[MEGOLDVA] Nyomtatás LCJ-111 etikett címkére
[MEGOLDVA] Nyomtatás LCJ-111 etikett címkére
Sziasztok!
Van egy kilenc soros rövid szövegem, amit egy ilyen http://www.micro-trend.hu/danube_mt-91113.html lapra szeretnék kinyomtatni.
A szöveg a következő:
VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ
Termék neve: xy
Rendeltetése: xy
Anyagösszetétel: xy
Származás: xy
Imp: xy
Minőség: xy
Gyártó: xy
Cím: xy
Microsoft Wordben ezeket a beállításokat használtam:
Megnyitottam és kijelöltem a dokumentumot, majd Eszközök / Boríték és címke (címke fül) / Beállítások... / Részletek...
Felső margó: 1,1 cm
Szélső margó: 1 cm
Címkemagasság: 2,1 cm
Címkeszélesség: 3,8 cm
Függőleges táv: 2,1 cm
Vízszintes táv: 3,8 cm
Hány oszlopban: 5
Hány sorban: 13
Oldalméret: A4 (21 x 29,7 cm)
Aztán, OK
Címke beállításai oldal is OK
Boríték és címke oldal / Nyomtatás
Ezután a teljes oldalon, minden címkébe kinyomtatódott a szöveg.
Ugyan ezt szeretném elérni Windows XP-n az OpenOffice.org 3.1.0 segítségével. Ha valaki tudja az ehhez szükséges beállításokat, kérem írja le.
Köszönöm!
Van egy kilenc soros rövid szövegem, amit egy ilyen http://www.micro-trend.hu/danube_mt-91113.html lapra szeretnék kinyomtatni.
A szöveg a következő:
VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ
Termék neve: xy
Rendeltetése: xy
Anyagösszetétel: xy
Származás: xy
Imp: xy
Minőség: xy
Gyártó: xy
Cím: xy
Microsoft Wordben ezeket a beállításokat használtam:
Megnyitottam és kijelöltem a dokumentumot, majd Eszközök / Boríték és címke (címke fül) / Beállítások... / Részletek...
Felső margó: 1,1 cm
Szélső margó: 1 cm
Címkemagasság: 2,1 cm
Címkeszélesség: 3,8 cm
Függőleges táv: 2,1 cm
Vízszintes táv: 3,8 cm
Hány oszlopban: 5
Hány sorban: 13
Oldalméret: A4 (21 x 29,7 cm)
Aztán, OK
Címke beállításai oldal is OK
Boríték és címke oldal / Nyomtatás
Ezután a teljes oldalon, minden címkébe kinyomtatódott a szöveg.
Ugyan ezt szeretném elérni Windows XP-n az OpenOffice.org 3.1.0 segítségével. Ha valaki tudja az ehhez szükséges beállításokat, kérem írja le.
Köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisauto 2009. augusztus 17., hétfő 14:52-kor.
OpenOffice 3.1.0 a Windows XP-n
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Nyomtatás LCJ-111 etikett címkére
Üdv!
Nagyon elvetemült és primitív ötletnek tartanád a mellékelt táblázatos megoldást?
Az "Etikett1" egyéni stílus, az "Oldalbeállítások" tartalmazzák a beállításokat, illetve "Összes cella kijelöl-> jobb gomb-> Cella-> középre" a szöveg cellán belüli függőleges középre igazításához.
Nagyon elvetemült és primitív ötletnek tartanád a mellékelt táblázatos megoldást?
Az "Etikett1" egyéni stílus, az "Oldalbeállítások" tartalmazzák a beállításokat, illetve "Összes cella kijelöl-> jobb gomb-> Cella-> középre" a szöveg cellán belüli függőleges középre igazításához.
- Csatolmányok
-
- etikett.odt
- (10.7 KiB) Letöltve 914 alkalommal.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Mindegy milyen megoldás, a végeredmény a lényeg. Le tudnád írni sorban a lépéseket?
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
...Hát ott a feltöltött fájl, és egy mondatban, hogy mit csináltam...
Ez egy egyszerű táblázat, amelyben a cellák tulajdonságait úgy állítottam be kb. ahogy leírtad. Finomítani persze lehet rajta.
Az oldalbeállításoknál a margót állítottam: Oldalsó margó = A4lapszélesség - (5 x 3,81 cm / 2) A felső, alsó margó a valós papírméret és a nyomtató típusa függvényében változtatandó (esetleg az utolsó címkesort már nem is tudja rendesen kinyomtatni).
A sorok magasságát is a kívánt értéke állítottam, a betűméretet olyanra változtattam (6), amelyik még nem növeli meg a beírt sorok száma mellett a cella magasságát (vagyis: belefér). A cellán belül függőlegesen középre rendeztem a szöveget.
