Sokáig egy régebbi Libre Ofice volt fenn, sokszor fagyott, most feltettem a legújjabbat és ez is. Bizonyos műveleteknél rendszeresen kifagy.
Pl. egy munkalapon belül kell átrendeznem a cellákat (Ctrl+X -> Ctrl+V) és mikor az 5. ilyen műveletet csinálnám, kifagy. Azután csak feladatkezelőben tudom bezárni és mikor újraindítom helyreállítja magát, de csak az átrendezés előtti állapotot. Amikor újra nekiállok kivágni, beilleszteni, az 5. műveletnél ugyanúgy kifagy... Mi lehet???
Folyamatosan kifagy a Calc!!
Folyamatosan kifagy a Calc!!
LibreOffice 4.3.4.1, Windows 8.1 Pro
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Folyamatosan kifagy a Calc!!
Sok minden lehet...Mi lehet???
1.: mekkora processzoron,
2.: mekkora memória mellett,
3.: milyen formátumú (xls, ods, egyéb) fájltípusnál,
4.: mekkora fájlban,
5.: mekkora terület másolásakor
történik mindez?
6.: Van-e több fájl egyszerre nyitva?
7.: Milyen programok futnak még a háttérben?
8.: Nem használsz-e valamilyen vágólap menedzsert: (olyannal kapcsolatos probléma volt már itt a fórumon: kikapcsolva megszűnt)
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
- Zizi64
- Globális moderátorok
...Hozzátenném: nálam sem az Open-, sem az Oxygen-, sem a LibreOffice-szal nem volt ilyen problémám sose: (WindowsME-n még anno), Ubuntu-n, WindowsXP-n sem. Windows7-em nincs.
Sok sikert!
Re: Folyamatosan ki fagy a Calc!!
1.: Intel E5200 (2x2500 MHz)
2.: 4x1GB DDR2
3.: xls formátumbol másolt tartalom ods münkafüzetre. Az ods-ben rendeztem volna át és ott omlott össze.
4.: kicsi, tényleg alig volt még néhányszor 10 cella
5.: kicsit kissebb mint 10 cella
6.: igen, a forrás xls és a cél ods tehét 2
7.: SpeedCommander12, uTorrent, Chrome, Daemom Tools Lite, Dropbox, FeedReader, Winamp, TuneUp, Google Talk, NetLimiter (fasza, most veszem észre, hogy nem is megy a vírus írtóm...)
8.: hm... hát nem tudom... van valami letöltésvezérlőm ami figyeli a vágólapod, asszem valami Free Download Manager...
Talán ennyit.
3.: xls formátumbol másolt tartalom ods münkafüzetre. Az ods-ben rendeztem volna át és ott omlott össze.
4.: kicsi, tényleg alig volt még néhányszor 10 cella
7.: SpeedCommander12, uTorrent, Chrome, Daemom Tools Lite, Dropbox, FeedReader, Winamp, TuneUp, Google Talk, NetLimiter (fasza, most veszem észre, hogy nem is megy a vírus írtóm...)
8.: hm... hát nem tudom... van valami letöltésvezérlőm ami figyeli a vágólapod, asszem valami Free Download Manager...
Talán ennyit.
LibreOffice 4.3.4.1, Windows 8.1 Pro
- Zizi64
- Globális moderátorok
Ez nem lehet az oka a problémának...1.: Intel E5200 (2x2500 MHz)
magát az xls-t próbáltad már ods-be menteni? Az megy gond nélkül? Mert, ha nem, akkor valami olyan dolgot tartalmaz az xls, ami nem kompatibilis... (NINCS 100%-os kompatibilitás!) Dolgozz mindig a natív (ODF) formátumban!3.: xls formátumbol másolt tartalom ods münkafüzetre. Az ods-ben rendeztem volna át és ott omlott össze.
Akkor feltölthetnél ide egy ilyen rakoncátlankodó fájl-párt...4.: kicsi, tényleg alig volt még néhányszor 10 cella
Talán csak a Daemon Tools a gyanús, hogy hallottam róla némi "összeférhetetlenséget" (van amelyiket névről sem ismerem), de próbáld ki: kapcsold ki egyenként...7.: SpeedCommander12, uTorrent, Chrome, Daemom Tools Lite, Dropbox, FeedReader, Winamp, TuneUp, Google Talk, NetLimiter (fasza, most veszem észre, hogy nem is megy a vírus írtóm...)
Ezt mindenképpen kapcsold ki - legalább próbaképpen!8.: hm... hát nem tudom... van valami letöltésvezérlőm ami figyeli a vágólapod, asszem valami Free Download Manager...
Sok sikert!
- Zizi64
- Globális moderátorok
Megtaláltam a másik vágólapos problémát:
http://user.services.openoffice.org/hu/ ... 509&p=2216
http://user.services.openoffice.org/hu/ ... 509&p=2216
Sok sikert!