A függvény átvált kisbetűsre...
-
- Önkéntesek
A függvény átvált kisbetűsre...
Most írtam be egy függvényt, ami így jelenik meg =FKERES($A2;$onk.adatok.$a$1:$T$38;HOL.VAN(B$1;$onk.adatok.$a$1:$T$1;0);0)
A gondom az, hogy a beírás után átvált kisbetűre és azt gondolom, ezért nem jó a tartomány $a$1:$T$38 és a $a$1:$T$1
Nem tudom miért teszi ezt, nem találkoztam hasonlóval még!
Valakinek van ötlete, mitől lehet?
A gondom az, hogy a beírás után átvált kisbetűre és azt gondolom, ezért nem jó a tartomány $a$1:$T$38 és a $a$1:$T$1
Win 10, LibO verzió: 7.2.0.4 (x64)
-
- Önkéntesek
Re: A függvény átvált kisbetűsre...
Megoldva! Már működik!fat spider írta:Most írtam be egy függvényt, ami így jelenik meg =FKERES($A2;$onk.adatok.$a$1:$T$38;HOL.VAN(B$1;$onk.adatok.$a$1:$T$1;0);0)
Letöltöttem a LibO 3.4.-es, legújabb verzióját! Most nem csinálja (Az előbb az OO csinálta, amiről írtam)

-
- Önkéntesek
Sajnos továbbra is kisbetűsre vált, mitől lehet...?fat spider írta:Most írtam be egy függvényt, ami így jelenik meg =FKERES($A2;$onk.adatok.$a$1:$T$38;HOL.VAN(B$1;$onk.adatok.$a$1:$T$1;0);0)
- Zizi64
- Globális moderátorok
Zizi64: Ha úgy látod, mégsem oldódott meg a probléma, akkor vedd ki a (Megoldva) szöveget a címből, mert megtéveszti a segítőket!
Ha a függvény NEVE vált kisbetűsre, akkor az azt jelenti, hogy olyan nevű függvény nem létezik.
Ez akkor is lehetséges, ha nyilvánvaló, hogy olyan nevű függvénynek léteznie kell!
Valószínűleg átváltottad a függvénynevek megjelenítését angolra (esetleg más, egyéb nyelvű OpenOffice-t, LibreOffice-t tettél fel/állítottál be)
Mindkét esetben a megfelelő nyelven kell a (sajnos) lefordított függvényneveket beírni. (Én ugyan ellene voltam, hogy a függvénynevek magyarítva legyenek, mert ilyen gondokat tudnak okozni; de nagyon senki vagyok én ahhoz, hogy beleszólhassak.)
Ha a függvény NEVE vált kisbetűsre, akkor az azt jelenti, hogy olyan nevű függvény nem létezik.
Ez akkor is lehetséges, ha nyilvánvaló, hogy olyan nevű függvénynek léteznie kell!
Valószínűleg átváltottad a függvénynevek megjelenítését angolra (esetleg más, egyéb nyelvű OpenOffice-t, LibreOffice-t tettél fel/állítottál be)
Mindkét esetben a megfelelő nyelven kell a (sajnos) lefordított függvényneveket beírni. (Én ugyan ellene voltam, hogy a függvénynevek magyarítva legyenek, mert ilyen gondokat tudnak okozni; de nagyon senki vagyok én ahhoz, hogy beleszólhassak.)
A függvényedet így nem vagyok képes és nem vagyok hajlandó átlátni, hogy hibás-e; csak akkor, ha töltesz fel mintafájlt, amire már annyiszor megkértelek az előző témáidnál!=FKERES($A2;$onk.adatok.$a$1:$T$38;HOL.VAN(B$1;$onk.adatok.$a$1:$T$1;0);0)
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
-
- Önkéntesek
Ismét köszönöm a hozzászólásodat!
Nem gondoltam, hogy átírd a függvényt, inkább azt várom, hogy a hiba eredőjére segít rávezetni valaki, hogy máskor ne legyen hasonló gondom...
Az FKERES függvénnyel már jó ideje dolgoztam, nem volt gondom, viszont most a hivatkozás első celláját ($A$1) átírta $a$1-re, és vélelmezem, ezért nem oldja meg a képletet...?
Egyébként magyar nyelvű - és eddig nekem nem jelentkezett - OpenOffice-t használtam, majd letöltöttem a 3.4.-es verziójú LibreOffice-t, és ahhoz a magyar kiegészítést! Olyan kiegészítőről tudsz-e, ami azt teszi, hogy a hibás képletetben megmutatja, hol a hiba...?