Az utolsó táblázatsor utáni bekezdés betűméretét az alsó és felső margó használhatónak ítélt mérete mellett igen kicsire kellett vennem, hogy ne essen át a következő oldalra.
A táblázatnak nincs nyomtatandó szegélye, ezt még a létrehozáskor megadtam. Ami látszik, az csak szerkesztő szegély.
A szöveg balra rendezett, minimális behúzással. A behúzást új (az alapértelmezett alapján létrehozott, és módosított) bekezdés stílussal oldottam meg.
No most, ha ezt mind úgy kellene leírnom, hogy ["fájl"->"mentés másként"->(fájlnevet beírod)->"OK"], azt most nem vállalom.
...Hát ott a feltöltött fájl, és egy mondatban, hogy mit csináltam...
Ez egy egyszerű táblázat, amelyben a cellák tulajdonságait úgy állítottam be kb. ahogy leírtad. Finomítani persze lehet rajta.
Az oldalbeállításoknál a margót állítottam: Oldalsó margó = A4lapszélesség - (5 x 3,81 cm / 2) A felső, alsó margó a valós papírméret és a nyomtató típusa függvényében változtatandó (esetleg az utolsó címkesort már nem is tudja rendesen kinyomtatni).
A sorok magasságát is a kívánt értéke állítottam, a betűméretet olyanra változtattam (6), amelyik még nem növeli meg a beírt sorok száma mellett a cella magasságát (vagyis: belefér). A cellán belül függőlegesen középre rendeztem a szöveget.
Az utolsó táblázatsor utáni bekezdés betűméretét az alsó és felső margó használhatónak ítélt mérete mellett igen kicsire kellett vennem, hogy ne essen át a következő oldalra.
A táblázatnak nincs nyomtatandó szegélye, ezt még a létrehozáskor megadtam. Ami látszik, az csak szerkesztő szegély.
A szöveg balra rendezett, minimális behúzással. A behúzást új (az alapértelmezett alapján létrehozott, és módosított) bekezdés stílussal oldottam meg.
No most, ha ezt mind úgy kellene leírnom, hogy ["fájl"->"mentés másként"->(fájlnevet beírod)->"OK"], azt most nem vállalom.
Köszönöm a segítséget! További szép napot!
Re: [MEGOLDVA] Nyomtatás LCJ-111 etikett címkére
Ezt most nem értem. A megoldásnak küldött példa ugyan megoldás, de van ennél jobb is.
1. Nyitsz egy Writer-t.
2. Fájl - Új - Címkék pontot választod.
3. Kiválasztod: Munkalap típus - Egyéni.
4. Kiválasztod az előzőleg beregisztrált adatbázist (Kijelölöd a megfelelő sorokat). (Gondolom, adatbázisból szeretnéd a bevitelt megoldalni.)
5. A Formátum fülön megadod az egyéni méreteket ( Az ábra a lapnak csak a bal felső részt mutatja!!!). Add meg, hogy vízszintesen és függőlegesen hány címkét akarsz.
6. Majd nyomsz egy Új dokumentum gombot.
7. A megjelenő címke még formázatlan. Te itt átformázhatod, pl. betűméret stb., de vigyázz, hogy az adatbázis-csatolósok megmaradjanak.
Ezután kérsz egy nyomtatás előnézetet, és láthatod az összes cimkét.
Ezt először célszerű normál papírlapra kinyomtatva leellenőrizned.
Gondolom, te valami lyesmit szeretnél.
Ha viszont minden címkére ugyanazt akarod nyomtatni (ez nem derült ki), akkor ott a Fájl - Új - Névjegyek pont. Itt nem lehet adatbázist választani, de minden más ugyanaz.
1. Nyitsz egy Writer-t.
4. Kiválasztod az előzőleg beregisztrált adatbázist (Kijelölöd a megfelelő sorokat). (Gondolom, adatbázisból szeretnéd a bevitelt megoldalni.)
5. A Formátum fülön megadod az egyéni méreteket ( Az ábra a lapnak csak a bal felső részt mutatja!!!). Add meg, hogy vízszintesen és függőlegesen hány címkét akarsz.
7. A megjelenő címke még formázatlan. Te itt átformázhatod, pl. betűméret stb., de vigyázz, hogy az adatbázis-csatolósok megmaradjanak.
Ha viszont minden címkére ugyanazt akarod nyomtatni (ez nem derült ki), akkor ott a Fájl - Új - Névjegyek pont. Itt nem lehet adatbázist választani, de minden más ugyanaz.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
Ahogy jeleztem is, a megoldásomat már az első pillanatban sem éreztem se frappánsnak, se az OOo tudását legjobban kihasználónak.
