Elemek előfordulási gyakorisága
Elemek előfordulási gyakorisága
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy van egy adattáblám, benne több osztály tanulója, a tanulóknak vannak eredményei, melyeket szeretném gyakoriság alapján megszámoltatni.
Tehát külön szeretném a 10.a osztályos tanulókat akiknek 0-10 pont között van a dolgozata és így tovább.
Előre is köszönök minden segítséget!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy van egy adattáblám, benne több osztály tanulója, a tanulóknak vannak eredményei, melyeket szeretném gyakoriság alapján megszámoltatni.
Tehát külön szeretném a 10.a osztályos tanulókat akiknek 0-10 pont között van a dolgozata és így tovább.
Előre is köszönök minden segítséget!
- Csatolmányok
-
- feladat_01.ods
- (9.64 KiB) Letöltve 231 alkalommal.
LibreOffice 3.3 a Windows XP-n / windows 7-en / OpenSuSE 11.3
Re: Elemek előfordulási gyakorisága
Közben rájöttem, hogy adatbázis függvény kell nekem. ab.min... csak több kritériumtábla kell az egyes osztályokhoz.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
No, most jól megnéztem a fejlécet, meg a csatolmányt, tényleg "Calc" kérdésről van szó...
(nemrégen "benéztem a dolgot" Base kérdésre válaszoltam Calc megoldással...)
...Viszont itt tényleg az adatbázis függvényekre lesz szükséged az egyik megoldási lehetőségnél.
Méghozzá angol nevén a DCOUNT() függvényre. Magyar neve: AB.DARAB().
((De jó, hogy le vannak fordítva a függvénynevek, így lehet ezt is magyarázgatni...
))
A megvalósítási vázlatot lásd a mellékelt fájlban.
A Segéd munkalapon a mezőneveknek éppolyan fontos szerepe van, mint magának a feltétel megadásnak!
(Ezért nem tudom én úgy megvalósítani, hogy csak egyetlen fejlécsor legyen a keresésnél...)
No, most jól megnéztem a fejlécet, meg a csatolmányt, tényleg "Calc" kérdésről van szó...
(nemrégen "benéztem a dolgot" Base kérdésre válaszoltam Calc megoldással...)
...Viszont itt tényleg az adatbázis függvényekre lesz szükséged az egyik megoldási lehetőségnél.
Méghozzá angol nevén a DCOUNT() függvényre. Magyar neve: AB.DARAB().
((De jó, hogy le vannak fordítva a függvénynevek, így lehet ezt is magyarázgatni...

A megvalósítási vázlatot lásd a mellékelt fájlban.
A Segéd munkalapon a mezőneveknek éppolyan fontos szerepe van, mint magának a feltétel megadásnak!
(Ezért nem tudom én úgy megvalósítani, hogy csak egyetlen fejlécsor legyen a keresésnél...)
na, míg megírtam, te is rájöttél...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Üdv!
Igaz, hogy már megválaszoltátok előttem a kérdést,de azért csatolom az én megoldásomat is.
Lényegében egyezik Zizi64 megoldásával, attól annyiban tér el, hogy egy munkalapra tettem az egész kimutatást.
Anti
Igaz, hogy már megválaszoltátok előttem a kérdést,de azért csatolom az én megoldásomat is.
Lényegében egyezik Zizi64 megoldásával, attól annyiban tér el, hogy egy munkalapra tettem az egész kimutatást.
Anti
- Csatolmányok
-
- feladat_01.ods
- (14.11 KiB) Letöltve 286 alkalommal.
Köszönöm szépen a megoldásokat, nagyon kedvesek vagytok!
Nekem nem jelenik meg a legördülő listaantiuhu írta:Üdv!
Anti

- Zizi64
- Globális moderátorok
Nálam megjelenik:
(Adatérvényesség funkcióval van megvalósítva, nem űrlapelemmel! ...ha esetleg ez lenne a problémád...)Sok sikert!
Jaj... megvan nekem is, csak azt hittem olyan, mint az excel-ben, hogy egyszerre megjelenik.
Köszönöm a segítséget!
További szép estét kívánva: KissAG
Köszönöm a segítséget!
További szép estét kívánva: KissAG