Tehát nem a megoldást vártam, azzal elbíbelődök, hanem azt, hogy találkozott-e ezzel a hibával már más is, és ha igen, azt hogy oldotta meg....
Nem gondoltam, hogy átírd a függvényt, inkább azt várom, hogy a hiba eredőjére segít rávezetni valaki, hogy máskor ne legyen hasonló gondom...
Az FKERES függvénnyel már jó ideje dolgoztam, nem volt gondom, viszont most a hivatkozás első celláját ($A$1) átírta $a$1-re, és vélelmezem, ezért nem oldja meg a képletet...?
Egyébként magyar nyelvű - és eddig nekem nem jelentkezett - OpenOffice-t használtam, majd letöltöttem a 3.4.-es verziójú LibreOffice-t, és ahhoz a magyar kiegészítést! Olyan kiegészítőről tudsz-e, ami azt teszi, hogy a hibás képletetben megmutatja, hol a hiba...?
Tehát nem a megoldást vártam, azzal elbíbelődök, hanem azt, hogy találkozott-e ezzel a hibával már más is, és ha igen, azt hogy oldotta meg....
-
- Önkéntesek
Sajnos nem sikerül a "(Megoldva)" szót kivennem, pedig a Téma: beírásánál sikerül, de azért bennemarad...Hogy vehetném ki? (Annyit olvastam, hogy a téma indítója jelentheti megoldásra a témát)
- Zizi64
- Globális moderátorok
Az ELSŐ (témaindító) hozzászólásodat kell SZERKESZTENI, ott a címsorban tudod TÖRÖLNI a szót.Sajnos nem sikerül a "(Megoldva)" szót kivennem, pedig a Téma: beírásánál sikerül, de azért bennemarad...Hogy vehetném ki? (Annyit olvastam, hogy a téma indítója jelentheti megoldásra a témát)
...most én megtettem... (de azért gyakorolhatod)
Sok sikert!
- Zizi64
- Globális moderátorok
De igen! Három részből áll. Az elsőt úgy hívják: Ember. A másodikat így: Tudás. A harmadik pedig: Kitartó próbálkozás.Olyan kiegészítőről tudsz-e, ami azt teszi, hogy a hibás képletetben megmutatja, hol a hiba...?

Én se tudok mindent fejből... Csak akkor tudok valami használható információt összeszedni neked, ha magam is próbálkozok a képleteddel (ezt-azt változtatok rajta), hogy mi is lehet a hiba. De azt ne várd el, hogy teljesen ingyenesen (nemcsak számodra ingyenes, hanem én se kapok egy piculát se senkitől érte!) beviszek egy adatsort (amiről nem is tudom, hogy nálad mit tartalmaznak: számot-e vagy betűt, azaz: az nem hibás-e?) és ahhoz begépelem a képletedet és majd ezek után még meg is találom a hibát.Nem gondoltam, hogy átírd a függvényt, inkább azt várom, hogy a hiba eredőjére segít rávezetni valaki, hogy máskor ne legyen hasonló gondom...
Egy ötletem volt, ha nem az a hibaok, akkor neked kell lépned:
Tessék feltölteni ide egy nem valós, de azzal egyenértékű adatokat és a képleteket tartalmazó mintafájlt! Akkor talán tovább tudunk lépni.
Sok sikert!
-
- Önkéntesek
Köszönöm, hogy kivetted a megoldva szót a téma részéből!Zizi64 írta:De igen! Három részből áll. Az elsőt úgy hívják: Ember. A másodikat így: Tudás. A harmadik pedig: Kitartó próbálkozás.Olyan kiegészítőről tudsz-e, ami azt teszi, hogy a hibás képletetben megmutatja, hol a hiba...?![]()
Én se tudok mindent fejből... Csak akkor tudok valami használható információt összeszedni neked, ha magam is próbálkozok a képleteddel (ezt-azt változtatok rajta), hogy mi is lehet a hiba. De azt ne várd el, hogy teljesen ingyenesen (nemcsak számodra ingyenes, hanem én se kapok egy piculát se senkitől érte!) beviszek egy adatsort (amiről nem is tudom, hogy nálad mit tartalmaznak: számot-e vagy betűt, azaz: az nem hibás-e?) és ahhoz begépelem a képletedet és majd ezek után még meg is találom a hibát.Nem gondoltam, hogy átírd a függvényt, inkább azt várom, hogy a hiba eredőjére segít rávezetni valaki, hogy máskor ne legyen hasonló gondom...
