Adatbázisból beemelt szám kiírása NUMBERTEXT-el
Adatbázisból beemelt szám kiírása NUMBERTEXT-el
Üdv. Sárga csekk kötegelt előállításával küzdök körlevéllel. Belefutottam egy olyan problémába, hogy a egyik cellába beraktam az adatbázis oszlopának címét <Bruttó> majd az alatta lévő cellába megadtam a NUMBERTEXT függvényt, amely a felette lévő cella értékére mutat. Sajnos nem alakítja át szövegé.
Fogalmam sincs, hogyan lehet megoldani. Ráadásul még *** közé *** is kellene raknom a kiírást.
Na meg az importált számot is * közé kellene raknom, ami szintén nem megy.
Tudom Writer-ben elegendő a csillagok közé rakni az adatbázis hivatkozást de ez calc-ban nekem nem megy.
Nagyon nagy segítség lenne ha valaki legalább támpontot adna, hogy mit kell keresnem
Segítségeteket előre is köszönöm!
Fogalmam sincs, hogyan lehet megoldani. Ráadásul még *** közé *** is kellene raknom a kiírást.
Na meg az importált számot is * közé kellene raknom, ami szintén nem megy.
Tudom Writer-ben elegendő a csillagok közé rakni az adatbázis hivatkozást de ez calc-ban nekem nem megy.
Nagyon nagy segítség lenne ha valaki legalább támpontot adna, hogy mit kell keresnem
Segítségeteket előre is köszönöm!
Apache OpenOffice 4 Windows Xp-n
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Adatbázisból beemelt szám kiírása NUMBERTEXT-el
Sajnos nem tudom pontosan, de valószínűleg a hivatkozott adatod nem valódi szám formátumú, hanem szöveg... (Vagy már az eredeti helyén is, vagy csak a hivatkozás miatt válik azzá...)
Próbálkozz a Numbertext() függvény használata előtt a Value() (magyar függvénynevek esetén talán: Érték()
Tehát:
= NUMBRETEXT(VALUE(A1))
másik tippem (bár az is hasonló, "szövegesedési" jelenséggel jár):
Tizedes pont - Tizedes vessző?
Próbálkozz a Numbertext() függvény használata előtt a Value() (magyar függvénynevek esetén talán: Érték()
Tehát:
= NUMBRETEXT(VALUE(A1))
másik tippem (bár az is hasonló, "szövegesedési" jelenséggel jár):
Tizedes pont - Tizedes vessző?
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Köszönöm a gyors választ!
Igen azzá válik szerintem is. A második tipped nem értem
Az a helyzet, hogy a számlázom exportál csv-t, amiből készül az adatbázis a calc-on át. Így nem szeretném módosítani.
Amúgy átneveztem a <Bruttót> erre <1234>, de így sem működik.
Úgy gondolom, hogy a körlevéltündér mikor létrehozza az adatbázisból az új oldalakat elveszti a cella a beállításait.
Ha meg tudná őrizni, akkor simán ki tudná írni utólag a NUMBRETEXT függvény mentés "oldalak létrehozása" után.
Szóval egy helyben toporgok ezzel a problémával
Igen azzá válik szerintem is. A második tipped nem értem

Az a helyzet, hogy a számlázom exportál csv-t, amiből készül az adatbázis a calc-on át. Így nem szeretném módosítani.
Amúgy átneveztem a <Bruttót> erre <1234>, de így sem működik.
Úgy gondolom, hogy a körlevéltündér mikor létrehozza az adatbázisból az új oldalakat elveszti a cella a beállításait.
Ha meg tudná őrizni, akkor simán ki tudná írni utólag a NUMBRETEXT függvény mentés "oldalak létrehozása" után.
Szóval egy helyben toporgok ezzel a problémával

Közben rájöttem, hogy a szöveges dokumentumba nem tudom behelyezni a NUMBERTEXT függvényt.
A táblázat kezelőben működik simán, viszont oda nem tudok adatbázist berakni.
Hogyan lehet berakni egyáltalán függvényt szöveges doksiba? avagy adatbázist táblázatkezelőbe?
A táblázat kezelőben működik simán, viszont oda nem tudok adatbázist berakni.
Hogyan lehet berakni egyáltalán függvényt szöveges doksiba? avagy adatbázist táblázatkezelőbe?
- Zizi64
- Globális moderátorok
Adatbázist "berakni" természetesen lehet a Calc-ba is - ebben biztos vagyok -, de az adatbázisokhoz nagyon nem értek. Azoknak r4zoli az egyik nagy szakértője itt a fórumon.A táblázat kezelőben működik simán, viszont oda nem tudok adatbázist berakni.
Mivel a Calc Fórumba tetted a kérdést, arra a részre válaszoltam (mert csak arra tudok).
Erre a Calcban a Concatenate() magyar nevén: Összefűz() függvény alkalmas.Ráadásul még *** közé *** is kellene raknom a kiírást.
Most kezdem megérteni, hogy te egy adatbázisból körlevelet szeretnél létrehozni, de úgy, hogy a Calcból jövő számérték mellett annak a szöveges megfelelője is átjöjjön a Writerbe.
Talán, ha a kísérletezéseid eredményét a három fájl (adatbázis, .ods, odt) formájában próba adatokkal (az érzékeny, nem publikus adatok nélkül) feltöltöd ide, akkor többet tudunk (tudnak a többiek) segíteni...
Sok sikert!
Akkor leírom miből mi lesz
.
1. Adott egy számlázó program, amiből ki tudom exportálni csv fájlba a csekkes ügyfeleket. Fájl: csekk.ods
2. A csv-s fájlt beimportálom a calc-ba, majd elmentem és létrehozok belőle egy adatbázist. Fájl: csekk.odb
3. Létrehoztam egy csekk_sablont a Writer-ban, amiből körlevéltündérrel létrehozom a csekkeket. csekk_sablon.odt
A gond az egésszel ott kezdődött, hogy a cellába lévő adatbázisra mutató linket nem tudom hogyan kell NUMBERTEXT függvénnyel kiíratni.
Természetesen a számok előtt és után a végeredményben *** karakterek kellenek.
Ha elkészül egy ilyen csekk sablon, szeretném közzé tenni mint sablont! Így bárki generálhat bármennyi csekket.
Előre is köszönöm a segítséget.

