Proszę Pomóżcie
W 2006 roku w Calcu robiłem pewną tabelkę.
Tak ją zrobiłem że ładnie mi się wszystko w tabeli przewijało. Tak miało być.
Dzisiaj jest mi to troszkę potrzebne a za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jak dokonałem tego cudu.
Jeśli wiesz jak zrobić aby część komórek była stała a reszta dała się przesuwać, napisz.
Tabelkę do wglądu pobierzecie z:
http://www.przeklej.pl/plik/wykaz-nadgo ... 244c35i7tb
Przewijanie zawartości tabeli
Przewijanie zawartości tabeli
OpenOffice 3.2.1 na Windows XP SP3
Re: Przewijanie zawartości tabeli
Zaznaczasz wiersze lub kolumny + opcja 'Okno->przytwierdź'
OpenOffice 3.1 na Windows XP
Dobrze Działa, ale tylko wtedy jak chcę przytwierdzić kolumnę bądź wiersz
A jak zrobić aby kolumna A i wiersz 1 były przytwierdzone ?
W tym pliku co podałem wcześniej jakoś mi się to udało. Tylko jak ja to zrobiłem ? :/
Chwila poszukiwania i jest rozwiązanie
A jak zrobić aby kolumna A i wiersz 1 były przytwierdzone ?
W tym pliku co podałem wcześniej jakoś mi się to udało. Tylko jak ja to zrobiłem ? :/
Chwila poszukiwania i jest rozwiązanie

1.Zaznacz wiersz poniżej lub kolumnę po prawej wiersza lub kolumny które mają zastać przytwierdzone. Wszystkie wiersze powyżej lub kolumny z lewej zostaną przytwierdzone.
Aby przytwierdzić równocześnie wiersz i kolumnę zaznacz komórkę która jest poniżej wiersza i po prawej kolumny które mają zostać przytwierdzone.
2.Wybierz Okno - Przytwierdź.
Aby wyłączyć przytwierdzenie ponownie wybierz Okno - Przytwierdź .
Ostatnio zmieniony pn lis 29, 2010 6:46 pm przez ZiGi, łącznie zmieniany 1 raz.
OpenOffice 3.2.1 na Windows XP SP3
Rezultat ,,przytwierdź'' zależy od położenia bieżącej komórki. Unieruchamiane jest wszystko na lewo i powyżej.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
witam
czy idzie zrobic cos takiego a jesli tak to jak, zeby przytwierdzony byl; caly wiersz nr 1 i n kolumna A( ale kolumna we wszystki wierszach)?
czy idzie zrobic cos takiego a jesli tak to jak, zeby przytwierdzony byl; caly wiersz nr 1 i n kolumna A( ale kolumna we wszystki wierszach)?
OpenOffice 3.1 WINDOWS XP
Odpowiedź masz w poście wyżej. Stań w B2; Narzędzia→Okno→Przytwierdź.
JJ