Egy ötletem volt, ha nem az a hibaok, akkor neked kell lépned:
Tessék feltölteni ide egy nem valós, de azzal egyenértékű adatokat és a képleteket tartalmazó mintafájlt! Akkor talán tovább tudunk lépni.
Ezt is megtanultam most, hogy az első hozzászólásból kell kivenni, míg én a legutolsóból vettem ki...

Feltöltöttem egy próba fájlt, most nem vált át kisbetűsre, de nem csinálja meg, amit szeretnék.
Van két táblázatom, az egyik a változó (Munkalap1), míg a másik az állandó (Munkalap2) amibe beírom az adatokat
Azt szeretném, hogy a Munkalap1-be ha beírom a személy nevét ("Kis István") a C2 cellába, akkor a Munkalap2-ben található, Kis Istvánhoz tartozó adatokat (Helység) áthozza. És nem az oszlopra hivatkozással ($B2), hanem a HOL.VAN függvénnyel (mert ebben az esetben bárhova kerül később az oszlop, mindig arra hivatkozik, ahol a címsor "Helység" szöveget megtalálja!
Elkészítettem egy példa fájlt, talán abból érthető, mit is szeretnék....

- Zizi64
- Globális moderátorok
De miért "Kis István"-t (C2) Keresteted a Hol.van() [angolul: MATCH()] függvénnyel? Neked a "helység" szót kell megkerestetned az FKERES() [angolul: VLOOKUP()] függvény "oszlop" paramétere számára.
(megjegyzem a név nem túl jó keresési érték, mert sok azonos lehet belőle.)
Ez nekem működik (már ha értem pontosan, hogy mit is vársz tőle):
vagy, ha a te adatstruktúrádat veszem alapul:
Gondolom, a "Kis István" se marad konstans szövegként a képletedben, mert akkor a továbbmásolás nagyon kényelmetlen lesz...
És ügyelj a kis/nagy betűkre, meg a szövegjelölő idézőjelre!
Ez nekem működik (már ha értem pontosan, hogy mit is vársz tőle):
Kód: Egész kijelölése
=IF($C3="Kis István";VLOOKUP($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;MATCH("Helység";$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0))
=IF($C5="Kis István";VLOOKUP($C5;$Munkalap2.$A$1:$C$4;MATCH(D$1;$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0))
...Azért bárhova nem, csak a vizsgált területen belül kerülhet másik oszlopba.(mert ebben az esetben bárhova kerül később az oszlop, mindig arra hivatkozik, ahol a címsor "Helység" szöveget megtalálja!
És ügyelj a kis/nagy betűkre, meg a szövegjelölő idézőjelre!
Sok sikert!
-
- Önkéntesek
Zizi64 írta:De miért "Kis István"-t (C2) Keresteted a Hol.van() [angolul: MATCH()] függvénnyel? Neked a "helység" szót kell megkerestetned az FKERES() [angolul: VLOOKUP()] függvény "oszlop" paramétere számára.
Ez nekem működik (már ha értem pontosan, hogy mit is vársz tőle):Kód: Egész kijelölése
=IF($C3="Kis István";VLOOKUP($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;MATCH("helység";$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0))
Angolul van a függvényed, lehet, hogy ez a baj...? Kipróbálom, amit küldtél!
Mert a "Kis Istvánhoz" tartozó adatot szeretném beíratni! (A függvény tovább lesz beágyazva, mert ha más nevet talál, akkor az ahhoz tartozó adatot írja be)
A név csak egy példa volt, eredetileg cégnevet kell beírnom és azt remélve, hogy automatikusan kitölti a cellákat a Kis Istvánhoz tartozó adatokkal. (12 cég lehet beírva és az adott céghez tartozókat kell beírni)
Köszönöm, hogy válaszoltál!
- Zizi64
- Globális moderátorok
Ezt már elmagyaráztam az előbb. Olyan nyelven írd be a függvényneveket, ahogyan az nálad be van állítva a csatolt képen jelzett pipálható opciónál!Angolul van a függvényed, lehet, hogy ez a baj...?
Sok sikert!
-
- Önkéntesek
Most az általad küldött függvényt bemásoltam a cellába, elkattintottam onnan, majd vissza és a csatolt képen található kisbetűs függvényt "kaptam...
