Openoffice windows terminál szerveren

Általában minden ami máshova nem fér
waxy

Openoffice windows terminál szerveren

Hozzászólás Szerző: waxy »

Sziasztok!

Egy hálózatban közel 300 felhasználó használ terminál szerverről openoffice 2-t. Lecseréltük a terminál szervereket és a legújabb 3.0.1-es openoffice-t kapták. Az új openoffice-al a probléma:
- A felhasználó megnyitja az openoffice-t és megnyitja a régi fájljait, minden jól működik,
- A felhasználó megnyitja az openoffice-t és nyit egy új (szöveges) dokumentumot, akkor hibaüzenet nélkül elszáll a program, de ha még egyszer a felhasználó megnyitja az openoffice-t és nyit egy új dokumentumot akkor megnyílik és minden ok.
- A felhasználó tallózza a fájljait és megnyit egy dokumentumot pl. az intézőből, akkor hibaüzenet nélkül elindul, majd elszáll a program.
- A felhasználó tallózza a fájljait és megnyit egy word dokumentumot pl. az intézőből, akkor lefut a konverzió, majd hibaüzenet nélkül elszáll a program.
Ha viszont már nyitva van egy dokumentum akkor az utóbbi két esetben is minden jól működik.

Hogyan tudnám kideríteni hol a hiba? Linux alatt trace-lném, de itt, ha parancssorból indítom sem ír ki semmi hibát. :(

Nagyon fontos lenne mielőbb megoldani!
charlie
Önkéntesek
Kapcsolat:

Re: Openoffice windows terminál szerveren

Hozzászólás Szerző: charlie »

pontosítsd a környezetet pls. Én is frissítettem 2-ről a TS-en 3-ra, és semmi ilyet nem tapasztaltam.

Milyen szerver, milyen más programok vannak, hogy telepítetted, hogyan frissítetted, stb.
waxy

Hozzászólás Szerző: waxy »

charlie írta:pontosítsd a környezetet pls. Én is frissítettem 2-ről a TS-en 3-ra, és semmi ilyet nem tapasztaltam.
Milyen szerver, milyen más programok vannak, hogy telepítetted, hogyan frissítetted, stb.
Tudom, hogy kérdeztél, de most nem tudok erre válaszolni. Aki telepítette a windozokat ma nem jött dolgozni, de utánanézek.

Viszont a hibával kapcsolatban egy újabb észrevételem volna. A megnyitott fájlok könyvtárában ilyen fájlok keletkeznek:
.~lock.Egydokumentum.doc#
Ha keletkeznek, miért nem törlődnek?
Nem nagy, mindössze 1KB, de egy szerveren naponta több MB gyűlhet össze feleslegesen, elszórtan a felhasználóknál. :?

Ideiglenesen úgy döntöttünk, hogy vissza a 2-es verzió, amíg ezeket a gyerekbetegségeket ki nem küszöbölik az OOO-ban. :(
fulopr

Hozzászólás Szerző: fulopr »

Sziasztok!

Nálunk is ehhez hasonló a probléma. Windows Server 2008 SP1 használunk, ahol OO 3.0.0. verziót futtatunk távoli asztallal. Server indítás után egy ideig semmi gond, majd miután több felhasználó megnyitogat OpenOffice fájlokat jönnek a hibajelenségek, ezek csak az OpenOffice-al jelentkeznek, minden más helyesen működik a Serveren:
- Nem indul el a pl a Writer/Calc és ha többször próbálkozik az ember akkor Névtelen2-vel Névtelen3-al nyílik meg
- Memória elfogyás hibaüzenetet ad, pedig van még bőven szabad fizikai memória

Arra gondoltam mivel közös memóriában futnak a felhasználók programjai ezért mikor gyorsítótárazná OO magát akkor ott keverednek a dolgok.

Kérdésem az lenne hogy
- van-e vkinek bármilyen ötlete?
- a gyorsítótárazást ki lehet-e kapcsolni? vagy csak az OS cache-el ilyenkor az OO-ban nincs ilyesmi?

Köszönöm a válaszokat!
Ubuntu 8.x • 3.0.X • MS Windows Vista
Válasz küldése