OO és a vágólap - fagyi itt vagy ott...

Általában minden ami máshova nem fér
durumdara

OO és a vágólap - fagyi itt vagy ott...

Hozzászólás Szerző: durumdara »

Sziasztok!

Egy nagyon zavaró jelenséget vettem észre már régebben. Ez az összes OO-t érinti.

Amikor vágólapra másolok, akkor valójában a másolás jó ideig lefogja a vágólapot.
Megkapom a kurzort, de nem történik meg azonnal a másolás.
Így ha pl PSPAD-be beillesztek, akkor ott kapok egy szép kis exception-t.

Ennél szomorúbb, hogy amikor ugyanezt OO-ba akarom visszapakolni, akkor szépen elszáll az OO, mert két lock fogja a vágólapot...

A kérdés, hogy hol lehetne ezt jelenteni a sun-nak? Van bug report, amibe én is tudok írni?

Köszi minden infot!

dd
OOO300m9 (Build: 9358)
r4zoli
Site Admin

Re: OO és a vágólap - fagyi itt vagy ott...

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Kicsit részletezni kellene, hogy milyen fájlokkal történik mindez, doc, odt, html?

Mi a vágólapra helyezett dolog, kép, szöveg, link?

Honnan származik az OOo, FSF Sun, Oxygen?

Melyik változatban konkrétan?
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
durumdara

r4zoli írta:Kicsit részletezni kellene, hogy milyen fájlokkal történik mindez, doc, odt, html?
Mi a vágólapra helyezett dolog, kép, szöveg, link?
Honnan származik az OOo, FSF Sun, Oxygen?
Melyik változatban konkrétan?
Nos:
1.)
OpenOffice Writer szállt el többször, de maga a vágólag gond a Calc-ban is megjelent.
Volt, hogy a PSPAD, volt hogy a PyScripter, amibe be akartam nyomni az adatokat, jelzett, hogy nem okés.
De legtöbbször a helyzet az, hogy a NAGY SEMMI MÁSOLÓDIK ÁT.
Majd, ha várok X mp-et, akkor hirtelen előkerül az adat.
Amikor Calc-ban igyekeztem cellákat másolni Thunderbird alá, ott is kellett X mp-et várni, mert az OO csiga módjára engedte el a vágólapot.

Tegnap pedig sajnos magával rántotta a remekbeszabott leírásomat :-(.
A jelenség az volt, hogy egy Writer táblázat cellatartalmát akartam egy másikba áthelyezni. Sajnos TÚL GYORSAN MÁSOLTAM ÉS BEILLESZTETTEM és szerintem összevesztek a vágólapon. Sajnos csak a kill oo maradt, mint lehetőség.

2.)
OO3.x, FSF változat. OOO300m9 (Build 9358).

3.)
A vágólap tartalma változó volt. Hol sima szöveg, hol calc cella.
Sőt, emlékszem, egyszer fordítást csináltam és csak a cella szövegét akartam volna használni Delphi alatt.
Ott is az volt a gond, hogy egyszerűbb volt mindent átmásolni PSPAD alá, és utána a PSPAD-ből kivágni az elemeket, mert az OO vágólap reakciója fertelmesen lassú volt - kivárhatatlan...

Remélem, hogy elég információt adtam.

Köszi:
dd
r4zoli
Site Admin

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Megpróbáltam win alatt OOo 3.1.1 és Notepad++ között nem tudtam ilyet előidézni.
Hogyan csináltad? CTRL+A CTRL+C, CTRL+V, vagy más módon. (74 oldalas dokumentumot másoltam így át, 3mp alatt)
A calc cellákban mi volt (szöveg, szám, képlet), és mekkora adat mennyiség (több oldal a writer esetében, vagy a calcnál sok szöveg a cellában).
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
durumdara

Szia!

Ma például Az OPenOffice súgójából másoltam volna.
Nem ment, én meg azt hittem, valamit elrontottam, vagy nincs benne másolás.

Ennyit:
PMT
A kölcsönre vonatkozó törlesztési összeget számítja ki, állandó kamatláb esetén.
Szintaxis
PMT(kamatláb; időszakok száma; jelenérték; jövőérték; típus)
A kamatláb az időszakos kamatláb.
Az időszakok száma a kifizetési időszakok összesített száma, ahol járadék fizetése történik.
A jelenérték a kifizetések jelenértéke.
A jövőérték (opcionális): A kívánt érték (jövőbeli érték), amelyet a periodikus kifizetések végén szeretne elérni.
A típus (opcionális): a törlesztőrészletek esedékességének dátumát. A típus=1 az egyes időszakok elején, típus=0 az egyes időszakok végén.
Az OpenOffice.org Calc függvényeinél az "opcionális" paramétereket nem kötelező megadni, ha nem követi azokat további paraméter. Ha például egy négy paramétert elfogadó függvénynél az utolsó kettő "opcionális", akkor a 4. vagy a 3. és 4. paramétert nem kötelező megadni, de csak a 3. elhagyása nem lehetséges.
Példa
Milyen magasak az időszakos fizetések, ha az éves kamatláb 1,99%, a fizetési idő 3 év, a készpénz-érték pedig 25000 pénzegység? A 36 fizetési időszak 36 hónapra esik, a fizetési időszakra eső kamatláb pedig 1,99%/12.
A =PMT(1,99%/12;36;25000) = -715,96 pénzegység. Tehát a havi időszakos fizetés 715,96 pénzegység.

Mire a PSPAD kijelentette, hogy nem tudja megnyitni a vágólapot, és valóban, amíg ezt a hibát dobta, addig nem kaptam vissza a lemásolt szöveget.

És most, szinte megvilágosodva rájöttem, hogy nekem van egy MultiClipboard nevű rezidensem. Amint kilőttem, megszűnt a jelenség...
Úgyhogy köszi a segítséget, mert enélkül nem jöttem volna rá!!!

Ezer köszi! A bug-ok odaát vannak! :-)

dd
Válasz küldése