2.04 • MS Windows 7 - LO 4.2.04
Re: Aposztrof cseréje
Üdv!
Ez milyen fájl? (csv, txt, xml stb.?)
1.) Ha strukturált szöveg akkor az importálásnál beállítható, hogy számként ismerje fel.
2.) Ha már meglévő adatokat kell gyorsan átalakítani számmá, akkor használható a VALUE/ÉRTÉK() függvény is a számmá alakításhoz.
Anti
Ez milyen fájl? (csv, txt, xml stb.?)
1.) Ha strukturált szöveg akkor az importálásnál beállítható, hogy számként ismerje fel.
2.) Ha már meglévő adatokat kell gyorsan átalakítani számmá, akkor használható a VALUE/ÉRTÉK() függvény is a számmá alakításhoz.
Anti
- Zizi64
- Globális moderátorok
Milyen formátumban van a letöltött lista?
Openoffice-szal nyitottad meg (importszűrővel), vagy texteditorból/weblapról emelted át?
Ha egy letöltött fájlból származik, az feltölthetnéd ide - ha máshogy nem megy, .zip archívumban...
Egyébként a felugró import szűrőnél oszloponként meg tudod adni, hogy a cellák számot, dátumot, vagy szöveget tartalmaznak. A beállításnak megfelelően próbálja meg a Calc felismerni a tartalmat. Alapértelmezett a "szöveg" formátum. Ezért rak minden adat elé aposztrófot.
Ha nincs más megoldás, a VALUE() - magyarul: ÉRTÉK() - függvénnyel egy új oszlopban át tudod alakítani számértékké, ha valóban szabályos szám karaktereket tartalmaz csak az importált szöveg. Értem ezalatt a tizedes pontot/vesszőt is!
Openoffice-szal nyitottad meg (importszűrővel), vagy texteditorból/weblapról emelted át?
Ha egy letöltött fájlból származik, az feltölthetnéd ide - ha máshogy nem megy, .zip archívumban...
Egyébként a felugró import szűrőnél oszloponként meg tudod adni, hogy a cellák számot, dátumot, vagy szöveget tartalmaznak. A beállításnak megfelelően próbálja meg a Calc felismerni a tartalmat. Alapértelmezett a "szöveg" formátum. Ezért rak minden adat elé aposztrófot.
Ha nincs más megoldás, a VALUE() - magyarul: ÉRTÉK() - függvénnyel egy új oszlopban át tudod alakítani számértékké, ha valóban szabályos szám karaktereket tartalmaz csak az importált szöveg. Értem ezalatt a tizedes pontot/vesszőt is!
Szerkesztett: Annyit szuttyogtam a válasszal, hogy Anti megelőzött... |
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
-
- Önkéntesek
Köszönöm a gyors reagálást.
Három formátumban lehet letölteni az adatokat:
.csv - ezzel megoldottam hogy számként ismerje fel. Tényleg be lehetett állítani. Calc számnak ismerte fel
.xls - na itt vannnak a 'szám-mezők. Ezzel a VALUE()/ÉRTÉK() függvény használatával sikerül megoldani, igaz most van egy plusz oszlop. - Az eredeti ['apsztrof'szám] mezőt nem lehet valahogy számmá alakítani?
.xlsx - hasonló a probléma mint az előzőnél
Köszönöm a segítséget!
Három formátumban lehet letölteni az adatokat:
.csv - ezzel megoldottam hogy számként ismerje fel. Tényleg be lehetett állítani. Calc számnak ismerte fel
.xls - na itt vannnak a 'szám-mezők. Ezzel a VALUE()/ÉRTÉK() függvény használatával sikerül megoldani, igaz most van egy plusz oszlop. - Az eredeti ['apsztrof'szám] mezőt nem lehet valahogy számmá alakítani?
.xlsx - hasonló a probléma mint az előzőnél
Köszönöm a segítséget!
- Csatolmányok
-
- PDB-antimicrobial-sequence.zip
- Azért csatoltam egy filet, a 'Chain Lenght' oszlopról lenne szó.
- (86.54 KiB) Letöltve 134 alkalommal.
Ubuntu 13.10 - LO 4.2.04 • MS Windows 7 - LO 4.2.04
- Zizi64
- Globális moderátorok
Valóban, az Excel fájlban Excellel megnyitva számokként (igaz, nem SZÁM formátumúra formázott cellákban, hanem STANDARD formátumú cellákban) jelennek meg a kérdéses adatok, míg az .xls fájlt LibreOffice-szal megnyitva már aposztrófos adatok látszanak...
Próbáld meg a következőt Open/LibreOffice-ban:
1. Vágólapra másolod a kéréses cellák tartalmát, és
2. "Formázatlan szöveg"-ként beilleszted az eredeti helyükre.
Nekem ettől számmá váltak. (A szomszédos oszlopban előbb ki kell cserélni a tizedes pontot vesszőre, ha azt is át szeretnéd alakítani!)
Próbáld meg a következőt Open/LibreOffice-ban:
1. Vágólapra másolod a kéréses cellák tartalmát, és
2. "Formázatlan szöveg"-ként beilleszted az eredeti helyükre.
Nekem ettől számmá váltak. (A szomszédos oszlopban előbb ki kell cserélni a tizedes pontot vesszőre, ha azt is át szeretnéd alakítani!)
Sok sikert!