Csoportmunka az OpenOffice -szal

Általában minden ami máshova nem fér
Paál Géza

Csoportmunka az OpenOffice -szal

Hozzászólás Szerző: Paál Géza »

Sziasztok!

Most merült fel egy ilyen megoldás szükségessége. Érdekelne, hogy van e ilyesmire lehetőség ezzel a szoftver-csomaggal.
(Többen szeretnék egy időben ugyanazt a dokumentumot szerkeszteni)

Köszi előre is.
OpenOffice 3.2.1 a Windows 7 -en
antiuhu
Önkéntesek

Re: Csoportmunka az OpenOffice -szal

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!

Lehetséges. Mondjuk csak egyszer-kétszer használtuk (4-5 ember egyszerre), de ott nem vettem észre különösebb hibát.
Calcban az Eszközök/Munkafüzet megosztása pontot kell kiválasztani, és már mehet is a közös munka.*
Writerben nem próbáltam (nincs is ilyen menüpont). Ott inkább fődokumentumban és/vagy változáskövetés bekapcsolásával gondolkodnék ha többen is szerkesztenek egy dokumentumot. A fődokumentum egy olyan Writer fájl, melyhez/melybe több különböző kisebb fájlokat lehet csatolni.
A Base, az egyfelhasználós. Bővebben lásd itt
A többi részében nem látom értelmét a csoportmunkának.

Ajánlatos a fenti módszereket először egy elkülönített részen kipróbálni (másolaton dolgozni), és ellenőrizni, hogy minden úgy működik-e, ahogy szeretnénk!
Valamint úgy vettem észre, hogy ez sokkal nagyobb odafigyelést igényelt olyanoknál, akik csak úgy - érzésre - írogatnak és törölgetnek a fájlokban.

*:"Egyes parancsok nem állnak rendelkezésre (szürke színnel jelennek meg), ha a változások követése vagy a dokumentummegosztás aktiválva van. Új munkafüzet esetén a szürke színnel megjelenő elemeket nem lehet alkalmazni." (Súgóból)
Az, hogy ki mit szerkesztett úgy lehet azonosítani, hogy:
-a beállításokban ki van töltve a felhasználó neve (pl.: Példa László),
-vagy ha az előző nincs kitöltve, akkor a rendszerbeli felhasználó nevet írja szerzőnek. (pl.:User12)

Anti
Paál Géza

Értem, köszönöm, kipróbáljuk.
r4zoli
Site Admin

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Még egy fontos megjegyzés, lehetőleg mindenki azonos OOo változatot használjon.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!

Gondolom, r4zoli is úgy értette, hogy azonos verziószámút ÉS azonos forráson alapulót érdemes használni.
Én még hozzátenném, (hátha nem hülyeség, bár még nem használtam/használtuk soha ezt a funkcióját az OOo-nak):
Azonos betűtípusok legyenek a gépeken.

Ezt meg kérdezem:
Ha a dokumentumban "Alapértelmezett" nyomtató van beállítva, az (a fizikai típus) legyen azonos minden gépen, különben esetleg (a nyomtató típusonként eltérő nyomtatható területtől függően) máshogy tördelheti az oldalakat? Ennek következményeként: ha nem alapértelmezett van beállítva, akkor az nem okoz gondot, ha az egyik gépen a beállított típus nem elérhető?
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Paál Géza

r4zoli írta:Még egy fontos megjegyzés, lehetőleg mindenki azonos OOo változatot használjon.
Ez nálunk nem gond. Ha OOO, akkor egyforma minden gépen .... csak 20 gépes a hálózat és én tartom karban ....
Válasz küldése