A standard könyvtárat békén hagyjuk ott, ahol van: a felhasználói profilban az Users mappában a C: meghajtón.
Viszont egy batch programmal (amiben az Xcopy paranccsal működik) a gép indulásakor bemásolja a felhasználói profilba a "szerverről" (egy egyszerű központi tárolóhelyről) a makrókat.
A központi tárhelyre meg én másolom fel (mert én vagyok a fejlesztő) az újabb verziókat a saját fejlesztői gépemről szintén egy /másik/ batch-fájl segítségével .
Természetesen ha egy napon belül többször is új verzió kerülne fel, akkor a batch fájl a gépek újraindítása nélkül is futtatható bármikor a felhasználók gépein.
Akkor csinálnék egy saját kiterjesztést, mely beállítja minden felhasználónál.
Természetesen azt az egyszerű másolást egy saját kiterjesztéssel is meg tudod valósítani, de szerintem egy batch fájl egyszerűbb (Windows-on). Egyszerűen beállítod (automatikus indítás funkció), hogy a gép indulásakor elinduljon. Ha meg kiraksz neki egy ikont az asztalra, akkor kézzel is tud a felhasználó makrókat frissíteni.
Ez a megoldás természetesen nem jó abban az esetben, ha a felhasználók saját maguk is írnak, rögzítenek saját makrókat, mert azok el fognak tűnni a másoláskor.De a másik megoldással (a "megbízható helyek-kel") is próbálkozhatsz. Akkor maradhatnak a makrók a dokumentumokban, mégse kel mindig engedélyezni minden egyes fájl megnyitásakor.