Won't respond

Discuss setup / installation issues - Add a spell checker, Language pack?

Won't respond

Postby knightbloomingsirius » Fri Sep 13, 2019 2:40 am

Hi there,
I have been having trouble for the past month or so with Open Office. I had installed it sometime last year and a couple of weeks ago opened it and it suddenly would not work. I simply got "not responding" and my mouse said "thinking" and then I would be forced to end the task. I cannot even open a file to read on it. I uninstalled it and reinstalled the most recent version a day or two ago and it's still not working - it has the exact same response as before. The minute I open it, it just starts freezing, mouse goes to thinking, and I am forced to end the task, even after waiting for several minutes.

I have a Lenovo YOGA laptop that's pretty new; I bought it last year and it's a recent model (don't remember exactly which, but it's bronze).

Please help.
-------
Windows 10
Open Office 4.1.6
updated 12 sept. 2019
knightbloomingsirius
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 13, 2019 2:36 am

Re: Won't respond

Postby FJCC » Fri Sep 13, 2019 3:15 am

You probably need to reset your user profile. Open any folder and in the address bar near the top enter
%appdata%\openoffice\4
That will take you to a folder containing a folder called user. Rename that to user_old. Restart OpenOffice and you should get the registration screen. Is OpenOffice stable now?
Windows 10 and Linux Mint, since 2017
If your question is answered, please go to your first post, select the Edit button, and add [Solved] to the beginning of the title.
FJCC
Moderator
 
Posts: 7384
Joined: Sat Nov 08, 2008 8:08 pm
Location: Colorado, USA

Re: Won't respond

Postby knightbloomingsirius » Fri Sep 13, 2019 3:27 am

Unfortunately, no. I did exactly as you said; it still will not work. It did let me create a new user profile, but then it resorted to the exact same behaviour as before.
-------
Windows 10
Open Office 4.1.6
updated 12 sept. 2019
knightbloomingsirius
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 13, 2019 2:36 am

Re: Won't respond

Postby RusselB » Fri Sep 13, 2019 4:40 am

Since OpenOffice didn't stablize, try restarting your system in Safe Mode and try OpenOffice again.
If OpenOffice responds properly, then there is something that is loaded in a standard boot configuration that is affecting how OpenOffice is running.
If this is the case, my first suggestion is to read the Tutorial regarding Windows Defender under Windows 10. I'd give the link, but don't have the ability to look it up while on this page at this point in time.
OpenOffice 4.1.7 and LibreOffice 6.3.3.2 on Windows 7 Pro & Ultimate
If you believe your problem has been resolved, please go to your first post in this topic, click the Edit button and add [Solved] to the beginning of the Subject line.
User avatar
RusselB
Moderator
 
Posts: 5667
Joined: Fri Jan 03, 2014 7:31 am
Location: Sarnia, ON

Re: Won't respond

Postby RoryOF » Fri Sep 13, 2019 1:16 pm

Sometimes, a hanging OpenOffice can be caused by a left over OO process, left over after a program or computer crash. Using TaskManager (Ctrl shift Esc) will show running processes. Kill any soffice processes shown on TM's tabs, and try OO again. Note the initial "s" in soffice.

A computer restart may clear such left over processes, but I prefer the certainty of doing it the way I outlined, as it informs one of what the cause was, whereas if the restart worked, one knows the problem is cured, but not why.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29871
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Won't respond

Postby neiljacobson » Sat Sep 14, 2019 6:20 pm

I've been having the same problem for several days. i've rebooted. I've deleted my user profile. I've checked for soffice processes. I've scanned with Malwarebytes.
What should I do?
Neil Jacobson
neiljacobson@yahoo.com
Openoffice 4.1.5
Windows 10 desktop
neiljacobson
 
Posts: 17
Joined: Mon Nov 26, 2018 7:10 am

Re: Won't respond

Postby RoryOF » Sat Sep 14, 2019 6:29 pm

In TaskManager, there is a setting to "Check for processes from all users" (words to that effect). If you didn't select this you may have missed some soffice processes.

If that fails, try a reinstall.
Apache OpenOffice 4.1.7 on Xubuntu 18.04.3 (mostly 64 bit version) and very infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 29871
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Won't respond

Postby neiljacobson » Sat Sep 14, 2019 6:48 pm

I just checked and confirmed that I am the only user
Neil Jacobson
neiljacobson@yahoo.com
Openoffice 4.1.5
Windows 10 desktop
neiljacobson
 
Posts: 17
Joined: Mon Nov 26, 2018 7:10 am

Re: Won't respond

Postby RusselB » Sat Sep 14, 2019 11:51 pm

If your system shows you are the only user after enabling the option mentioned by Rory, then you have a problem with your system, since enabling that would also show System as a user, meaning tasks being run by the Windows operating system
OpenOffice 4.1.7 and LibreOffice 6.3.3.2 on Windows 7 Pro & Ultimate
If you believe your problem has been resolved, please go to your first post in this topic, click the Edit button and add [Solved] to the beginning of the Subject line.
User avatar
RusselB
Moderator
 
Posts: 5667
Joined: Fri Jan 03, 2014 7:31 am
Location: Sarnia, ON

Re: Won't respond

Postby neiljacobson » Sun Sep 15, 2019 12:10 am

There are many processes being run by the System, but I am the only user, see https://www.dropbox.com/s/yh6wgn6nrw9dila/Screenshot%202019-09-14%2014.57.49.png?dl=0
Neil Jacobson
neiljacobson@yahoo.com
Openoffice 4.1.5
Windows 10 desktop
neiljacobson
 
Posts: 17
Joined: Mon Nov 26, 2018 7:10 am

Re: Won't respond

Postby RusselB » Sun Sep 15, 2019 2:51 am

Your picture shows the tasks sorted by CPU usage. Resort by Task Name to make finding the soffice tasks easier.
OpenOffice 4.1.7 and LibreOffice 6.3.3.2 on Windows 7 Pro & Ultimate
If you believe your problem has been resolved, please go to your first post in this topic, click the Edit button and add [Solved] to the beginning of the Subject line.
User avatar
RusselB
Moderator
 
Posts: 5667
Joined: Fri Jan 03, 2014 7:31 am
Location: Sarnia, ON

Re: Won't respond

Postby neiljacobson » Sun Sep 15, 2019 3:36 am

Neil Jacobson
neiljacobson@yahoo.com
Openoffice 4.1.5
Windows 10 desktop
neiljacobson
 
Posts: 17
Joined: Mon Nov 26, 2018 7:10 am

Re: Won't respond

Postby RusselB » Sun Sep 15, 2019 3:54 am

Have you tried my earlier suggestion of trying OpenOffice after starting your system in safe mode?
OpenOffice 4.1.7 and LibreOffice 6.3.3.2 on Windows 7 Pro & Ultimate
If you believe your problem has been resolved, please go to your first post in this topic, click the Edit button and add [Solved] to the beginning of the Subject line.
User avatar
RusselB
Moderator
 
Posts: 5667
Joined: Fri Jan 03, 2014 7:31 am
Location: Sarnia, ON

Re: Won't respond

Postby neiljacobson » Sun Sep 15, 2019 4:16 am

does mousekeys work in safe mode? With my disability, I cannot use a mouse
Neil Jacobson
neiljacobson@yahoo.com
Openoffice 4.1.5
Windows 10 desktop
neiljacobson
 
Posts: 17
Joined: Mon Nov 26, 2018 7:10 am


Return to Install, Setup and Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests