Nem tudok hozzáadni szótárhoz szavakat
-
nemethrizsa
Nem tudok hozzáadni szótárhoz szavakat
Sziasztok!
Egy korábbi probléma merült fel nálam is: http://user.services.openoffice.org/hu/ ... %A1r#p3233 nevezetesen hogy nem tudok hozzáadni új szavakat a szótáramhoz.
Korábban egy angol fórumot javasoltatok megoldásként, ahol egy svéd kolléga szembesült ezzel a problémával: http://user.services.openoffice.org/en/ ... 1&p=100778
Viszont nekem az a bajom ezzel a megoldással hogy egyszerűen nem találom a ...\user\wordbook könyvtárat, nem találom a standard.dic könyvtárfájlt, illetve nem értem hogy pontosan mit csináljak a Linguistic.xcu fájllal, amiből ráadásul nekem kettő is van (egyik sem a megadott elérési úton).
Arra kérnék valakit akin profi ennek a problémának a megoldásában hogy mint egy 5 éves gyereknek írja már le nekem hogy mit csináljak. Köszi előre is.
Ja még annyi hogy korábban a 3.1-es verzió volt fenn, ma felraktam a lent láthatót, de a probléma ugyanaz maradt...
Egy korábbi probléma merült fel nálam is: http://user.services.openoffice.org/hu/ ... %A1r#p3233 nevezetesen hogy nem tudok hozzáadni új szavakat a szótáramhoz.
Korábban egy angol fórumot javasoltatok megoldásként, ahol egy svéd kolléga szembesült ezzel a problémával: http://user.services.openoffice.org/en/ ... 1&p=100778
Viszont nekem az a bajom ezzel a megoldással hogy egyszerűen nem találom a ...\user\wordbook könyvtárat, nem találom a standard.dic könyvtárfájlt, illetve nem értem hogy pontosan mit csináljak a Linguistic.xcu fájllal, amiből ráadásul nekem kettő is van (egyik sem a megadott elérési úton).
Arra kérnék valakit akin profi ennek a problémának a megoldásában hogy mint egy 5 éves gyereknek írja már le nekem hogy mit csináljak. Köszi előre is.
Ja még annyi hogy korábban a 3.1-es verzió volt fenn, ma felraktam a lent láthatót, de a probléma ugyanaz maradt...
OpenOffice.org 3.2.1
OOO320m19 (Build:9505)
ooo-build 2010-06-02
WinXP
ooo-build 2010-06-02
WinXP
- Kami
- Önkéntesek
- Kapcsolat:
Re: Nem tudok hozzáadni szótárhoz szavakat
A vicc az, hogy ezt a fájlt -- legalábbis a LibreOffice 3.3 ágát ma böngészve ezt találtam -- nem szállítjuk. A fájlok között is két formátum van, az egyik egy bináris, mint amilyet a program mappája alatt a share/wordbookban láthatsz (nyelvenként van csomagolva), valamint próbálok egy mintát csatolni. Ez a fájl a profilmapp alatt libreoffice/3/user/wordbook/alatt van standard.dic néven.
- Csatolmányok
-
- standard.dic.zip
- standard.dic fájl, zippelve. Kitömörítve kell a megadott helyre rakni.
- (167 bájt) Letöltve 139 alkalommal.
-
nemethrizsa
Köszi.
Nekem nem a LibreOffice van fenn és ahogy néztem a neten az még valami nem egészen kész verzió, így én nem merem felrakni, mert nem értek annyira a gépekhez.
A standard.dic fájlt beraktam a OOO3.2-es verzió minden könyvtárába amit wordbook-nak hívnak. Ez nem változtat semmit. A beállítások-nyelvi beállítások-írástámogatás részben az egyéni szótárak közt látja a standard.dic nevű fájlt, de nem hagyja szerkeszteni.
