Złe wyświetlanie dokumentu w LibreOffice
Złe wyświetlanie dokumentu w LibreOffice
Witam serdecznie wszystkich. Mam problem z prawidłowym wyświetlaniem dokumentów w LibreOffice. Dokumenty wyświetlały się poprawnie i od pewnego momentu coś spowodowało, że efekt jest taki jak na załączonym obrazku. LibreOffice odinstalowałem wraz z usunięciem wszystkich ustawień i ponownie zainstalowałem ale nic to nie dało. Może ktoś się z czymś takim spotkał i ma na to rozwiązanie i zechciałby się podzielić wiedzą to bardzo proszę o pomoc. Ten sam dokument na innym komputerze wyświetla się prawidłowo. Problem nie dotyczy pojedynczego dokumentu ale kilkudziesięciu.
- Załączniki
-
- libreOffice_błąd.jpg (85.47 KiB) Przejrzano 2114 razy
LibreOffice 7.5
Re: Złe wyświetlanie dokumentu w LibreOffice
Usuń wpisy, których nie chciałbyś udostępniać, wpisz jakieś nieistotne teksty i zamieść dokument jako załącznik na forum.
No i napisz, przede wszystkim, jakiej wersji LibreOffice używasz. Bo w podpisie masz OpenOffice 3.1
No i napisz, przede wszystkim, jakiej wersji LibreOffice używasz. Bo w podpisie masz OpenOffice 3.1
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Napisałem przecież, że te dokumenty na innych komputerach wyświetlają się bez zastrzeżeń więc same dokumenty są OK. Problem dotyczy się tego jednego komputera na którym coś uległo zmianie i spowodowało takie wyświetlanie ja na obrazku. LibreOffice w najnowszej wersji 7.5.
LibreOffice 7.5
Wersja 7.5.1 nie należy do wersji stabilnych.
Czy te inne komputery też miały wersję 7.5?AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Ważne!
Nie, są i ze starszą wersja LO. Wersja 7.5.1 jest stabilna https://pl.libreoffice.org/pobieranie/stabilna/
LibreOffice 7.5
Wygląda jak problem z fontem, zwłaszcza wobec deklaracji "Times New Roman" i fontu bezszeryfowego. Z drugiej strony, fonty deklarowane w dokumnecie ale niedostępne sygnalizowane są kursywą w kontrolce wyboru fontu. Więc spodziewałbym się raczej kłopotów z niestabilną wersją oprogramowania, niż z fontami w systemie. Zaś sam dokument być może jest OK.
JJ
LO (24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Więc zobacz tutaj: https://www.libreoffice.org/download/do ... breoffice/
Tę stronę uważam za bardziej miarodajną.
Tę stronę uważam za bardziej miarodajną.
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Ważne!
Chyba nie wersja jest problemem bo na innych komputerach z z wersją 7.5.1 jest OK.
LibreOffice 7.5
Udało mi się rozwiązać problem. Jako, że pliki były przetwarzane na kilku komputerach w tym jeden był z Microsoft Word format zapisu był ustawiony na doc. Na komputerach na których był Word i LibreOffice dokumenty były wyświetlane poprawnie, natomiast na jednym na którym był tylko LibreOffice wyświetlały się niepoprawnie. Po zmianie formatu zapisu na odt na wszystkich komputerach (łącznie z tym który miał tylko Microsoft Word) problem się rozwiązał. Na wszystkich komputerach dokumenty są poprawnie wyświetlane.
LibreOffice 7.5