Bekezdés stílusok alkalmazása sablonból
Bekezdés stílusok alkalmazása sablonból
Szervusztok, Wordről (2003) OO-ra migráns vagyok. Wordben úgy dolgoztam, hogy mindig azonos stílusneveket használtam, azokhoz shortcutot rendeltem, és soha nem használtam "kézi" formázást. Minden partnerem arculatához készítettem egy sablont, és a meglévő dokumentumaimhoz csak ki kellett választani a megfelelő sablont, és a stílusok felvették a sablonban meghatározott formátumot. No ezt nem tudom megcsinálni az OpenOffice-ban. Bizonyára csak az én ügyetlenségem, vagy nem jól telepítettem az alkalmazást. Hálás lennék, ha segítenétek eligazodni.
OpenOffice 3.3 Windows 7-en
- r4zoli
- Site Admin
Re: Bekezdés stílusok alkalmazása sablonból
F11-el előhívható vagy Formátum>Stílusok és formázás... alól is. A Súgó sok segítséget ad.
Template Changer kiterjesztés segít megoldani a gondodat.
Részletesebben angolul: Working with Styles
Template Changer kiterjesztés segít megoldani a gondodat.
Részletesebben angolul: Working with Styles
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Köszönöm a választ. Természetesen a formátum - stílusok és formázás menüt megtaláltam, de nem mentem vele semmire. Hiába készítettem Ooo template-et, hiába kerestem meg file-ként a word template-et, az aktuális dokumentumban nem sikerült elérnem, hogy az adott stílusnévvel jellemzett bekezdés felvegye azt a formátumot, amit a sablonban, vagy a referenciaként használni próbált dokumentumban beállítottam.
- r4zoli
- Site Admin
A word sablonok nem használhatók igazán, újra kell alkotni az OOo formátumra, utánna tudod a teplate charge segítségével az OOo saját sablonait használni az ODF dokumentumok formázására. A doc. .dot nem használható ilyen célra.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
A stílus eszköztáron (F11) a stílus hozzáadása melletti kis nyilat próbáltad már?
Stílus betöltése - Fájlból
ne felejtsd el bejelölni a "Felülírás" opciót is a fájl kiválasztása előtt:
OOo Help:
A stílus eszköztáron (F11) a stílus hozzáadása melletti kis nyilat próbáltad már?
Stílus betöltése - Fájlból
ne felejtsd el bejelölni a "Felülírás" opciót is a fájl kiválasztása előtt:
OOo Help:
Word dokumentumból lehet, hogy nem működik olyan pontosan (sose próbáltam), hiszen a Microsoft formátumainak leképezése dokumentáció hiányában ún. Reverz Engineering módszerrel történik a fejlesztés során (magyarul: találgatják a fejlesztők, hogy az MS mit és hogyan rejtett el a .doc fájlba.)Felülírás
Felülírja az aktuális dokumentumban alkalmazott azon stílusokat, amelyek neve megegyezik a most betöltött stílusok nevével.
Az azonos névvel rendelkező stílusok automatikusan felülírásra kerülnek.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Köszönöm szépen a tanácsot. Amikor betöltöttem a natív doc vagy dot file-t, akkor működtek a wordből örökölt stílusok és a számozás. Ebből próbáltam OpenOffice sablont készíteni, de amikor azt fel szerettem volna használni mint forrást, nem volt mit. A kis nyíl "mögött" a két paneles dolog működésére még nem tudtam rájönni.
Szeretnék új stílusokat definiálni a címsoroknak. Legyen mondjuk CC01 a legfelső, CC02 az az alatti szint, és így tovább. Odáig eljutottam, hogy ezeket a stílusokat létre tudom hozni, és billentyű hozzárendeléssel alkalmazni tudom. A dokumentumból, amelyben ezeket a stílusokat definiáltam, OpenOffice dokumentumsablont hoztam létre, és azt már látom is, amikor a sablonokkal próbálok foglalkozni.
Nem tudom viszont elérni azt, hogy egy új dokumentum létrehozásakor az eredeti dokumentumban lévő új címsorok ugyanúgy jelenjenek meg. Bár az eredeti dokumentumban a magam-generálta címsorokhoz a számozást is beállítottam, a sablon alapján létrehozott új dokumentumban számozás nélkül jelennek meg a címsorok. Mit kell tennem annak érdekében, hogy ne kelljen minden új dokumentumban újból és újból definiálnom a vázlatszintek számozását?
Nem tudom viszont elérni azt, hogy egy új dokumentum létrehozásakor az eredeti dokumentumban lévő új címsorok ugyanúgy jelenjenek meg. Bár az eredeti dokumentumban a magam-generálta címsorokhoz a számozást is beállítottam, a sablon alapján létrehozott új dokumentumban számozás nélkül jelennek meg a címsorok. Mit kell tennem annak érdekében, hogy ne kelljen minden új dokumentumban újból és újból definiálnom a vázlatszintek számozását?
