Mozgóképek beillesztése

Bemutatókészítő
Dwokfur
Kapcsolat:

Mozgóképek beillesztése

Hozzászólás Szerző: Dwokfur »

A munkám során készült mozgóképeket rendszeresen szeretném beilleszteni az előadásaimba. A jelenlegi JMF (java media framework) alapú animáció kezelés impotens, alkalmatlan. Sokszor próbáltam már beállítani, de több, mint 10 év linux tapasztalattal a hátam mögött sem sikerült (értsd: alig ismer pár formátumot, finnyás, nem működik stabilan: egyszóval _alkalmatlan_). Biztos bennem van a hiba, de egy gyakorlatlan felhasználó még idáig sem jut el. Tudom, hogy a Java Sun termék, de ez a JMF eléggé nevetséges...
Jelenleg animált gif-ekké transzformálom az adataimat és azt illesztem be. Ennek előnye, hogy belekerül magába az elődaásba és nem kell külön figyelni rá. Viszont egy átlagos animáció 1 mega és én akár 50-et is belerakok egy előadásba. Bizony rendesen megfekteti a gépet. Egy 70 megás elődás jóval többet foglal a memóriában. Először 512-ről 768 megára, majd 1 gigára, végül legutóbb a maximális 2 gigára bővítettem a laptopomat. Persze lehet, hogy az oOO memória allokációján is lehetne javítani (a Firefox most éppen ilyen irányban is mozdul).
De érdekelne, hogy ki hogyan oldja meg ezt a problémát? Tudom, hogy lehet szkriptekkel operálni és mondjuk mplayer-rel lejátszani (egyszer próbáltam, de aztán visszakoztam: 50 animációnál már nem olyan poénos ezzel bíbelődni), de mégiscsak egy natív megoldás lenne a jobb. Szerintem.
Esetleg tervbe van véve animált png támogatás?
Vagy marad a régi scriptem, ami tovább gyártja majd nekem az animált gifjeimet?

Üdv,
Dw.
"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."
r4zoli
Site Admin

Re: Mozgóképek beillesztése

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

A bemutató méret problémáira lehet megoldás a bemutató minimalizáló kiterjesztés. Animált Gif-re nem tudom hogy jó-e?
Xine video lejátszás linuxon java nélkül - lehet, hogy már ismered.
Amúgy melyik Linux-ról és milyen OOo változatról van szó?
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Kami
Önkéntesek
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kami »

Amit tudok ajánlani, az valamely újabb ooo-build alapú OpenOffice.org. Azokban a gsteamer backend használatára is lehetőség nyílik. Számos Linux terjesztés ezt szállítja, érdemes kipróbálni. Én természetesen az OxygenOffice Professionalt ajánlom: ooop.sf.net
Nem végleges, 2.4.0RC1 állapotú binárisokat itt találsz: ftp://ftp.devall.hu/kami/
Dwokfur
Kapcsolat:

r4zoli írta:A bemutató méret problémáira lehet megoldás a bemutató minimalizáló kiterjesztés. Animált Gif-re nem tudom hogy jó-e?
Xine video lejátszás linuxon java nélkül - lehet, hogy már ismered.
Amúgy melyik Linux-ról és milyen OOo változatról van szó?
Gentoo Linux és most nemrég frissítettem 2.4-re.

Köszi a linket.
Ebben a megoldásban csak annyi a zavaró, hogy komplikált odébbtenni az animációt...
Jobb lenne a natív megoldás.

Üdv:
Dw.
"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."
Dwokfur
Kapcsolat:

Kami írta:Amit tudok ajánlani, az valamely újabb ooo-build alapú OpenOffice.org. Azokban a gsteamer backend használatára is lehetőség nyílik. Számos Linux terjesztés ezt szállítja, érdemes kipróbálni. Én természetesen az OxygenOffice Professionalt ajánlom: ooop.sf.net
Nem végleges, 2.4.0RC1 állapotú binárisokat itt találsz: ftp://ftp.devall.hu/kami/
Szia Kami!

Hogyan tudok megbizonyosodni, hogy a Gentoo alá telepített 2.4-es OpenOffice-om gstreamer támogatással fordult? Mutatja valamilyen shared library linkelése?

Másik OxygenOffice nyújotta előnyöket egy forrás alapú rendszeren ki tudom használni? Hogyan? Szigorúan bináris mentes a rendszerem.

