Kezdő Linuxos/Openoffice-os vagyok.
Asus EEE 900 a mobil gépem Xandrosszal, otthon viszont van egy asztali PC-m.
Az egyik oprendszer alatt elkészült file-ok kompatibilisek lehetnek a másik géppel és fordítva?
Nem nagyon ismerem a Linuxot még

Az Ubuntu alatt látod a Windows meghajtókat, ennek a honosított disztribuciója a Kiwi szintén. A Windows nem látja viszont az Ubuntut vagy Kiwit. Iso fájl letölthető a http://ubuntu.hu oldalról. Más Linuxok között ritka a Windows kompatibilitás. Mandriva alatt jól tudom még ez nagyon jó. Esetleg van még egy pár disztribució amely részben vagy teljesen rálát az NTFS allokációs táblára. Van előnye és van hátránya ennek... Wine 1.0 használlható esetleg a Windows programok futtatásához. Mac, Linux, Windows platformokon megy az OpenOffice 3.Bosco írta:Üdv!
Kezdő Linuxos/Openoffice-os vagyok.
Asus EEE 900 a mobil gépem Xandrosszal, otthon viszont van egy asztali PC-m.
Az egyik oprendszer alatt elkészült file-ok kompatibilisek lehetnek a másik géppel és fordítva?
Nem nagyon ismerem a Linuxot még
Nem hiszem, hogy ilyen szinten teljes mértékig kompatibilis a fenti szoftver az OpenOffice-al. Azt javaslom, hogy MS-Officet használj. Erre az OpenOffice nem igazán jó, mivel más alternatív lehetőséget nem tudok. Sun oldalán talán lehet más alternatív program...papirkutya írta:Hallihó,
Programokat írogatunk Windows alá és természetesen olykor kihasználjuk az OLE lehetőségeit. Az eszköz Visual Foxpro 9.
Legutóbb beépítettük a progamba az MSGraph grafikonrajzolót , továbbá egy VFP reportot, ami OLE vezérléssel egy RTF fájlt nyomtatna ki.
Sajnos, mint kiderült olyan gépen ahol telepítve van (vagy bármikor korábban telepítve volt) az Openoffice, egyik lehetőség sem működik jól ! Hiába telepítjük újra pl. az MSGraph komponenseit, valami csak nem jó. Csak az MS Office feltelepítése oldotta meg a problémát, tehát az open valami olyan rendszerfájlokat cserélhet le vagy registry bejegyzést módosíthat, amit az MSGraph runtime telepítője nem csinál vissza.
Szóval az lenne a kérdés, hogy lehet rávenni az Openofficet, hogy ne akadjon össze az MSGraph -al és az RTF fájl OLE vezérlés segítségével történő kinyomtatásával.
Segítsen aki tud erről valamit!