Általános tulajdonságok

Szövegszerkesztő
fat spider
Önkéntesek

Általános tulajdonságok

Hozzászólás Szerző: fat spider »

Hogy lehet azt megoldani, hogy a dokumentumra vonatkozó adatok (Fájl-Tulajdonságok-általános tulajdonságok) ne legyen láthatók azok, és ne legyen hozzáférhető, ki és mikor hozta létre a dokumentumot?
Win 10, LibO verzió: 7.2.0.4 (x64)
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Általános tulajdonságok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!
Hogy lehet azt megoldani, hogy a dokumentumra vonatkozó adatok (Fájl-Tulajdonságok-általános tulajdonságok) ne legyen láthatók azok, és ne legyen hozzáférhető, ki és mikor hozta létre a dokumentumot?
Szerintem, csak akkor, ha törlöd azokat. Ha létező adatok vannak egy fájlban, akkor bizonyosan létezik valamilyen mód a megjelenítésükre is. Így tudod "alapértékre" állítani a tulajdonságokat:
Dokumentum_Tulajdonságok.png
Egyébként mire gondoltál? Valami jelszavas védelemre csak a tulajdonságok tekintetében??
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
fat spider
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: fat spider »

Köszönöm a válaszodat, ezt most megtaláltam, de nem tudom, hogy valóban törlődnek az adatok....:-(
Magam is töröltem, és alapértékre állítottam...Nem szeretném, ha a dokumentum készítőjét látnák mások is...:-)
Win 10, LibO verzió: 7.2.0.4 (x64)
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

A fájlkezelő programok (akár a Windows beépített programjai, akár a "Mindenféle Commander"-ek képesek megmutatni a dokumentumnak ezen a tulajdonságait, (szerkesztésre) megnyitás nélkül is. (Némelyik alapbeállításként, ha egérrel rágördülsz, vagy rá-jobbklikkelsz a fájlnévre, ikonra; mások némi beállítgatás után tudják ezt.) Ha ott nem látsz nem kívánatos adatokat, akkor valószínűleg más se fog látni...

Ezek már csak mellékgondolatok:
...De az ember általában vállalja, amit írt...
Más esetben meg kifejezetten jó reklám, ha látják a nevedet... Vagy legalább tudnak rá hivatkozni, ha mások részeket átvesznek a művedből... (Ez még a nyílt forrású világban is fontos: megbecsülni a mások munkáját.)
(mit írsz te, hogy névvel nem vállalod??? :D )
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
adamkof

Hozzászólás Szerző: adamkof »

Két kérdésem van.

Első.
Hol kell beállítani azt, hogy ha az egeret egy ikon fölé viszem mutassa miről van szó? Olyan rossz, hogy a ritkán használt funkciók ikonjainál ez nem látszik.

Második.
Ha csak a writert indítom, akkor a magyar helyesírás ellenőrző nem kapcsol be. Ez tulajdonság, vagy beállítási probléma?

Köszönöm a válaszokat, sziasztok.
Openoffice 3.2.1 Windows Vista
antiuhu
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!
Hol kell beállítani azt, hogy ha az egeret egy ikon fölé viszem mutassa miről van szó? Olyan rossz, hogy a ritkán használt funkciók ikonjainál ez nem látszik.
Eszközök/Beállítások... Libreoffice --> Általános tippek. (1. ábra.)
1. ábra. Tippek beállítása.
1. ábra. Tippek beállítása.
Bővebben a súgóban olvashatsz róla. Milyen ritkán használt funkciónál nem írja ki, hogy miről is van szó? Az egyszerű tipp a gomb nevét és ha van, a társított gyorsbillentyűt írja ki. A részletes tippek opció bejelölésével az adott funkció leírását jeleníti meg a program. (2. ábra.)
2. ábra. Gombok testreszabása.
2. ábra. Gombok testreszabása.
A fenti ablakot az Eszközök/Testreszabás menüpontban találod meg.

A második kérdésedhez most érdemben nem tudok hozzászólni, csak annyit, hogy nálam ha csak a Writert indítom, akkor működik a helyesírás ellenőrző. De ezt ha lesz lehetőségem megnézem másik gépen is.

Anti
adamkof

Hozzászólás Szerző: adamkof »

Köszönöm. Ha megöltek volna sem találtam meg, a csudába is, Még egyszer köszi.
Openoffice 3.2.1 Windows Vista
Válasz küldése