Szöveges állomány mentése lassú

Szövegszerkesztő
thjozsef

Szöveges állomány mentése lassú

Hozzászólás Szerző: thjozsef »

Az utóbbi időben a mentés 5-6 mp-et vesz igénybe. Bosszantó! Mentés közben nem lehet semmit sem csinálni. Meg kell, hogy várjam a mentés végét. Automatikus mentésnél is ez jellemző. Beállításnál ha valamit változtatok, akkor néha kiakad a program. Tud-e valaki segíteni?
OOo 3.2.1, Windows 7, x64, AMD x6 2.8 GHz
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Szöveges állomány mentése lassú

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!

Kérdések, amelyek megválaszolása könnyítheti a hibafeltárást, a megoldás megtalálását:

1. Mekkora a fájl ami ilyen lassan mentődik?
2. Mit tartalmaz a fájl a szövegen kívül? (formázások, táblázatok, képek, egyéb beágyazott objektumok, külső hivatkozások)
3. Minden OpenOffice Writer dokumentum mentése lelassult? (egy új, szinte üresé is?)
4. A többi OpenOffice alkalmazás fájljainak mentése is lelassult ("ods", "odg", stb)?
5. Natív OpenOffice "odt" formátumban mented a dokumentumot, vagy konvertált ("doc", "rtf", /"xls"/, stb.) fájlról van szó?
6. Hová mented a fájlt, amikor ilyen lassú? (pendrive, hálózati meghajtó, helyi HDD)
7. Milyen Operációs rendszer alatt történik mindez? (Edited: ja, már látom...)
8. Melyik OpenOffice disztribúcióval? (honnan lett letöltve?)
9. Melyik OpenOffice verzióval? (Edited: ezt is látom)
10. Milyen változtatásokat csináltál mostanában az OpenOffice-ban? (kiegészítések telepítése, frissítése, stb.)
11. Milyen változtatásokat csináltál mostanában az operációs rendszeren, a gépen? (programok telepítése, eltávolítása, frissítések stb.)
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
thjozsef

Teljesen mindegy majdnem, hogy milyen nagy is a szöveges állomány és hogy melyik modulból mentek, a lassúság megmaradt. Két karakteres szöveget is 6mp alatt ment.
Automata mentésnél is u.a.
A szöveg teljesen átlagos és már évek óta nem volt gondom az OOo-al.
Tisztán HDD-re mentek. Semmi extra. A szokásos programokkal dolgozom mint eddig.
A letöltést direkt az http://hu.openoffice.org/about-downloads.html -ról töltöm le.
Már újra telepítettem egyszer, hátha valami megsérült benne.
Mellesleg lelassult a párbeszédablak megjelenése, amikor be szeretnék tölteni egy szöveget. Mindig "gondolkodik" ahelyett, hogy cselekedne.
Mellesleg eltűnt a szótáram is, pontosabban a felvett szavakat nem érti és nem is lehet új szavakat hozzáadni.
Olvastam ezzel kapcsolatban, hogy a standard.dic nem oda kerül ahova kell, de a magyarázat kínai.
Oprendszeren csak a hagyományos kötelező frissítéseket telepítem fel.
Volt vírus írtás is. Nem volt.
Ha egy megnyitott szövegem van és a beállításokban szeretnék módosítani valamit az OOo összeomlik! Miért?
antiuhu
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!

Csak tippelni tudok:
- A fájlmentési probléma lehet hardveres hiba is (hibás szektor a HDD-n. Ezt onnan lehet sejteni, hogy feltűnően sokat dolgozik).
- Lehet valami víruskereső mindig ellenőrzi az OpenOffice-t. Vezérlőpultban lehet megnézni, hogy amikor ment az OpenOffice, akkor a víruskereső CPU használata felszökik-e.
- Megfelelő java van beállítva/feltelepítve? Eszközök/Beállítások/OpenOffice.org/Java/
- Az újratelepítés előtt szedd le/rakd máshova a felhasználói profilodat is, mert újratelepítésnél ez nem törlődik, és ha ott van valami elállítva, akkor az megmarad, még ha a telepítés új is. A felhasználói profilodat megtalálod a [Leírás]Felhasználói profil törlése témában.

Anti
thjozsef

Nincs hardveres hiba. Ellenőriztem.
Víruskereső kikapcsolását követően is lassú a mentés.
A megfelelő java jre-6u22-windows-i586-s.exe az x64.
Lezúztam a OOo 3.2.1-et mindenhonnan és feltelepítettem OOo 3.1-et. Hiba u.a.
Gyanítom, hogy a Windows 7 körül lehet a hiba. De akkor miért csak az OOo-nél ment ilyen lassan.
Esetleg van valakinek tippje?
r4zoli
Site Admin

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

64 bites win7-en is 32bites java kell az OOo-nak, mert az OOo csak 32 bites verzióban készült.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
thjozsef

Nem találtam a Win7-hez "csak" 32 bites változatot. Megpróbáltam az OOo-t XP módban futtatni, de egyik sem segített. Még mindig lassú a mentés, de nem omlik össze a beállításkor. Még mindig felmerül a kérdés, hogy a többi java alapú programmal ez miért nem történik. Lehet, hogy a OOo 3.2.1 verzió hibás? Másik szövegszerkesztővel (azok is 32bitesek) még el sem engedem a billentyűt már le is mentette.
Végül még valamit észrevettem. A mentés indításakor a az OOo "gondolkodik" valamin, majd eldönti és gyorsan lementi az anyagot. Ezt a gondolkodás nem tudná háttérben végezni? A "gondolkodás" közben nem enged semmit sem csinálni.
r4zoli
Site Admin

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Windows-okhoz csak 32 bites OOo van.
A java ami automatikusan települ az 64 bites, ezért kell külön telepíteni a 32 bites változatot a javából.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Válasz küldése