De arra talán jó, hogy - főleg brtkr megoldásainak tükrében - megmutassa: szinte mindig létezik több megoldás is. Meg aztán, ha valaki nem ért valamihez
(értsd: én, az adatbázis kezeléshez) akkor azzal kapcsolatos megoldást nem is tud javasolni.
Jómagam itt a fórumon tanulom az OOo-t, azoknak a kérdéseknek a segítségével, amit a többiek tesznek fel. Kipróbálom, ha nekem kellene az adott problémát megoldani (ráadásul gyorsan), mit is tennék.
... Aztán vagy sikerül (akkor leírom ide, mint választ) vagy nem: akkor figyelem, mások mit javasolnak.
Ahogy jeleztem is, a megoldásomat már az első pillanatban sem éreztem se frappánsnak, se az OOo tudását legjobban kihasználónak.
De arra talán jó, hogy - főleg brtkr megoldásainak tükrében - megmutassa: szinte mindig létezik több megoldás is. Meg aztán, ha valaki nem ért valamihez
(értsd: én, az adatbázis kezeléshez) akkor azzal kapcsolatos megoldást nem is tud javasolni.
Jómagam itt a fórumon tanulom az OOo-t, azoknak a kérdéseknek a segítségével, amit a többiek tesznek fel. Kipróbálom, ha nekem kellene az adott problémát megoldani (ráadásul gyorsan), mit is tennék.
... Aztán vagy sikerül (akkor leírom ide, mint választ) vagy nem: akkor figyelem, mások mit javasolnak.
Névjegyet akartam nyomtatni, és kerestem az eszközök között. Utána akadtam rá a Fájl - Névjegyek pontra.
Ezek az Ooo-s srácok!
Mindent máshová tesznek. De legalább van ilyen funkciója is. 
Ezek az Ooo-s srácok!
Ezt a megoldást kerestem, de nem találtam. Egy baj van vele, hogy a Formátumnál csak a bal és a felső margót lehet beállítani. Ha utána a Formátum / Oldal beállításnál beállítom a jobb oldali és az alsó margót, akkor mindegyik sort egyel lejjebb tolja.brtkr írta:Ezt most nem értem. A megoldásnak küldött példa ugyan megoldás, de van ennél jobb is.
1. Nyitsz egy Writer-t.
A margóbeállítások az adott címke margója, ha az oldalt akarod beállítani, akkor az oldalbeállításnál kell a margókat átállítanod, szerintem. Az is lehet, hogy bug a verziódban.
Mindegy. Zizi64 megoldása is tökéletesen megfelel.
Üdv!
Üdv!
Nem akarok belekotyogni, és látom, hogy megoldódott a kérdés, de sokkal célszerűbb az ilyen feladatokra a draw-t használni.
Tőlem sokszor kérnek pontos feliratokat és eddig az OODraw volt a legjobb megoldás.
Ha standard feliratok kellenek, akkor pdf és kész.
Ha változtatni kell sűrűn a dolgokat, javaslom egy vonalkód olvasó használatát, mint beviteli eszközt - sokkal kevesebbet kell gépelni.
Hála Kaminak ez is könnyen kihasználható, mivel az OO már képes a vonalkódok generálására is.
Tőlem sokszor kérnek pontos feliratokat és eddig az OODraw volt a legjobb megoldás.
Ha standard feliratok kellenek, akkor pdf és kész.
Ha változtatni kell sűrűn a dolgokat, javaslom egy vonalkód olvasó használatát, mint beviteli eszközt - sokkal kevesebbet kell gépelni.
Hála Kaminak ez is könnyen kihasználható, mivel az OO már képes a vonalkódok generálására is.
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x
-
fat spider
- Önkéntesek
Nekem boríték etikett címkék nyomtatása (Apli etikett, de nem látom a típust, ki lehet választani? Mármint, az aplin belüli típust...) lenne a feladat egy .xls adatbázisból! Arra mi a megoldás? Mert valami Bibliography dolog jön elő, nem látom, hol lehet hozzárendelni a saját adatbázisomat, amiben a címkére kerülő adatok vannak....

Win 10, LibO verzió: 7.2.0.4 (x64)
-
fat spider
- Önkéntesek
Megtaláltam (mint a képen is látható) az Apli típusokat, az már ok! 
folytatás:
http://user.services.openoffice.org/hu/ ... 3545#p3545
folytatás:
http://user.services.openoffice.org/hu/ ... 3545#p3545
Win 10, LibO verzió: 7.2.0.4 (x64)