Illetve nekem az a funkció hiányzik legjobban hogy amikor beírok egy szöveget és aláhúz pirossal egy ismeretlen kifjezés akkor rányomok jobb gombbal és nekem nincs olyan lehetőségem hogy hozzáadás szótárhoz. Valamint a helyesírásellenőrzés közben sem működik a hozzáadás gomb

Nekem nem a LibreOffice van fenn és ahogy néztem a neten az még valami nem egészen kész verzió, így én nem merem felrakni, mert nem értek annyira a gépekhez.
A standard.dic fájlt beraktam a OOO3.2-es verzió minden könyvtárába amit wordbook-nak hívnak. Ez nem változtat semmit. A beállítások-nyelvi beállítások-írástámogatás részben az egyéni szótárak közt látja a standard.dic nevű fájlt, de nem hagyja szerkeszteni.
Illetve nekem az a funkció hiányzik legjobban hogy amikor beírok egy szöveget és aláhúz pirossal egy ismeretlen kifjezés akkor rányomok jobb gombbal és nekem nincs olyan lehetőségem hogy hozzáadás szótárhoz. Valamint a helyesírásellenőrzés közben sem működik a hozzáadás gomb
OpenOffice.org 3.2.1
ooo-build 2010-06-02
WinXP
ooo-build 2010-06-02
WinXP
-
Csurika
- Önkéntesek
Mivel sok gondom volt az OOo 3.2.1 magyarral, hiába szedtem le és próbáltam újratelepíteni, nem ment a letöltés sem, csak a feléig. Ezután megpróbáltam a LibreOffice.org 3.3 RC-t letölteni, amelyik még csak béta. Ennek ellenére nagyon jól működik, semmi gond nincs vele. Egyébként majdnem végleges. De akinek van vagy volt előtte OOo a gépén, az nagyon alaposan takarítsa le a maradványokat, mert összeakad vele.
LibreOffice 3.5.6 a Windows XP Professional SP3-n
-
Csurika
- Önkéntesek
Nem kell félni a LibreOffice-tól, a magyar letölthető az Origo szoftverbázisról.
LibreOffice 3.5.6 a Windows XP Professional SP3-n
-
nemethrizsa
Feltettem a LibreOffice-t. Nagyon szép, nagyon jó, megy is, de a hiba megmaradt.
"Kami" által elküldött standart.dic-et beraktam a helyére, ha manuálisan (megnyitva a fájlt TotalCommanderben) beleszerkesztek szavakat akkor azt látja is.
De!!!! Az a hiba hogy nem tudok hozzáadni szavakat a szótárhoz még mindig fennáll. A topic elején említettem egy svéd fazont aki egy angol fórumban hasonló problémmákkal köszködött, de angol (és informatikai) tudás híján a megoldást nem egészen értettem meg. Valaki megnézné a linket és összefoglalná nekem hogy ott pontosan mit is csináltak...
Valaki segítsen. Lécci-lécci-lécci
"Kami" által elküldött standart.dic-et beraktam a helyére, ha manuálisan (megnyitva a fájlt TotalCommanderben) beleszerkesztek szavakat akkor azt látja is.
De!!!! Az a hiba hogy nem tudok hozzáadni szavakat a szótárhoz még mindig fennáll. A topic elején említettem egy svéd fazont aki egy angol fórumban hasonló problémmákkal köszködött, de angol (és informatikai) tudás híján a megoldást nem egészen értettem meg. Valaki megnézné a linket és összefoglalná nekem hogy ott pontosan mit is csináltak...
Valaki segítsen. Lécci-lécci-lécci
OpenOffice.org 3.2.1
ooo-build 2010-06-02
WinXP
ooo-build 2010-06-02
WinXP
- Zizi64
- Globális moderátorok
Google fordító?
http://translate.google.hu/#en|hu|
Én is annak a segítségével irkálok az angol fórumba...
http://translate.google.hu/#en|hu|
Én is annak a segítségével irkálok az angol fórumba...
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].