lépésről lépésre leírni, hogy hogyan mentetted el a vázlatszintek beállításait sablonba és hogyan nyitottad meg a .ott-ot?
Nagyon egyszerűen, ahogy adja magát:
Beállítás:
1.: A Writer program elindításával megnyílik az alapértelmezett sablon alapján egy új fájl.
2.: Ebben ugyebár vannak előredefiniált címsor stílusok. Én most nem hoztam létre újakat, ezeket használtam.
3.: A menüből "Eszközök - Vázlatszintek számozása" pontok választottam.
4.: Beállítottam az első három szint jellemzőit: Az egyik fülön a számozás fajtáját, a másik fülön a behúzás értékét. A szinthez rendelt stílusokat alapértelmezett állapotban hagytam: az Első szinthez : Címsor1...A Második szinthez: Címsor2,... stb.
5.: Ezután a fájlt elmentettem sablon formátumban (.ott)
6.: Kiléptem a programból.
Használat:
7.: Az .ott fájlra duplán kattintottam, így elindul a program, a fájl megnyílik (de már természetesen nem az eredeti néven, hanem az én sablonom alapján "Névtelen1"-ként egy új dokumentum jön létre.)
8.: Elkezdek "írni" egy dokumentumot, használom a beállított címsorok stílusokat. F11-gyel megjelenítem a stílustárat (nem jelenítettem meg igazából, ez csak példa, mert nálam mindig látszik). Ahogy a Címsor1-re kattintok a stílustáron, az aktuális sor felveszi az "Első szint" számozásának aktuális értékét (pl római I.), és beáll az általam beállított behúzás értéke.
9.: Mondjuk a következő sort Címsor2re formázom: Beáll a számozás (pl. I.1) és beáll a még nagyobb behúzás érték.
10.: A következő sort meg Címsor3-ra formázom: Beáll a számozás (pl. I.1.a) és beáll a még az előzőtől is nagyobb behúzás érték.
Na szépen vagyunk .ott kiterjesztéssel ne lehet fájlt feltölteni...
Átnevezem .zip-re, te nevezd vissza letöltés után .ott kiterjesztésűre:
itt eg régebbi kép is: itt négy szintet állítottam be, más számozási formával, behúzás nélkül (ugyanott kezdődnek a különböző szinteken a címsorok)
Azt hiszem, egyszerűbb lett volna, ha te töltöd fel a te fájlodat... Még egy ilyen egyszerű dolgot is sok idő leírni...
(.ott helyett .odt-be mentett fájlt, vagy az .ott-t átnevezve: .zip formátumot tudsz feltölteni!!!)