=if($C3="Kis István";vlookup($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;match("helység";$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0)) Azaz, átváltott kisbetűsre....Nem értem...

=if($C3="Kis István";vlookup($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;match("helység";$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0)) Azaz, átváltott kisbetűsre....Nem értem...

- Zizi64
- Globális moderátorok
Olvasd legalább el, amit írtam! Ha nálad magyar a FÜGGVÉNY NEVEK NYELVE opció, akkor:
vagy:
(Én sose használom a magyar függvényneveket, így ha bemásolok ide egy képletet, akkor az angol függvénynevekkel fog látszani. A fájlban - kompatibilitási okokból - természetesen MINDIG az angol tárolódik le, csak az adott gépen jelenik meg az esetleg másmilyenre állított nyelven. (És beírni is a jelzett opciónál beállított nyelven kell a függvényneveket.)
=IF($C3="Kis István";FKERES($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;HOL.VAN("helység";$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0))
=IF($C3="Kis István";FKERES($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;HOL.VAN(D$1;$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0))
Sok sikert!
-
- Önkéntesek
Zizi64 írta:Olvasd legalább el, amit írtam! Ha nálad magyar a FÜGGVÉNY NEVEK NYELVE opció, akkor:
vagy:Kód: Egész kijelölése
=IF($C3="Kis István";FKERES($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;HOL.VAN("helység";$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0))
(Én sose használom a magyar függvényneveket, így ha bemásolok ide egy képletet, akkor az angol függvénynevekkel fog látszani. A fájlban - kompatibilitási okokból - természetesen MINDIG az angol tárolódik le, csak az adott gépen jelenik meg az esetleg másmilyenre állított nyelven. (És beírni is a jelzett opciónál beállított nyelven kell a függvényneveket.)Kód: Egész kijelölése
=IF($C3="Kis István";FKERES($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;HOL.VAN(D$1;$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0))
Köszönöm a válaszodat, természetesen elolvasom mindig, amit írsz!

- Zizi64
- Globális moderátorok
És?...
Működik, ha megfelelő nyelven írod be?
(Te miért írtál 'aposztróf' jelet a szöveg jelölésére az "idézőjel" helyett? Nálam azzal nem működött. Lehet, hogy ez is egy eltérés a MAC-es és a Win-es Office programok között?)
Itt a fájl, jelezz vissza kérlek, hogy nálad
- milyen szövegjelölő
- milyen függvénynév
jelenik meg.
(Te miért írtál 'aposztróf' jelet a szöveg jelölésére az "idézőjel" helyett? Nálam azzal nem működött. Lehet, hogy ez is egy eltérés a MAC-es és a Win-es Office programok között?)
- milyen szövegjelölő
- milyen függvénynév
jelenik meg.
Sok sikert!
-
- Önkéntesek
Már most nem lesz több kérdésem, csak annyi, ha átírom a neveket (egymásba ágyazom a HA függvényt) akkor ez így nézhet ki szerinted?:Zizi64 írta:És?...
- milyen szövegjelölő
- milyen függvénynév
jelenik meg.
=HA($C3="Kis István";FKERES($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;HOL.VAN(D$1;$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);HA($C3="Közép Kázmér";FKERES($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;HOL.VAN(D$1;$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);HA($C3="Nagy Géza";FKERES($C3;$Munkalap2.$A$1:$C$4;HOL.VAN(D$1;$Munkalap2.$A$1:$C$1;0);0)))
- Zizi64
- Globális moderátorok
Nem válaszoltál az én kérdésemre: Működik? Mi jelenik meg nálad az általam csatolt fájlban? (lásd előző hozzászólásomat)
Sok sikert!
-
- Önkéntesek
Nálam is működik rendesen! Köszönöm!Zizi64 írta:Nem válaszoltál az én kérdésemre: Működik? Mi jelenik meg nálad az általam csatolt fájlban? (lásd előző hozzászólásomat)
Most már a beágyazott függvénnyel bajlódom, amit az előző válaszomban írtam!
-
- Önkéntesek
A szövegjelölő valóban " kell, hogy legyen!Zizi64 írta:És?...
- milyen szövegjelölő
- milyen függvénynév
jelenik meg.
Most nem lett kiskarakterű a függvény!
Ez elmaradt válasz, most láttam, hogy elkezdtem írni, aztán elmaradt....

