Próbálgatom a szárnyaimat, de eddig egy percet se használtam semmiféle adatbáziskezelőt.
Eddig a szalon dolgait a táblázatkezelővel meg tudtam oldani, de szeretném jobbá és átláthatóbbá tenni a dolgokat.
Addig eljutottam, hogy a táblákat létrehoztam:
- alkalmazottak (név, munka, telefonszám)
- vendégek (név, telefonszám, születési dátum, cím, email, regsztráció dátuma, stb...)
- kezelések (kezelés, ára)
- kedvezmények (akció neve, kedvezmény %)
még lenne jó pár tábla, de ezek az alapok.
Pár kérdésem lenne (gondolom ez nektek pofon egyszerű, de én tök sötét vagyok és a sugó is kínai nekem

- hogyan tudok egy táblába bevitt vendég mellé becsatolni másik táblából adatokat úgy, hogy csak egy legördülő menüből keresek (vendéghez kellene kezelés + alkalmazott + kezelés dátuma automatikusan az adott napi) ?
- hogy tudom lekérdezni azt, hogy egy alkalmazott mennyit termelt egy adott hónapban ?
- kedvezményeket hogy tudom ugyanúgy legördülő menüből levonatni a kezelés árából ?
Még lenne egy olyan is nekünk, hogy tagsági kártya. Ezzel bizonyos kezelésszám után x% kedvezmény járna lépcsős rendszerben + x forint után x pont, amit ajándékokra lehet költeni. Ezt is valahogy meg kellene oldani, hogy automatikusan számlálja.
Vagy ha esetleg elvállaná valaki nekem az elkészítést, akkor a hálámat forintosítanám

Igazából tudom mit szeretnék, de ezzel az összekapcsolásos dologgal nem bajlódom el sehogy se...