Táblázat beszúrása wordbe

Szövegszerkesztő
amaxi

Táblázat beszúrása wordbe

Hozzászólás Szerző: amaxi »

Sziasztok,

Volna egy problémám, de a megoldásra még nem jöttem rá.

Van egy táblázatom calc-ban.
Ebből a calc táblázatból, szeretnék átmásolni sorokat, (vagy oszlopokat,) (ctrl+c) egy writerben készített másik táblázatba, de úgy, hogy writerben elkészített táblázatba szövegként (ne képként) jelenjen meg.
Mivel egyszerre több sort (vagy oszlopot) másolok, azt szeretnék ha a writerben előre elkészített táblázatban, a calc-ból az adott oszlop másolásával, a writer táblázatban több sorban , egymás alá szövegként jelenjenek meg. (ne /egy cellába nyomorogjon a szöveg/ és ne (képként/)

Megj.:
Most csak képként másolja nekem, vagy irányított beillesztéssel, akkor egy cellába teszi bele a calcból hozott több sort (vagy oszlopot)

Köszönöm.

A.
LibreOffice 3.3.2 az openSUSE 11.3 -en
antiuhu
Önkéntesek

Re: Táblázat beszúrása wordbe

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!

A Writer táblázatot, hogy lehet úgy feltölteni, mint egy Calc táblát azt nem tudom (még).
1.) Ha jobban megnézed az nem kép, hanem objektum. Egy Calc objektum. Tehát ugyanúgy tudod kezelni, mint egy Calc táblázatot.
Aktiválása:két klikk a kereten, vagy jobb klikk OLE-objektum aktiválása (ekkor a Writerben szerkesztődik), vagy OLE-objektum külső aktiválása (külön ablakban nyílik meg).
Előny:számított képleteket is lehet használni, és viszonylag dinamikus.
Hátrány:sok sornál nem töri az oldalt, hanem kicsinyít.

2.) Ha irányított beillesztést használsz, és formázott szöveg (RTF) módot választod, akkor Writer táblázatként illesztődik be az adat.
Ekkor nem készít neki keretet, de a navigátorablak/táblázatok alól ki tudod jelölni, és adhatsz hozzá keretet is.
Előny: oldaltöréseket használ, tehát ha van egy sok soros adattartományod, akkor azt több oldalra teszi.
Hátrány: csak szimpla értékek kerülnek a táblázatba. (elveszik a paraméterezhetősége az adatoknak).

Anti
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Egy apró, megkerülő ötlet:
Calc_cellák_Writer_táblába.png
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
fat spider
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: fat spider »

Nekem is gondom volt a táblázat beillesztése, és nagyon örülök, hogy elolvastam ezt a hozzászólást, kipróbáltam Zizi64 javaslatát és működik! Sok időt takaríthatok meg a mostani munkám során! Köszönöm a megoldási javaslatot! :-)
Win 10, LibO verzió: 7.2.0.4 (x64)
amaxi

Hozzászólás Szerző: amaxi »

Zizi64 írta:Egy apró, megkerülő ötlet:
Calc_cellák_Writer_táblába.png

Szia,
Köszönöm a választ.
Működik.
Ugyan van egy plussz lépés de működik.

Köszönöm mégegyszer.
Attila