[MEGOLDVA] képek elhelyezkedése

Szövegszerkesztő
tzg6sa
Önkéntesek

[MEGOLDVA] képek elhelyezkedése

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Sziasztok!

Sokat bosszankodok, amikor egy már majdnem kész doksit át kell írni, amiben képek is vannak. Ugyanis amint megváltozik a szöveg hossza a bekezdéshez vagy karakterhez rendelt képek helye is megváltozik és sokszor a szövegtükrön kívülre kerülnek. Az oldalhoz horgonyzás amiatt nem megfelelő, mert ha túl nagy a változtatás a szövegben, akkor a kép már nem a hozzá tartozó szöveg mellett lesz. A karakterként való beillesztéssel az a baj, hogy mellette megjelenik a szöveg, amit el szeretnék kerülni.

Az volna az ideális, ha bekezdéshez horgonyzás egy olyan opcióval párosulna, hogy a kép a szövegtükrön/margón belül maradjon. Akár olyan megoldást is elképzelhetőnek tartok, hogy a lap széléhez egy adott távolságnál közelebb nem lehet. Ilyen beállítást sajnos nem sikerült találnom. Létezik megoldás a problémámra?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tzg6sa 2008. május 21., szerda 19:09-kor.
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
g_123_wert
Önkéntesek

Re: képek elhelyezkedése

Hozzászólás Szerző: g_123_wert »

Szia!

Igazából nem értem a problémád. Én megpróbáltam amit te mondasz generáltattam egy Lorem Ipsum szöveget. Beszúrtam két képet fájlból. Jobb egér gombos menüből körbefuttatás/optimális körbefuttatás és hiába szúrok be még sok szöveget a bekezdésbe, a kép nekem meg se mozdul, hanem a szöveg szépen körbefutja ahogy kell. Vagy nem körbefuttatással kell?
Csatolmányok
Lorem Ipsum.odt
Az általam létrehozott fájl
(92.42 KiB) Letöltve 150 alkalommal.
Ms Windows XP • 3.0.X • Ubuntu 7.x
tzg6sa
Önkéntesek

Szia!

Ctrl+C és Ctrl+V -vel módosítottam a doksidat. A képek elé szúrtam be szöveget. Ez jobban szemlélteti a problémám, mint egy szöveges leírás.

Üdv!
Zoli

Ubuntu 7.10 OOo 2.3
XP OOo 2.3
Csatolmányok
Lorem Ipsum_2.odt
(74.98 KiB) Letöltve 155 alkalommal.
g_123_wert
Önkéntesek

Oké. Most már értem. Van egy megoldás arra, hogy ne menjen ki. Jobb katt a képen, Igazítás/Alap alul vagy Alap középen vagy Alap felül. Valamelyik amelyik éppen kell. Mert ugye összetöri újra ha módosítod. Macerás, de sajnos nem tudok jobbat.
tzg6sa
Önkéntesek

Valahol olvastam az alábbi ötletet:
Csináljunk minden képhez egy táblázatot és a képeket ebbe szúrjuk be karakterként. A táblázat nem kerül a szövegtükrön kívülre és a körbefuttatás tulajdonságait a táblázatnál is be lehet állítani.
g_123_wert
Önkéntesek

Igen az működik. De túlságosan egyszerű, meg kézenfekvő. Semmi szenvedés meg kinlódás. : )
Válasz küldése