- Zizi64
- Globális moderátorok
A feltételvizsgálati problémádhoz ennyit:
Nem látom át persze az egész problémát, de nagyon rosszul szervezett megoldásnak tűnik amit felvázoltál.
Egyrészt: nem kezeled le, mi jelenjen meg a cellában, ha egyik feltétel sem teljesül.
Másrészt: ha a "C" oszlopban úgyis ott a név, akkor minek azt egyesével megvizsgálni? Az FKERES úgyis aszerint keres.
Elegendő lehet, azt megvizsgálni - a később beírandó nevek esetére sokszorozott sorokba -, hogy: üres-e a cella? Vagy azt, hogy a cellába beírt név szerepel-e egy - az összes lehetséges nevet tartalmazó - táblázatban? Ezekben az esetekben a képlet anélkül másolható tovább, hogy a konkrét nevekkel bajlódni kéne.
Tudod te, hogy a mai beszélgetésünk mennyibe kerülne mérnökóradíjban???
Hát ez így néz ki, mert ezt küldted be. De nagyon csúnya.ha átírom a neveket (egymásba ágyazom a HA függvényt) akkor ez így nézhet ki szerinted?:
Nem látom át persze az egész problémát, de nagyon rosszul szervezett megoldásnak tűnik amit felvázoltál.
Egyrészt: nem kezeled le, mi jelenjen meg a cellában, ha egyik feltétel sem teljesül.
Másrészt: ha a "C" oszlopban úgyis ott a név, akkor minek azt egyesével megvizsgálni? Az FKERES úgyis aszerint keres.
Elegendő lehet, azt megvizsgálni - a később beírandó nevek esetére sokszorozott sorokba -, hogy: üres-e a cella? Vagy azt, hogy a cellába beírt név szerepel-e egy - az összes lehetséges nevet tartalmazó - táblázatban? Ezekben az esetekben a képlet anélkül másolható tovább, hogy a konkrét nevekkel bajlódni kéne.
Tudod te, hogy a mai beszélgetésünk mennyibe kerülne mérnökóradíjban???
Sok sikert!
-
- Önkéntesek
Nem tudom, csak gondolom....Zizi64 írta:A feltételvizsgálati problémádhoz ennyit:
............Tudod te, hogy a mai beszélgetésünk mennyibe kerülne mérnökóradíjban???

Nagyon köszönöm a válaszaidat...!
Van egy fórum http://prohardver.hu/tema/excel/friss.html, ahol az excellel kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni ingyen és nincs mérnöki díj, soha nem merült fel senkiben, DE NEM TARTOZOM ODA, MERT OPENOFFICE-m van, amivel nem mindig tudnak segíteni. A használt program miatt szeretnék ide tartozni, de itt pedig mérnöki díj "fenyeget".
Nagyon sokat segítesz, de kérlek, ne segíts, ha a kérdésed komoly, (ez csak nekem szól, vagy mindenkire vonatkozik?) mert nem szeretnék tartozni senkinek, és saját lelkiismereti kérdést sem szeretnék....
Ha önzetlenül segítesz a jövőben, mindig nagyon köszönöm, ha a válaszaid pénzbe kerülnek, sajnálom, de nem tudom kifizetni, ezért nem várhatom el természetesen, hogy válaszolj a kérdéseimre....
Azért érdekes felvetés hogy egy ingyenes, szabad forráskódú szoftver esetében a hivatalos fórumában feltett válaszokért pénzt kelljen fizetni...

Mindenképpen köszönöm az eddigi válaszaidat, nagyon sokat segítettek abban, hogy másként lássam a problémák megoldását....
- r4zoli
- Site Admin
Itt mindenki a szabadidejét adja, és nincs szó fizetésről, de ha megnézed menni ideig tartott a megválaszolása a pontatlan helyzet leírás miatt, akkor megértheted a felvetést.
Kérlek tartsd be A fórum használati útmutatója által leírtakat.
Ha valami javaslatot kapsz a hozzászólásokban, próbáld ki, azért írják, mert a megoldás irányába mutat a hozzászóló ismeretei szerint. ha ezt nem teszed meg, akkor ne csodálkozz, hogy legközelebb senki sem akar segíteni, ha ilyen keveset teszel magad a megoldásért.
Lehet az OOo-hoz is fizetős szolgáltatásokat igénybe venni.