Üdv:
Dw.
Dwokfur
Kapcsolat:

Most próbáltam a 2.4-es OpenOffice-t Gentoo alatt és simán illesztettem be mozgóképet (mpeg1). Ez idáig nem ment és nagyon örülök neki. Lehet hogy ez már a gstreamer támogatás miatt van? A lényeg, hogfy megy! Érezhető fejlődés. Minden elismerésem az OpenOffice fejlesztő csapatának!
Ebben az évben is tudom, hogy hova megy az 1%.

Üdv,
Dw.
Kami
Önkéntesek
Kapcsolat:

Dwokfur írta: Hogyan tudok megbizonyosodni, hogy a Gentoo alá telepített 2.4-es OpenOffice-om GStreamer támogatással fordult? Mutatja valamilyen shared library linkelése?
Másik OxygenOffice nyújotta előnyöket egy forrás alapú rendszeren ki tudom használni? Hogyan? Szigorúan bináris mentes a rendszerem.
Olyan tuti megoldásról nem tudok. Az biztos, hogy a GStreamer az AVMedia modulba kerül beágyazásra, így a vele összefüggő programkönyvtárakban nyilván van rá hivatkozás.

Ennek megfelelően nézd meg esetleg, hogy a /opt/openoffice.org2.4/program/libavmedia680lx.so fájl tartalmazza a "GStreamer" karakterláncot. Gondolom valami hasonlót találhatsz a services.rdb fájlban is. Külön jelzés erről nincsen sajnos.

Ha szigorúan bináris mentes a rendszered, azt javaslom, hogy a Novell-féle ooo-build alapján próbálj egy ebuild fájlt készíteni forráshoz. Egy bináris alapút itt találsz.

A forrásból történő fordításhoz ez lesz a te segítséged, miután a fordítórendszered elkészült.

KAMI.
Dwokfur
Kapcsolat:

Kami írta:
Dwokfur írta: Hogyan tudok megbizonyosodni, hogy a Gentoo alá telepített 2.4-es OpenOffice-om GStreamer támogatással fordult? Mutatja valamilyen shared library linkelése?
Olyan tuti megoldásról nem tudok. Az biztos, hogy a GStreamer az AVMedia modulba kerül beágyazásra, így a vele összefüggő programkönyvtárakban nyilván van rá hivatkozás.

Ennek megfelelően nézd meg esetleg, hogy a /opt/openoffice.org2.4/program/libavmedia680lx.so fájl tartalmazza a "GStreamer" karakterláncot. Gondolom valami hasonlót találhatsz a services.rdb fájlban is. Külön jelzés erről nincsen sajnos.
OK, erre gondoltam.

Válasz a kérdésemre:

Kód: Egész kijelölése

$ ldd libavmediagst.so | grep stream
	libgstreamer-0.10.so.0 => /usr/lib/libgstreamer-0.10.so.0 (0x4eea3000)
Szóval hozzá van linkelve, ami azt jelenti, hogy feltehetőleg bele van fordítva a támogatás. Egyébként nálam libavmedia680lx.so helyett libavmedia680li.so van. Ez utóbbi nincs a gstreamer-hez linkelve. Viszont az libavmediagst.so neve már elve gyanús...
Kami írta: Ha szigorúan bináris mentes a rendszered, azt javaslom, hogy a Novell-féle ooo-build alapján próbálj egy ebuild fájlt készíteni forráshoz. Egy bináris alapút itt találsz.

A forrásból történő fordításhoz ez lesz a te segítséged, miután a fordítórendszered elkészült.

KAMI.
OK. Magával a fordítással nincs problémám, a Gentoo ebuild csont nélkül megy (annak idején, amikor a hunspell még nem volt alapértelmezett, csináltam saját openoffice és hunspell ebuildeket, de ma már erre nincs szükség). A Novell ooo-build tartalmazza az OxygenOffice nyújtotta plussz stuffát?

Üdv,
Dw.
Kami
Önkéntesek
Kapcsolat:

Dwokfur írta:OK. Magával a fordítással nincs problémám, a Gentoo ebuild csont nélkül megy (annak idején, amikor a hunspell még nem volt alapértelmezett, csináltam saját openoffice és hunspell ebuildeket, de ma már erre nincs szükség). A Novell ooo-build tartalmazza az OxygenOffice nyújtotta plussz stuffát?
Igen, az integrálási munkát befejeztem, az összes szolgáltatás elérhető az ooo-build rendszerben. Az szükséges beállításokat megtalálod a distro-configs mappában és írtam hozzá dokumentációt is.
Válasz küldése