Vajon van-e lehetőség arra, hogy több sablont is elkészítve kiválasszam, hogy egy dokumentum (amelyben csak olyan stílusokat használtam, amelyek a sablonban is definiálva vannak) melyik sablon stílusában jelenjen meg. Ha van ilyen lehetőség, akkor vajon az oldal megjelenését, a fejlécet és az esetleg abban elhelyezett grafikát is lehet a sablonból venni úgy ,hogy sablonváltáskor az is lecserélődjön?
Ha készítek egy dokumentumot, amelyhez egy sablont hozzárendelek, akkor vajon meg tudja-e jeleníteni a dokumentumomat az általam megtervezett formátumban az, akinek nem áll rendelkezésére a sablonom?
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
Légy szíves, minden új kérdésednek nyiss új témát!
(Tudom, látom hogy mindegyik kérdésed egy szűk területre irányul, de ragaszkodjunk a fórum jól átgondolt, szigorú szabályához.
Ha minden a stílusok, sablonok alkalmazásával kapcsolatos kérdést egy témába zsúfolhatnánk, akkor már minden Writer kérdés, vagy akár minden OpenOffice/LibreOffice kérdés is lehetne egyetlen témában. Másnak nem biztos hogy ezek a problémák pontosan ilyen csoportban fognak jelentkezni, fölöslegesen ne kelljen hat képernyőnyi szövegen átrágnia magát, ha keres a fórumban.)
Összességében az alábbi témák elolvasását javasolom:
http://user.services.openoffice.org/en/ ... 2&p=181920
http://user.services.openoffice.org/en/ ... 3&p=170605
Meg r4zoli első hozzászólásának tanulmányozását.
Ritkán fordul elő hogy valaki így akarja cserélgetni a stílusokat (vagy ha sokan vannak, akkor nincs szükségük a fórum segítségére ahhoz hogy megtegyék, ezért nincsenek itt
),
Ezért ezt az utat valószínűleg neked kell kitaposni.
Én is csak úgy tudnék segíteni, hogy magam is neki állok kipróbálni, vajon hogyan kell, és egyáltalán működhet-e az OOo-n belül, amit kitaláltál. Próbáld ki bátran a saját ötleteidet!
Légy szíves, minden új kérdésednek nyiss új témát!
(Tudom, látom hogy mindegyik kérdésed egy szűk területre irányul, de ragaszkodjunk a fórum jól átgondolt, szigorú szabályához.
Ha minden a stílusok, sablonok alkalmazásával kapcsolatos kérdést egy témába zsúfolhatnánk, akkor már minden Writer kérdés, vagy akár minden OpenOffice/LibreOffice kérdés is lehetne egyetlen témában. Másnak nem biztos hogy ezek a problémák pontosan ilyen csoportban fognak jelentkezni, fölöslegesen ne kelljen hat képernyőnyi szövegen átrágnia magát, ha keres a fórumban.)
Összességében az alábbi témák elolvasását javasolom:
http://user.services.openoffice.org/en/ ... 2&p=181920
http://user.services.openoffice.org/en/ ... 3&p=170605
Meg r4zoli első hozzászólásának tanulmányozását.
Ritkán fordul elő hogy valaki így akarja cserélgetni a stílusokat (vagy ha sokan vannak, akkor nincs szükségük a fórum segítségére ahhoz hogy megtegyék, ezért nincsenek itt
Ezért ezt az utat valószínűleg neked kell kitaposni.
Én is csak úgy tudnék segíteni, hogy magam is neki állok kipróbálni, vajon hogyan kell, és egyáltalán működhet-e az OOo-n belül, amit kitaláltál. Próbáld ki bátran a saját ötleteidet!
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
1) Kösz, mindkettőtöknek
2) Bocs, r4zoli első hozzása felett véletlenül átsiklottam, mea culpa
3) Új vagyok, nem ismertem a céltábla méretét. Nekem ez az egész egy kicsi céltáblára valónak tűnt: heterogén tudású és fegyelmezettségű közösség alapanyagaiból szeretnék strukturált módszerrel, template-ek és stílusok gyors alkalmazásával jó minőségű nagy dokumentumokat integrálni. Most talán megértettem a témák méretét
4) Az angol nyelvű linkeket köszönöm.
2) Bocs, r4zoli első hozzása felett véletlenül átsiklottam, mea culpa
3) Új vagyok, nem ismertem a céltábla méretét. Nekem ez az egész egy kicsi céltáblára valónak tűnt: heterogén tudású és fegyelmezettségű közösség alapanyagaiból szeretnék strukturált módszerrel, template-ek és stílusok gyors alkalmazásával jó minőségű nagy dokumentumokat integrálni. Most talán megértettem a témák méretét
4) Az angol nyelvű linkeket köszönöm.