[MEGOLDVA] keret képek körül

Szövegszerkesztő
tzg6sa
Önkéntesek

[MEGOLDVA] keret képek körül

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Sziasztok!

Fontosabb képeknél nem szeretem, ha a szöveg körbefutja a képet. Azonban ha egy kép keskeny, akkor a hozzá tartozó feliratnak is keskenyebb hely jut alapértelmezésben, ugyanis a kép körüli keret szélessége a kép szélességével egyezik meg. Mivel nem futtatom körbe a szöveget rengeteg hely van a kép alatt vízszintes irányban a képaláírásnak, ezért esetlenül néz ki, ha az több sorba van tördelve.
Hogy tudom a kép felirat-keretét oldalszélessűgűre (vagy tetszőlegesre) kiterjeszteni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tzg6sa 2008. május 21., szerda 19:15-kor.
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
antiuhu
Önkéntesek

Re: keret képek körül

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!

Elvileg ha a képhez feliratot is raksz, akkor két kereted van. A legkülső a "képdoboz" (ebben helyezkedik el a kép éa a felirat), a másik a kép valódi határa. Szerintem a képdobozzal állítottad be a kép méretét, így a szöveg sem fog azon túl nyúlni, és ezért lesznek rövidek a sorok.
Megoldás:
1.) Nincs még semmilyen kép sem kijelölve.
2.) Kattints a képdobozra (ezt elvileg szürke vonalként látod a felirat alatt). Ilyenkor megjelenik a 8 méretező pont a doboz szélein. Ezt méterezd úgy át, hogy a szöveg jó legyen.
3.) Kattints a képen kívülre (szüntesd meg a kijelölést)
4.) kattints közvetlenül a képre (ílyenkor a kép méretét tudod megadni)

Anti
tzg6sa
Önkéntesek

Re: keret képek körül

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Igen, ez a megoldás, köszönöm! De van egy rejtett buktató, ami engem meg is zavart:
előtte a kép (és a keret) tulajdonságainál le kell tiltani az esetlegesen beállított "rögzített méretarányt". Elég, ha ez a képnél be van x-elve és a kerettel együtt nő a kép is azt a látszatot keltve, hogy a keretnek is rögzített a méretaránya.
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
Válasz küldése