zizi64: Új kérdés -> ÚJ TÉMA!
ezt már megjegyezhetted volna!
Megtaláltam a választ a súgóban?fat spider írta:Hogy lehet makróval átalakíttatni egy .odt fájlt .doc-ra? (Mert a rögzítéskor elmentett fájlnévvel menti el a későbbieket is...(
Kód: Egész kijelölése
sub SaveAsDoc
rem ----------------------------------------------------------------------
rem define variables
dim document as object
dim dispatcher as object
rem get access to the document
document = ThisComponent.CurrentController.Frame
dispatcher = createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper")
dim args1(1) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args1(0).Name = "URL"
args1(0).Value = "file:///E:/Dokumentumok/Zizi_munka/OOo_F%C3%B3rum/Proba.doc"
args1(1).Name = "FilterName"
args1(1).Value = "MS Word 97"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:SaveAs", "", 0, args1())
end subKedves Zizi64!Zizi64 írta:Egyébként a Makrófelvevővel az alábbi makrót tudtam rögzíteni (természetesen a rögzítés alatt a MENÜPONTOKAT használtam, nem a gyorsbillentyűket, sőt nem is az ikonokat!:Természetesen a futtatása után már doc formátumban történik a továbbszerkesztés!Kód: Egész kijelölése
sub SaveAsDoc rem ---------------------------------------------------------------------- rem define variables dim document as object dim dispatcher as object rem ---------------------------------------------------------------------- rem get access to the document document = ThisComponent.CurrentController.Frame dispatcher = createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper") rem ---------------------------------------------------------------------- dim args1(1) as new com.sun.star.beans.PropertyValue args1(0).Name = "URL" args1(0).Value = "file:///E:/Dokumentumok/Zizi_munka/OOo_F%C3%B3rum/Proba.doc" args1(1).Name = "FilterName" args1(1).Value = "MS Word 97" dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:SaveAs", "", 0, args1()) end sub
A fix fájlnév helyett használhatod az OOBasic Inputbox-át a fájlnév bevitelére, megadására (lásd: OOBasic súgó).
Vagy API függvénnyel lekérdezheted a mentendő aktuális fájl URL-jét, és azt módosíthatod a programoddal, ha szükséges.
"Instant tudáspor" nem létezik! Ha nem fektetsz munkát, időt bele; nem tanulod meg a dolgokat, később nagyon visszaüthet! ...Egyszer még én is megunom a folytonos, minden saját kutakodást, próbálkozást mellőző kérdéseidet!Nézem a javasolt oldalakat is, de azok nem azonnali megoldások...!)
Zizi64 írta:Kedves Kövér Pók!
"Instant tudáspor" nem létezik! Ha nem fektetsz munkát, időt bele; nem tanulod meg a dolgokat, később nagyon visszaüthet! ...Egyszer még én is megunom a folytonos, minden saját kutakodást, próbálkozást mellőző kérdéseidet!Nézem a javasolt oldalakat is, de azok nem azonnali megoldások...!)
No, ezzel én is így vagyok!(Bár, ahogy egyre többet tudok a programról, rájövök, mennyi mindent nem tudok még a programról...