ODT -> man és man -> ODT konverzió
-
Poliverzum
- Önkéntesek
ODT -> man és man -> ODT konverzió
Azt szeretném megkérdezni, mi a legkönnyebb módja annak, hogy egy "man-oldal"-ból odt formátumot gyártsunk, illetve ennek fordítottja is kéne: ha én megírok valamit OOo-ban, azt hogyan lehet man-formátumúvá konvertálni a legkönnyebben?
Linux másfajta • 2.4.X • Linux másfajta
-
timar
- Önkéntesek
Re: ODT -> man és man -> ODT konverzió
Nem hiszem, hogy erre lenne kész program. A man -> ODT egyszerűbb, hiszen man -> HTML konverter létezik. Az ODT -> man-hoz viszont programozni kell. Mindenek előtt viszont tisztázni kéne, hogy az egész mire kell. Ha netán a Linuxempire fórumon tárgyalt manpage fordításhoz, akkor inkább javasolnám a nyers man fájlok egyszerű szövegként való feldolgozását.
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x
-
Poliverzum
- Önkéntesek
Szia, a manpage fordításokhoz is jó lenne ez, és nem tagadom hogy az ötlet onnan jött, hogy kéne nekem egy ilyen. A dolog jelentősége azonban a számomra mélyebben rejtezik, tudniillik már régebben észrevettem, hogy a man valami nagyon extravagáns formátumban van írva, és ha mondjuk az mc -vel nézem meg, igen furcsa dolgokat látok benne! És most hogy ez a man-fordítás felmerült, "aktualizálódott" e régi emlékem, és elkezdett baromira bosszantani, hogy micsoda dolog is az, hogy van 2 szabad formátum is a Linux világában (a man és az odt) és nincs átjárás közöttük!
Egészen konkrétan: teljesen föggetlenül a man-lapok fordításától is előfordult már velem párszor, hogy szerettem volna valami postomba vagy a GoboLinuxról írt doksimba beszúrni egy kis részt valamely man-oldalból, akár pld idézetként is, aztán ez iszonyú nehézségeket okozott!
A man-oldalak szövegként megnyitása amiatt bajos, mert elképesztő mennyiséget kell utána kézzel formázgatni. Persze nekem az is tökéletesen megfelelne, ha erre valaki profi OOo-s guru írna egy jó kis makrót... ami úgy működne hogy megnyitom a man-oldalt, aztán lefuttatom a makrót, s lám, minden szép és csicsa... aztán elég lenne "mentés másként"...
Egészen konkrétan: teljesen föggetlenül a man-lapok fordításától is előfordult már velem párszor, hogy szerettem volna valami postomba vagy a GoboLinuxról írt doksimba beszúrni egy kis részt valamely man-oldalból, akár pld idézetként is, aztán ez iszonyú nehézségeket okozott!
A man-oldalak szövegként megnyitása amiatt bajos, mert elképesztő mennyiséget kell utána kézzel formázgatni. Persze nekem az is tökéletesen megfelelne, ha erre valaki profi OOo-s guru írna egy jó kis makrót... ami úgy működne hogy megnyitom a man-oldalt, aztán lefuttatom a makrót, s lám, minden szép és csicsa... aztán elég lenne "mentés másként"...
Linux másfajta • 2.4.X • Linux másfajta
-
timar
- Önkéntesek
Ha beírod a böngésződ címsorába hogy pl.: "man ls", akkor megjelenik az ls parancs man-ja a böngészőben. Nem kell ezt túlbonyolítani. 
De szerintem még GoboLinuxon is van olyan alkalmazás, amely a man-okat grafikus felületen, formázva jeleníti meg egy ablakban. 15 éve is volt már ilyen, emlékszem (xman talán). Onnan meg ki lehet vágni.
A man-ok formázását leíró nyelv (roff+makrók) ősi, és nem strukturált dokumentumok kialakítására találták ki, hanem közvetlen szövegformázásra. Ez megfelelt az akkori számítógépek képességeinek, és az akkori igényeknek.
De szerintem még GoboLinuxon is van olyan alkalmazás, amely a man-okat grafikus felületen, formázva jeleníti meg egy ablakban. 15 éve is volt már ilyen, emlékszem (xman talán). Onnan meg ki lehet vágni.
A man-ok formázását leíró nyelv (roff+makrók) ősi, és nem strukturált dokumentumok kialakítására találták ki, hanem közvetlen szövegformázásra. Ez megfelelt az akkori számítógépek képességeinek, és az akkori igényeknek.
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x