Elnézést ha itt teszem fel a problémámmal kapcsolatos kérdés a problémám az lenne hogy Ubuntu Studio 9.04-est használok és az open office 3.0.5-öt csak úgy tudtam feltenni ha a sima kernelt vagy a server kernelt rakom fel akkor fel is megy de ez elég macerás lenne. Egy olyan leírást szeretnék találni ami az oo build működéséről szól. Amit találtam az nagyon kevés információt adott a fenti témakörben. A lényege az lenne hogy az oo-ból hogyan tudnék olyan csomagokat csinálni ami akár rt-kernel esetén is feltelepülne tisztában vagyok vele hogy nem lesz egyszerű munka.
Eddig ezt találtam Google segítségével:
http://www.google.hu/#q=open+office+bui ... 2823ab0bcc
A kérdés az az hogy a régebbi oo-k fordításához képest mennyire változott illetve mire kell ügyelni fordítás és csomag generálás esetén.
Az is jó ha esetleg kapok pár tippet hogy milyen kulcs szavakra keressek rá a Googleban.
A fenti probléma megoldás keretében ezt a topicot is megnéztem hogy van -e valami esetleg olyan hasznos információ ami hasznos lenne a probléma megoldásához.
http://user.services.openoffice.org/hu/ ... ?f=4&t=247
Elnézést ha egy kicsit hosszú voltam.
Admin: leválaszottam, alapelv: új kérdés új téma. Kérlek legközelebb így tegyél.
Saját OOo készítés Ubuntu 9.04 alatt
-
Saját OOo készítés Ubuntu 9.04 alatt
OS: Ubuntu Studio 9.04 CPU: Intel Celeron 1.6GHz(Dothan) Vga: Ati x200M OO verzió Open Office.org 3.0.5
- r4zoli
- Site Admin
Re: Saját OOo készítés Ubuntu 9.04 alatt
Az OOo wiki lapja a kérdezett témában:
Building on Linux
Building on Linux
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
-
- Önkéntesek
Azt ugyan nem értem, hogy rt kernel alatt miért nem telepíthető az OOo, de attól tartok a saját builddel sem leszel sikeresebb. Ugyanabból a forrásból, ugyanazzal a fordítóval ugyanazt fogod kapni, mint az ubuntu csomagkészítők.
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x
-
Ere én meg nem gondoltam.r4zoli írta:Az OOo wiki lapja a kérdezett témában:
Building on Linux

Ezek szerint figyelmetlen voltam a keresésnél. Köszönöm a az útmutatást.

-
Az open office angol fórumán is felvetette valaki hogy Ubuntu Studio alatt miért nem működik rendesen a telepítés és ott volt az egyik válaszban hogy lehet hogy az rt-kernel egyik hibája miatt a javaslat az az volt hogy szedje le kézzel a debes telepítőt és dpkg-val rakja fel. Természetesen érdekel hogy hogy is működik meg kiváncsi voltam hogy ez megoldható-e.timar írta:Azt ugyan nem értem, hogy rt kernel alatt miért nem telepíthető az OOo, de attól tartok a saját builddel sem leszel sikeresebb. Ugyanabból a forrásból, ugyanazzal a fordítóval ugyanazt fogod kapni, mint az ubuntu csomagkészítők.

esetleg a splasht cserélném ki benne. Természetesen minden javaslatodat kritikádat szívesen fogadom.

Az ezzel foglalkozó szál az angol fórumon itt van.
http://user.services.openoffice.org/en/ ... 6&p=104174
Ez alapján vetettem fel itt a fenti problémát.
OS: Ubuntu Studio 9.04 CPU: Intel Celeron 1.6GHz(Dothan) Vga: Ati x200M OO verzió Open Office.org 3.0.5
-
Közben tegnap este utánanéztem a fenti dolognak. A lényeg az az hogy az emailmerge csomagot kell kihagyni belőle és így feltelepül az Open Office Ububtu Studioban a lehetséges megoldást itt találtam meg : http://ubuntu.hu/node/12696
Mert nálam a telepítés szintén itt ennél a csomagnál akadt el mint a fenti fórumnál.
Mert nálam a telepítés szintén itt ennél a csomagnál akadt el mint a fenti fórumnál.