Tehát legközelebb, röviden írd le mi problémád, mit tettél és mi történt, és mire számítottál, ha nem írod le rendesen nem fogsz választ kapni.
Mivel a téma részletesen megválaszolásra került, és további hozzászólások nem az eredeti témára irányulnak lezárom.
Ha a lezárással kapcsolatban, problémád van, akkor írd meg Visszajelzés alfórumban.
Kérlek tartsd be A fórum használati útmutatója által leírtakat.
Ha valami javaslatot kapsz a hozzászólásokban, próbáld ki, azért írják, mert a megoldás irányába mutat a hozzászóló ismeretei szerint. ha ezt nem teszed meg, akkor ne csodálkozz, hogy legközelebb senki sem akar segíteni, ha ilyen keveset teszel magad a megoldásért.
Lehet az OOo-hoz is fizetős szolgáltatásokat igénybe venni.
Tehát legközelebb, röviden írd le mi problémád, mit tettél és mi történt, és mire számítottál, ha nem írod le rendesen nem fogsz választ kapni.
Mivel a téma részletesen megválaszolásra került, és további hozzászólások nem az eredeti témára irányulnak lezárom.
Ha a lezárással kapcsolatban, problémád van, akkor írd meg Visszajelzés alfórumban.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Kedves Kövér Pók!
hogy tisztán lássál:
Természetesen önként jöttem ide segíteni, és mindenféle tiszteletdíj nélkül. Én is kérdésekkel kezdtem, de mivel választ nem nagyon kaptam, ellenben elolvastam mások kérdéseit, amire - úgy gondoltam, tudom a választ - megpróbáltam segíteni. Így, a kérdéseken keresztül (mert kíváncsiságból kipróbáltam, hogy én hogyan oldanám meg azt, ami másoknak nem sikerült) és a mindennapi használat közben, a súgó, az angol fórumok, Andrew Pitonyak és mások írásainak, mások hozzászólásainak tanulmányozása által tanultam meg azt az OOo-ról, amit most tudok. Ez a tudás még mindig csak töredék az OOo-ban rejlő lehetőségekhez képest. Sokszor még a jó válaszaim sem tudáson, hanem próbálkozáson, a mázlin alapulnak.
Tudnod kell, hogy az angol fórumon igenis létezik fizetős segítségnyújtási szolgáltatás, ahol a felek megegyezhetnek egy munkadíjban.
Itt is létre lehet ezt hozni, de Zoli úgy ítélte meg, nem lenne rá kereslet. Hát ezt sajnos én is úgy látom.
Gondolom, te sem csak azért foglalkozol az OOo-val, mert élvezed, hogy nem értesz hozzá. Szükséged van rá, dolgozol vele, esetleg a munkahelyeden is, vagy ismerős számára.
Te nem gondolod végig, hogy mennyi időmet "raboltad" eddig el - tudom, én vagyok a hülye: miért válaszoltam - ((mert reméltem, hogy a sokadik segítség és a szurkálódásaim együttes hatása az lesz, hogy előbb önerőből próbálod megoldani a problémáidat.)) De úgy látom, direktebb módon kell fogalmaznom.
Te már a 145. hozzászólásodnál jársz, megkaptad az "önkéntes" rangot. Ezzel a hozzászólók között az ötödik helyen állsz. Összesen 995 felhasználó van most a fórumon. Hány százaléka a hozzászólásaidnak a VÁLASZ és hány százaléka a KÉRDÉS?
Merthogy a fórumok - főleg az ingyenes fórumok - azok úgy működnek, hogy ha kapok segítséget valakitől, akkor adok is segítséget valakinek. Lehet, sőt biztos, hogy nem ugyanannak a személynek adom, akitől kaptam, de ADOK is.
Tehát ne hozakodj elő azzal, hogy ez egy INGYENES FÓRUM, mert te nem úgy használod ezt a weboldalt, mint egy fórumot, hanem "majd helyettem megoldják ingyen, azért vannak!" alapon. Nos, ez így nem működik tovább részemről. Majd ha rendesen meg tudod fogalmazni a kérdéseidet, ha külön kérés nélkül előre dolgozol (létrehozol és feltöltesz egy mintafájlt, amin bemutatod problémádat), ha kutakodsz, mielőtt kérdezel, és az addigi tudásodról legalább tájékoztatod azt, akitől segítséget vársz, ha betartod a fórum alapszabályait, akkor talán majd érdemes lesz veled újra foglalkozni.
