Automatikus javítás nem működik

Szövegszerkesztő
DobayAdam

Automatikus javítás nem működik

Hozzászólás Szerző: DobayAdam »

Sziasztok! Három gépen is OoO 3.1.1-et használunk, két Windows 7-esen (64 bitesek) és egy Windows XP-sen. Az egyik Windows 7-es gépen egyszerűen nem működik az automatikus javítás. Rengetegszer kellene, hogy megcsinálja a -- jelből a hosszú kötőjelet, de nem csinálja. Ha három --- jelet írok be, nem lesz belőle hosszú vonal. Az automatikus javítás beállításoknál minden be van pipálva, ki nem kapcsoltam semmit. Fogalmam sincs, mi lehet a baj. Tudtok segíteni? Köszi!
frenchy

Re: Automatikus javítás nem működik

Hozzászólás Szerző: frenchy »

Sziasztok!

Nekem is ugyanezt a hibajelenséget produkálja, pedig a "kötőjelek cseréje" előtt mindkét doboz ki van pipálva, cseretáblázat engedélyezve, és a cserélendő karakterek között is szerepel a két kötőjel = gondolatjel.
Valamint a KÉt KEzdő NAgybetű javítása funkció sem él, pedig be van pipálva. Valamit be- vagy ki kéne kapcsolnom, amiről nem tudok?
(OpenOffice 3.2, Windows XP SP3)
Köszi a segítséget!
Frenchy
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!

Sajnos nem ismerem a szabályt, ami alapján működik a csere, de nálam akkor nem cseréli az egyszerű mínusz jelet kötőjelre, ha több mint egy szóköz van a beírt mínuszjel (kötőjel) előtt, vagy után. Akkor sem cseréli le, ha egybeírom a szóval. A csere pedig csak akkor történik meg, ha a kötőjel utáni szót már leírtam, azaz: az után is került már egy szóköz. ...Persze mindezt csak akkor, amikor a kérdésekben leírt beállítások be vannak kapcsolva...
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
frenchy

Sziasztok!

További tesztelés során rá kellett, hogy jöjjek, hogy SEMMILYEN automatikus javítás nem történik meg, aminek kéne.
Mellékelve feltöltök egy szövegfile-t, illetve a róla készült screenshotot. Minden automatikus javítási beállítás be volt pipálva, és egyiket sem csinálta meg.
Segítsetek, mit csináltam rosszul?

köszi
Fren
Csatolmányok
autojavhibakep.odt
Screenshot ugyanarról
(87.16 KiB) Letöltve 141 alkalommal.
autojavhiba.odt
A szövegfile amiben nem történik meg az automatikus javítás
(10.05 KiB) Letöltve 163 alkalommal.
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!

"Formátum->Automatikus javítás->Gépelés közben" be van jelölve nálad?
A többi beállítást lásd a csatolmányban.

A "Formátum->Automatikus javítás->Alkalmaz"-t használod, az működik ?
Csatolmányok
autojavhiba.odt
(123.32 KiB) Letöltve 180 alkalommal.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
frenchy

Wow, köszönöm szépen a segítséget! :super: Éreztem, hogy valahol valamit be kellene még pipálnom, csak eszembe sem jutott a Formátum menüpontban keresni. Eddig egy viszonylag régi változatot használtam, abban vagy nem ott volt, vagy már az elején automatikusan be volt kapcsolva, és ezért nem kerestem soha, hogy hol lehet ki-be kapcsolni.
Köszi még egyszer, sokat segítettél
Válasz küldése