1. Adott egy számlázó program, amiből ki tudom exportálni csv fájlba a csekkes ügyfeleket. Fájl: csekk.ods
2. A csv-s fájlt beimportálom a calc-ba, majd elmentem és létrehozok belőle egy adatbázist. Fájl: csekk.odb
3. Létrehoztam egy csekk_sablont a Writer-ban, amiből körlevéltündérrel létrehozom a csekkeket. csekk_sablon.odt
A gond az egésszel ott kezdődött, hogy a cellába lévő adatbázisra mutató linket nem tudom hogyan kell NUMBERTEXT függvénnyel kiíratni.
Természetesen a számok előtt és után a végeredményben *** karakterek kellenek.
Ha elkészül egy ilyen csekk sablon, szeretném közzé tenni mint sablont! Így bárki generálhat bármennyi csekket.
Előre is köszönöm a segítséget.
- Csatolmányok
-
- csekk_sablon.odt
- (12.31 KiB) Letöltve 139 alkalommal.
-
- csekk.odb
- (2.3 KiB) Letöltve 116 alkalommal.
-
- csekk.ods
- (8.79 KiB) Letöltve 129 alkalommal.
Üdv!
Mi lenne ha a táblázatba tennéd be a NUMBERTEXT függvényt? Az így kapott mezőt be lehet illeszteni a körlevélbe. Mivel az eredeti csv fájlod nem tartalmazza ezen oszlopokat, így azokat utólag kell beilleszteni az ods fájlba. Erre gondolom lehet makrót írni.
Csatoltan küldöm az általam jelzett megoldást.
Anti
Mi lenne ha a táblázatba tennéd be a NUMBERTEXT függvényt? Az így kapott mezőt be lehet illeszteni a körlevélbe. Mivel az eredeti csv fájlod nem tartalmazza ezen oszlopokat, így azokat utólag kell beilleszteni az ods fájlba. Erre gondolom lehet makrót írni.
Csatoltan küldöm az általam jelzett megoldást.
Anti
- Csatolmányok
-
- csekk_sablon_mod.odt
- (10.72 KiB) Letöltve 163 alkalommal.
-
- csekk.ods
- (8.49 KiB) Letöltve 135 alkalommal.
-
- csekk.odb
- (2.3 KiB) Letöltve 120 alkalommal.
Ezért jó a közösség!
Köszönöm!
Igazából nem állt szándékomban a csv fájlt "calc-ban oszlopot berakni" kiegészíteni, de ha nincs egyszerűbb megoldás, akkor ez is egy jó ötlet- megközelítés.
Még nem zárom le a témát, hátha valaki tud egyszerűbb megoldást.
Még egyszer köszönöm!
Köszönöm!
Igazából nem állt szándékomban a csv fájlt "calc-ban oszlopot berakni" kiegészíteni, de ha nincs egyszerűbb megoldás, akkor ez is egy jó ötlet- megközelítés.
Még nem zárom le a témát, hátha valaki tud egyszerűbb megoldást.
Még egyszer köszönöm!
Üdv!
Kerestem másik megoldást is. Amennyiben Graphite betűkészletet használsz (Linux Libertine G, Linux Biolinum), akkor abban van olyan lehetőség, mint a numbertext.
Tennivalók:
- Tedd fel a Tipográfia eszköztár kiterjesztést. (Typography toolbar)
- A LibreOffice újraindítása után a Nézet/Eszköztrak/Tipográfia részen tudod bekapcsolni.
- A többi lépést lásd az ábrán. Anti
Kerestem másik megoldást is. Amennyiben Graphite betűkészletet használsz (Linux Libertine G, Linux Biolinum), akkor abban van olyan lehetőség, mint a numbertext.
Tennivalók:
- Tedd fel a Tipográfia eszköztár kiterjesztést. (Typography toolbar)
- A LibreOffice újraindítása után a Nézet/Eszköztrak/Tipográfia részen tudod bekapcsolni.
- A többi lépést lásd az ábrán. Anti