LibreOffice 3.4.3-ban tapasztalom a következőt.
A Nézet / Mezők árnyalása paranccsal ki- és bekapcsolhatom a mezők hátterének szürke háttérrel való kiemelését. Ez az opció azonban nincs hatással a tartalomjegyzékre. Mit gondoltok, a toc háttere egyszerűen nem kapcsolható ki (szerkesztés módban a képernyőn), vagy csak nem találtam meg, hogy hol kell kikapcsolni?
[Megoldva] Tartalomjegyzék árnyékolásának kikapcsolása
[Megoldva] Tartalomjegyzék árnyékolásának kikapcsolása
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára editor 2012. augusztus 22., szerda 15:00-kor.
Libre Office Verzió: 6.2.3.2. Windows 8.1 Windows 10
Re: Tartalomjegyzék árnyékolásának kikapcsolása
Üdv!
A Nézet/Mezők árnyalása mint a neve is mutatja a mezők árnyalását kapcsolja ki és be. A tartalomjegyzék, az jegyzék típus, így arra nem is hat a mezők árnyalása opció. A súgóban viszont ez szerepel:
Találtam egy lehetőséget (nem biztos, hogy csak ez az egy van).
- Eszközök/Beállítások Megjelenítés rész, és itt a Writer alatt van olyan rész, hogy Jegyzékek árnyalása (kép) Pipa kiszedése megoldja ezt a kérdést.
Kicsit más:
Azt megfigyeltem, hogy a mezők árnyalása is ugyanitt kapcsolja a pipát. Tehát lehetne készíteni egy olyan menüpontot, ami ezt a pontot kapcsolja pont úgy, mint a mezők esetében.
Ezt fejből nem tudom, mert nem ismerem annyira a LibreOffice-t meg programozással is csak felszínesen vagyok kapcsolatban, de ha találok valamit akkor mindenképpen szólok. Vagy aki jobban ért hozzá, akár meg is csinálhatja
Anti
A Nézet/Mezők árnyalása mint a neve is mutatja a mezők árnyalását kapcsolja ki és be. A tartalomjegyzék, az jegyzék típus, így arra nem is hat a mezők árnyalása opció. A súgóban viszont ez szerepel:
Itt pontosabban a Jegyzékek/Bejegyzés-re tippelek, mert azok eltűnnek, ha a fenti opciót ki/be kapcsolom.Megjeleníti, illetve elrejti a dokumentumban a mezők hátterét, beleértve a nem törő szóközöket, az egyéni szótagolást, a jegyzékeket és a lábjegyzeteket.
Találtam egy lehetőséget (nem biztos, hogy csak ez az egy van).
- Eszközök/Beállítások Megjelenítés rész, és itt a Writer alatt van olyan rész, hogy Jegyzékek árnyalása (kép) Pipa kiszedése megoldja ezt a kérdést.
Kicsit más:
Azt megfigyeltem, hogy a mezők árnyalása is ugyanitt kapcsolja a pipát. Tehát lehetne készíteni egy olyan menüpontot, ami ezt a pontot kapcsolja pont úgy, mint a mezők esetében.
Ezt fejből nem tudom, mert nem ismerem annyira a LibreOffice-t meg programozással is csak felszínesen vagyok kapcsolatban, de ha találok valamit akkor mindenképpen szólok. Vagy aki jobban ért hozzá, akár meg is csinálhatja
Anti
Re: Tartalomjegyzék árnyékolásának kikapcsolása
Köszönöm, másik threadben Zizi megválaszolt egy hasonló kérdést, az alapján erre is rájöttem. Lent kerestem a megoldást az alulról ötödik menüpontban (az ábrád szerint), miközben fent volt a LibreOffice beállítások közt, ahol külön megint van Write alábontás. Nem túl logikus, de megtanulható, köszönöm, hogy megtaláltad nekem.
Libre Office Verzió: 6.2.3.2. Windows 8.1 Windows 10