Szia!
IF fuggvenynel a TRUE vagy FALSE value lehet cella formazasi parancs? Es ha igen, hogyan?
Pelda, csak hogy erthetobb legyen a kerdesem: Ha adott mezo erteke nagyobb, mint 5 (test), fesse pirosra a szamot/hatteret vagy legyen felkover stb.(value1), kulonben hagyja ugy, ahogy volt (value2).
Elore is kosz, Reka
[MEGOLDVA] IF-nél a TRUE/FALSE value lehet cella formazas
[MEGOLDVA] IF-nél a TRUE/FALSE value lehet cella formazas
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára reka 2011. augusztus 29., hétfő 10:41-kor.
OpenOffice 3.3 a Windows 7 -en
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: IF fuggvenynel a TRUE vagy FALSE value lehet cella forma
Üdv!
Két megoldás is van (de lehet hogy még több is, nekem kettő jutott most az eszembe) Mindkettőhöz létre kell hoznod a kívánt tulajdonságokkal felruházott "Cellastílusokat":
1.: A "Feltételes formázás" alkalmazása:
Létrehozod a "Piros" és a "Zöld" nevű cellastílust, beállítod (mondjuk) a háttérszínt az adott stílusban, majd
A formázandó cella kijelölése - Formátum - Feltételes formázás - Megadod a feltételeket és a teljesüléskör alkalmazandó stílusokat - OK 2. Használhatod a STYLE() függvényt is, közvetlenül a cellában (lásd a súgót):
=[a te képleted a cellában]+STYLE(IF(CURRENT()>5;"Piros";"Zöld"))
...a két általad létrehozott cellastílusnak ("Piros", "Zöld") már léteznie kell, amikor hivatkozol rá! Itt is megadhatsz egymásba ágyazott IF-ekkel akár több feltételt és stílust is! A képletben az első helyen a feltétel teljesüléséhez tartozó stílus neve, a második helyen a nem teljesüléshez tartozó stílus neve van. (Az angol függvényneveket használom, mert én azt szoktam meg, és szoktam segíteni az angol fórumon is)
Cellastílus létrehozása:
Kijelölsz egy üres cellát és kézzel olyanra formázod, amilyen tulajdonságra neked szükséged lesz a feltétel teljesülése esetén (a nem teljesüléshez külön kell létrehoznod egy másik stílust)
F11 (vagy Formátum - Stílusok és formázás) - Cellastílusok - Új stílus a kijelölés alapján...
Két megoldás is van (de lehet hogy még több is, nekem kettő jutott most az eszembe) Mindkettőhöz létre kell hoznod a kívánt tulajdonságokkal felruházott "Cellastílusokat":
1.: A "Feltételes formázás" alkalmazása:
Létrehozod a "Piros" és a "Zöld" nevű cellastílust, beállítod (mondjuk) a háttérszínt az adott stílusban, majd
A formázandó cella kijelölése - Formátum - Feltételes formázás - Megadod a feltételeket és a teljesüléskör alkalmazandó stílusokat - OK 2. Használhatod a STYLE() függvényt is, közvetlenül a cellában (lásd a súgót):
=[a te képleted a cellában]+STYLE(IF(CURRENT()>5;"Piros";"Zöld"))
...a két általad létrehozott cellastílusnak ("Piros", "Zöld") már léteznie kell, amikor hivatkozol rá! Itt is megadhatsz egymásba ágyazott IF-ekkel akár több feltételt és stílust is! A képletben az első helyen a feltétel teljesüléséhez tartozó stílus neve, a második helyen a nem teljesüléshez tartozó stílus neve van. (Az angol függvényneveket használom, mert én azt szoktam meg, és szoktam segíteni az angol fórumon is)
Cellastílus létrehozása:
Kijelölsz egy üres cellát és kézzel olyanra formázod, amilyen tulajdonságra neked szükséged lesz a feltétel teljesülése esetén (a nem teljesüléshez külön kell létrehoznod egy másik stílust)
F11 (vagy Formátum - Stílusok és formázás) - Cellastílusok - Új stílus a kijelölés alapján...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Re: IF fuggvenynel a TRUE vagy FALSE value lehet cella forma
Kedves zizi64!
Nagyon szepen koszonom a gyors es alapos segitseget!
Legyen szep napod, Reka
Nagyon szepen koszonom a gyors es alapos segitseget!
Legyen szep napod, Reka
OpenOffice 3.3 a Windows 7 -en