Igen, van másik fórum, ott biztos szívesebben látnak ilyen hozzáállással. (Az OpenOffice programcsomagot pedig nem kell ELADNI, nem veszítünk VEVŐT a távozásoddal...)
De ha a hozzáállásod megfelelő lesz (eléri az alapvetően elvárható szintet - nem udvariasságban, azzal nincs baj, hanem szorgalomban, önállóságban, tenni akarásban, viszont segítésben), vagy belátod, hogy több órai MUNKÁÉRT már jár valamiféle kompenzáció, akkor újra szívesen válaszolok neked.
nem haraggal, de bosszankodva:
Kovács Tibor
hogy tisztán lássál:
Természetesen önként jöttem ide segíteni, és mindenféle tiszteletdíj nélkül. Én is kérdésekkel kezdtem, de mivel választ nem nagyon kaptam, ellenben elolvastam mások kérdéseit, amire - úgy gondoltam, tudom a választ - megpróbáltam segíteni. Így, a kérdéseken keresztül (mert kíváncsiságból kipróbáltam, hogy én hogyan oldanám meg azt, ami másoknak nem sikerült) és a mindennapi használat közben, a súgó, az angol fórumok, Andrew Pitonyak és mások írásainak, mások hozzászólásainak tanulmányozása által tanultam meg azt az OOo-ról, amit most tudok. Ez a tudás még mindig csak töredék az OOo-ban rejlő lehetőségekhez képest. Sokszor még a jó válaszaim sem tudáson, hanem próbálkozáson, a mázlin alapulnak.
Tudnod kell, hogy az angol fórumon igenis létezik fizetős segítségnyújtási szolgáltatás, ahol a felek megegyezhetnek egy munkadíjban.
Itt is létre lehet ezt hozni, de Zoli úgy ítélte meg, nem lenne rá kereslet. Hát ezt sajnos én is úgy látom.
Gondolom, te sem csak azért foglalkozol az OOo-val, mert élvezed, hogy nem értesz hozzá. Szükséged van rá, dolgozol vele, esetleg a munkahelyeden is, vagy ismerős számára.
Te nem gondolod végig, hogy mennyi időmet "raboltad" eddig el - tudom, én vagyok a hülye: miért válaszoltam - ((mert reméltem, hogy a sokadik segítség és a szurkálódásaim együttes hatása az lesz, hogy előbb önerőből próbálod megoldani a problémáidat.)) De úgy látom, direktebb módon kell fogalmaznom.
Te már a 145. hozzászólásodnál jársz, megkaptad az "önkéntes" rangot. Ezzel a hozzászólók között az ötödik helyen állsz. Összesen 995 felhasználó van most a fórumon. Hány százaléka a hozzászólásaidnak a VÁLASZ és hány százaléka a KÉRDÉS?
Merthogy a fórumok - főleg az ingyenes fórumok - azok úgy működnek, hogy ha kapok segítséget valakitől, akkor adok is segítséget valakinek. Lehet, sőt biztos, hogy nem ugyanannak a személynek adom, akitől kaptam, de ADOK is.
Tehát ne hozakodj elő azzal, hogy ez egy INGYENES FÓRUM, mert te nem úgy használod ezt a weboldalt, mint egy fórumot, hanem "majd helyettem megoldják ingyen, azért vannak!" alapon. Nos, ez így nem működik tovább részemről. Majd ha rendesen meg tudod fogalmazni a kérdéseidet, ha külön kérés nélkül előre dolgozol (létrehozol és feltöltesz egy mintafájlt, amin bemutatod problémádat), ha kutakodsz, mielőtt kérdezel, és az addigi tudásodról legalább tájékoztatod azt, akitől segítséget vársz, ha betartod a fórum alapszabályait, akkor talán majd érdemes lesz veled újra foglalkozni.
Igen, van másik fórum, ott biztos szívesebben látnak ilyen hozzáállással. (Az OpenOffice programcsomagot pedig nem kell ELADNI, nem veszítünk VEVŐT a távozásoddal...)
De ha a hozzáállásod megfelelő lesz (eléri az alapvetően elvárható szintet - nem udvariasságban, azzal nincs baj, hanem szorgalomban, önállóságban, tenni akarásban, viszont segítésben), vagy belátod, hogy több órai MUNKÁÉRT már jár valamiféle kompenzáció, akkor újra szívesen válaszolok neked.
nem haraggal, de bosszankodva:
Kovács Tibor
Sok sikert!